CEO

CEO

 • General Management
 • Technology
 • Amsterdam
 • 1025 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Contexta werkgeverspagina voor andere vacatures

Spraakherkenning is the next big thing, maar techbedrijven zoals Google kunnen dat alleen met Engels. Contexta biedt bedrijven een software-oplossing waarmee zij Nederlandstalige telefoongesprekken in service centers eenvoudig kunnen analyseren. Nu wil Contexta funding binnenhalen en met een verder ontwikkeld product en groter team snel doorgroeien. Een ervaren CEO met affiniteit met AI zal hier leiding aan geven.

CONTEXTA: VEELBELOVENDE TECH-STARTUP

SaaS-bedrijf Contexta heeft state-of-the-art spraakherkenningssoftware ontwikkeld op basis van zelflerende systemen. Hiermee geeft Contexta bedrijven de mogelijkheid om zeer waardevolle data te verzamelen die voorheen verborgen bleef. Het softwarepakket omvat naast spraakherkenning ook een analyseplatform. Daarmee kunnen bedrijven de verkregen data direct zelf analyseren en er belangrijke inzichten uithalen.

VentureBuilders een belangrijke partner voor Contexta, en ook KPN is nauw aan het bedrijf verbonden. Binnenkort gaan de diensten van Contexta live in de API store van KPN waardoor de klanten van KPN deze erg gemakkelijk kunnen afnemen.

Contexta is momenteel gehuisvest in het kantoor van VentureBuilders in Amsterdam, samen met een aantal andere start- en scale-ups. Deze ambitieuze omgeving past goed bij Contexta. De medewerkers vormen een hecht team (5 FTE) dat agile aan een steeds beter product en bedrijf bouwt.

“Spoileralert: Apple en Google hebben het nakijken.” – Artikel in de Volkskrant, 1 juni 2018 (klik hier voor hele artikel).

DE VACATURE: CEO

De CEO vormt samen met de twee oprichters het managementteam van Contexta. Hij/zij richt zich op de langetermijn groeistrategie, het binnenhalen van funding en het sluiten van deals met grote klanten. De CEO is daarnaast verantwoordelijk voor P&L en cashflow. In deze functie is samenwerking met de beide oprichters en de andere medewerkers van Contexta enorm belangrijk.

Het bepalen van de strategie begint bij het in kaart brengen van de markt, en het kiezen voor de juiste saleskanalen. Een ander actueel vraagstuk voor Contexta is geografische uitbreiding. De CEO werkt daar business cases en concrete plannen voor uit.

De CEO wordt ook het uithangbord van Contexta. Tijdens een investeringsronde zal de CEO het verhaal, de technologie en de groeiplannen met bevlogenheid en overtuigingskracht uiteenzetten. De CEO is ook het gezicht naar klanten, strategische partners en de pers. Bij grote klanten schuift hij/zij zelf aan bij de gesprekken en zorgt dat de deal gesloten wordt.

Gewenste profiel

ERVARING
 • 10+ jaar werkervaring binnen corporate én start of scale-up
 • People management ervaring binnen snelgroeiende organisaties
 • Commerciële B2B ervaring
 • Aantoonbare affiniteit met het AI vakgebied
PERSOONLIJKHEID
 • Strategisch
 • Ondernemende netwerker
 • Commercieel
 • Affiniteit met technologie

Contexta werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.