Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

CCO

CCO

 • Strategy
 • Consumer
 • Ridderkerk
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 2151 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Van Oers United werkgeverspagina voor andere vacatures

Van Oers United is onderdeel van dé Europese marktleider in verse groenten. Met een omzet van €300 miljoen is het één van de grotere AGF-leveranciers op de Nederlandse markt. Het bedrijf bevindt zich aan de vooravond van grootscheepse transformatie, gericht op verdere professionalisering en een nog meer consument- en klantgerichte werkwijze. De nieuwe CCO heeft daarin een  drijvende en inspirerende spilfunctie.

Van Oers United

De missie van Van Oers United is een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen door de populariteit en het gebruik van groenten te stimuleren. Dat doen zij met een divers aanbod van verse groenten van hoge kwaliteit. Peulvruchten, spruiten, radijs, (bos)ui en maïs zijn de core-producten, aangevuld met onder meer bloemkool, broccoli, courgette, paprika, pepertjes en prei.

De toegevoegde waarde van Van Oers United ligt erin dat ze dit het hele jaar rond doen. Dat is mogelijk door de combinatie van eigen teeltbedrijven (in Nederland en West-Afrika) en succesvolle samenwerkingsverbanden met teeltpartners (Oost-Afrika, Guatemala en Peru) alsook door middel van een succesvol netwerk van handelspartners. In de twee Nederlandse vestigingen werken zo’n 320 mensen die worden ondersteund door een flexibele schil van ongeveer dezelfde omvang. In haar operating companies in Afrika werken in de top van het seizoen zo’n 8.000 mensen mee om de verse producten te telen, plukken en verwerken voor de Nederlandse en West-Europese markt.

“Wij staan met onze beide benen in de teelt en beheersen de keten van A tot Z. Daaruit ontspruit topkwaliteit en versheid waardoor we veel toegevoegde waarde bieden voor onze klanten.” – Arno van Dongen, CEO

Het bedrijf van Hollandse bodem produceert niet alleen internationaal maar distribueert en verkoopt ook in heel Europa, waar enorme groeikansen liggen. Van Oers United werd in 2015 als familiebedrijf overgenomen door de groentedivisie van de gerenommeerde Franse Cooperatie Agrial, waarmee het in één klap onderdeel werd van dé Europese marktleider in verse groenten, met de merken Florette voor kant-en-klare groenten, Priméale in onbewerkte groenten en Créaline in soepen, sauzen en purees. Agrial als groep heeft een omzet van ruim €6 miljard en heeft een ambitieuze groeistrategie.

Met de aanstelling van Arno van Dongen (hiervoor Unilever en Bonduelle) als CEO sloeg het bedrijf in januari 2020 een nieuwe weg in. De komende jaren staan in het teken van professionalisering, het vergroten van de internationale slagkracht en een sterkere focus op de klant en consument. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de nieuwe CCO.

Vacature: CCO

De CCO is P&L-verantwoordelijk en staat aan het hoofd van de commerciële organisatie. De CCO is lid van het 5-koppige MT en neemt het voortouw in de transformatie die heel Van Oers United de komende jaren verder gaat brengen. De uitdaging kan langs verschillende assen worden uitgelegd:

 • Conceptueel – de organisatie leren de klant en consument centraal te stellen;
 • Ontwikkeling van partnerships met klanten
 • Waarde-oriëntatie en factbased werken inbedden in de werkwijze – denk aan marge-denken en revenue management;
 • Proces- en planmatig werken;
 • People management;
 • Over de grenzen van verantwoordelijkheid verbinden, zowel binnen Van Oers United alsook de divisie Groente en Fruit van Agrial;

De commerciële organisatie (circa 40 FTE) bestaat uit Buying, Marketing Innovation en Sales. De teams zijn jong, gedreven en agile. Soms misschien wel iets té agile. De nieuwe CCO zorgt voor een langetermijnvisie en borgt competenties zoals marketing, category-management, key-accountmanagement en buying in de organisatie. Speciale aandacht is er voor de kansen van big data, digitalisatie en e-commerce.

De focus verschuift naar de ontwikkeling van een categoriegedreven-visie welke samen met de retailers uitgewerkt dient te worden in gerichte plannen (denk aan een vijfjarenplan, accountplannen, categorieplannen en een promotiekalender) en bovenal de productie afstemmen op de vraag. Niet alleen omdat retailers hierom vragen, maar ook omdat hier kansen liggen om verder te groeien. Doordat de werkwijze 180 graden draait kan de CCO daadwerkelijk op performance gaan sturen, met grote impact op de P&L.

Van Oers United werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.