Category Manager Wijn & Whisky

Category Manager Wijn & Whisky

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 1054 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Catawiki werkgeverspagina voor andere vacatures

Wijn en whisky staan in de schappen van supermarkten en/of speciaalzaken, maar het is natuurlijk veel leuker om écht iets bijzonders te kopen. Bijvoorbeeld via Catawiki – Europa’s grootse online veilingplatform. Daar gaan iedere week zeldzame en bijzondere dranken onder de hamer. Er is op dit moment een category management vacature voor de categorie Wijn & Whisky, om het internationale team van veilingmeesters aan te sturen. Daarnaast heeft deze Category Manager intensief contact met de commerciële teams van Catawiki om de categorie naar een nog hoger niveau te tillen.

Catawiki: unieke producten beschikbaar voor iedereen

De missie van Catawiki is om unieke producten beschikbaar te maken voor iedereen. Van edelstenen en diamanten tot kunst, fossielen en antiek – verzamelaars en liefhebbers hebben eindeloos veel keus. Alle veilingen zijn georganiseerd in productcategorieën en die zijn onderdeel van een cluster. De clusters worden aangestuurd door een Cluster Manager. Hij/zij is verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie van het cluster, de ontwikkeling van de (internationale) teams en de rapportage aan het Management. Eric Toonen is een van de Cluster Managers werkzaam op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor de categorieën postzegels en -kaarten, munten, archeologie & bodemvondsten, natural history (fossielen, mineralen, meteorieten) en wijn & whisky. Onder andere voor die laatste categorie wordt hij ondersteund door een Category Manager.

Vacature: Category Manager Wijn & Whisky

De Category Manager is eindverantwoordelijk voor de commerciële en strategische ontwikkeling van de categorie Wijn en Whisky. Hij/zij ontwikkelt onder andere een strakke planning voor alle veilingen met het oog op maximale opbrengsten. Daarvoor wordt intensief samengewerkt met álle commerciële teams binnen Catawiki:

  • (Online) Marketing – om de naamsbekendheid te verhogen en meer kopers én verkopers aan te trekken voor de veilingen binnen de categorie Wijn & Whisky
  • Sales – (nieuwe) verkopers aansluiten op het platform en hen begeleiden hun kavels succesvol te verkopen via Catawiki
  • Customer support – continu optimaliseren van het fulfillment proces

Veilingmeesters

De Category Manager stuurt een internationaal team van veilingmeesters aan. Naast het managen van het huidige team is de Category Manager verantwoordelijk voor de groei van het team. Zowel in aantal fte als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professionele uitdaging. Deze persoon werkt daarvoor veel samen met HR.

Kandidaatsprofiel

De Category Manager is een leider. Hij/zij werkt gestructureerd en georganiseerd. Deze persoon is communicatief zeer vaardig, kan goed samenwerking en maakt beslissingen op basis van data. De Category Manager heeft minimaal drie jaar management en/of leiderschap ervaring. Retail, FMCG en/of e-commerce.

Contact

Category Manager Wijn & Whisky Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.