Category Manager VMS

Category Manager VMS

 • IT
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 676 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Niemand kijkt meer raar op van meterslange schappen met selfcare producten in de drogist en supermarkt en ook steeds meer online. Consumenten zijn er blij mee, want gezond en fit zijn wordt nou eenmaal alleen maar belangrijker in ons leven. Consumer Health Care producent Omega Pharma heeft een groot aandeel in die gevulde schappen. Het bedrijf zoekt een doorgewinterde Category Manager VMS (Vitaminen, Mineralen en Supplementen) die – geheel in de lijn van het bedrijf – op het juiste moment de juiste stappen weet te zetten.

OVER OMEGA PHARMA

Als fabrikant van bekende merken als Davitamon, Biodermal, Prevalin, Niquitin en Ymea is Omega Pharma in Nederland verreweg de grootste leverancier van gezondheidsproducten. Het bedrijf is onderdeel van Perrigo, dat in meer dan dertig landen actief is en ruim tweeduizend merken in zijn internationale portfolio heeft.

Omega Pharma profiteert van het schaalvoordeel en de kennis van de Amerikaanse Farmagigant, maar opereert op lokaal niveau geheel autonoom. Het team in Rotterdam bepaalt op basis van de juiste insights, analyses en research welke producten op de Nederlandse markt worden gebracht, onder welke merknaam en met welke commerciële- en marketingstrategie.

BINNEN VIJF JAAR VERDUBBELING VAN DE OMZET

De markt is nog lang niet verzadigd, dus de ambitie van Omega Pharma is groot. Het doel is om de omzet in vijf jaar te verdubbelen. Geheime wapen(s): een kleinschalige, maar zeer doortastende organisatie met een authentieke ondernemersgeest en lijnen die niet alleen op papier, maar ook in het echt zeer kort zijn. Snel schakelen, daar houden ze van bij Omega Pharma. Met resultaat: het is de snelheid en professionaliteit waardoor het bedrijf elke keer adequaat inspeelt op kansen in de markt. Tot dusver wist de organisatie de juiste stappen te zetten om categorieën en producten naar een hoger, meer succesvol plan te trekken.

Vacature: Category Manager VMS

Daar ligt meteen een van de grootste uitdagingen voor de Category Manager VMS: zorgen dat die succesvolle lijn niet doorbroken wordt. Nog een paar opdrachten aan zijn/haar adres: bestaande VMS-merken nog verder uitbouwen, de juiste launch-strategie bepalen voor nieuwe introducties en succesvolle commerciële plannen ontwikkelen op het gebied van onder andere promoties, prijs en distributie.

CATEGORY CAPTAIN

Dat het een pittige rol betreft, moge duidelijk zijn. Logisch: de VMS-categorie is een van de belangrijkste categorieën van Omega Pharma, en Davitamon is het grootste merk in het portfolio van het bedrijf. Het (multi)vitaminemerk is al meer dan negentig jaar niet weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. En nog altijd succesvol: het merk weet jaar op jaar te groeien en laat de penetratie van de gehele categorie stijgen. Omega Pharma geldt binnen VMS als Category Captain en die leidende rol nemen ze op het Rotterdamse kantoor uiterst serieus.

DE SCHAPPEN OPTUIGEN

Met andere woorden: de rol komt met grote verantwoordelijkheden, waarvoor een grote mate van zelfstandigheid vereist is. De Category Manager zit zelf aan tafel bij de klant – voornamelijk retailers binnen drug en food – en zet samen met hen alles op alles om de VMS-categorie naar een hoger niveau te brengen, zowel op gebied van assortiment en schapindeling, als promostrategie en activatie. Daarvoor is het belangrijk dat de Category Manager de taal van de klant verstaat, zelf ook spreekt en weet hoe de pionnen neergezet moeten worden zodat de shopper, retailer en Omega Pharma optimaal bediend worden.

STRATEGISCHE FUNCTIE

Daarnaast is ook de interne samenwerking van groot belang. De Category Manager is de spil tussen de afdelingen marketing, accountmanagement en supply, en zorgt ervoor dat de winnende go-to market strategie op alle vlakken optimaal wordt doorvertaald. Daarmee is de rol naast een analyserende en uitvoerende, ook een zeer strategische functie.

De Category Manager maakt onderdeel uit van het Commercial Strategy and Implementation (CS&I) team, dat uit category management en shopper marketing bestaat. Rapporteren gebeurt direct aan Wendy Poels, Head of Commercial Strategy.

(INTERNATIONALE) DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

Beslissingen maken gebeurt het liefst snel bij Omega Pharma. Daarvoor krijgt de Category Manager dan ook alle ruimte. Net als aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en (internationale) doorgroeimogelijkheden, ook daar wordt in Rotterdam veel aandacht aan besteed.

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING
 • Minimaal 5 jaar ervaring in FMCG
 • Category Management ervaring
 • Ervaring in account management of trade marketing is een pre
 • Go-to-marketkennis
PERSOONLIJKHEID
 • Zelfstartend
 • Daadkrachtig
 • Innovatief
 • Communicatief sterk
 • Resultaatgericht
 • Ondernemend
 • Pragmatisch

Omega Pharma werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit, via wiebe@topofminds.com.

Lees het interview met Geert Heestermans, Marketing Director bij Omega Pharma

Contact

Category Manager VMS Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.