Category Manager Sport

Category Manager Sport

 • Marketing
 • Consumer
 • Hoevelaken
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1830 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de EK Retail werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Met categoriemanagement
 • Binnen retail en met FMCG
 • Relatiebouwer
 • Ondernemend
 • Strategisch en tactisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Van passie voor sport je beroep maken. Dat doet de Category Manager Sport van EK Retail, door in de wereld van sport te duiken en een toekomstvisie te ontwikkelen voor deze dynamische categorie. De Category Manager heeft een sterke affiniteit met sport en verstand van retail. Zij/hij ondersteunt ondernemers met concrete acties, marketingtools, assortimentskeuzes en pricingadvies om hen maximaal te ontzorgen en bij te dragen aan het totale resultaat.

Over EK Sport

De EK Groep, voorheen bekend als Euretco, ondersteunt zo’n 4.200 retailers uit verschillende Europese landen met een breed aanbod aan diensten en is daarbij zowel inkooporganisatie, marketingorganisatie en competentienetwerk in één.

Op de Nederlandse markt is EK actief met de divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. Er wordt samengewerkt met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken. De kernactiviteiten van EK zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandige ondernemers. Bij EK Nederland zetten zo’n 300 mensen zich met veel passie in om retailpartners zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zowel in hun winkels als online.

Onder de winkelformules binnen EK Sport vallen onder andere INTERSPORT, Runnersworld, The Athletes Foot en een grote groep zelfstandige ondernemers die onder hun eigen naam onderneemt. De sportmarkt is in ontwikkeling en er vindt steeds meer consolidatie plaats.

Vacature: Category Manager Sport

De Category Manager Sport gaat met een gefundeerde categorievisie en hands-on-aanpak het verschil maken voor sportend Nederland. Zij/hij is onderdeel van het commerciële team en rapporteert aan de Manager Category Management EK Sport, met als belangrijkste doel het categoriemanagement naar een hoger niveau te tillen. De focus ligt op de INTERSPORT-formule. Er wordt veel samengewerkt met de internationale collega’s: de Category Manager Sport levert samen met hen een belangrijke bijdrage aan de internationale categorieplannen.

De overkoepelende missie van de Category Manager Sport is om een als categorie-expert een vertrouwensband met ondernemers op te bouwen en hen maximaal te ondersteunen bij hun business. Hiervoor is een gedegen kennis van de categorie vereist. Data vormen een bron van kennis, daarnaast haalt zij/hij informatie uit winkelbezoeken, klantobservaties en input van de ondernemers zelf. Het is zaak om zeer dicht op de markt te zitten en data en trends te analyseren om gefundeerde strategische en tactische keuzes te maken wat betreft assortiment, product marketing, promoties en pricing.

“De dynamiek van de markt, de sportsector waarin je werkt, de vrijheid die je krijgt bij ons, het internationale karakter en de doorgroeimogelijkheden maken dit een zeer aantrekkelijke job voor een ambitieuze retailexpert die zowel praktisch als strategisch impact wil maken.” – Olaf de Boer, CEO EK Sport

Gezocht wordt naar een sportieve enthousiasteling die zelfstandig aan de slag kan gaan en daarbij kan terugvallen op gedegen retail- en categoriemanagementskills, bij voorkeur opgedaan binnen de retail of met fast moving consumer goods (FMCG). Verbinding zoeken en aansluiting vinden met wat er op de winkelvloer leeft is essentieel om een vertrouwensband en een sterke samenwerking met ondernemers op te bouwen.

Naast een hands-on-mentaliteit, een groot zelfstartend vermogen en inzicht in de klant, is het ook belangrijk dat de Category Manager Sport verbinding weet te leggen met afdelingen zoals Marketing, Retail en Business Operations. Werken bij EK is net topsport: continu de lat hoger leggen om verwachtingen van klanten te overtreffen en daarnaast genoeg tijd inruimen om de batterij weer op te laden. De sfeer is ongedwongen, met ruimte voor humor en fun maar ook met een gezonde prestatiedrang. De Category Manager moet een belangrijke nieuwe speler in het EK Sport-team worden.

 

Interesse?

EK Retail werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.