Category Manager Sieraden

Category Manager Sieraden

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 818 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Catawiki werkgeverspagina voor andere vacatures

Catawiki is een online veilingplatform en de snelst groeiende tech-onderneming van Europa. De missie is om bijzondere objecten bereikbaar te maken voor iedereen. En dat zijn er een hoop: elke week komen zo’n 30.000 bijzondere producten onder de hamer. Sieraden is een waardevolle categorie met veel omzet èn potentie. De Category Manager Sieraden zorgt ervoor dat de categorie veelzijdig blijft en verder kan groeien. Deze persoon stuurt een internationaal team van veilingmeesters aan en werkt intensief samen met de commerciële teams bij Catawiki.

Categorie: moderne sieraden

Op catawiki.com worden online veilingen georganiseerd in verschillende productclusters, waaronder ‘Luxe Producten’. Ieder cluster bestaat uit meerdere productcategorieën. In het geval van Luxe Producten zijn dat onder meer edelstenen, diamanten, sieraden en horloges. Het cluster Luxe Producten wordt aangestuurd door Cluster Manager Iris Hendriks. Voor de dagelijkse aansturing en organisatie van de verschillende productcategorieën werkt zij intensief samen met de Category Managers. Op dit moment is er ruimte voor een Category Manager (Moderne) Sieraden.

Vacature: Category Manager Sieraden

De Category Manager is eindverantwoordelijk voor de categorie (moderne) sieraden. Dat betekent dat deze persoon:

 1. Zorgt dat alle veilingen goed verlopen en de kwaliteitsrichtlijnen gewaarborgd blijven
 2. Nieuwe veilingen ontwikkelt en lanceert in nauwe samenwerking met marketing en sales
 3. De ontwikkeling van de categorie waarborgt en zorgt dat deze in lijn is met de strategie voor het overkoepelende cluster

Om dit succesvol te kunnen doen werkt de Category Manager intensief samen met de Cluster Manager, de veilingmeesters én de commerciële teams binnen Catawiki. De Online Marketing teams worden bijvoorbeeld betrokken in het acquireren van nieuwe verkopers. De Category Manager is expert binnen de categorie en weet dus welke (zoek)woorden wel en niet zullen werken. In samenwerking met Sales worden afspraken en (nieuwe) samenwerkingsverbanden aangegaan met verkopers. Ook worden (nieuwe) verkopers geadviseerd over hun verkoopstrategie en hoe zij het beste rendement kunnen behalen. Tot slot schakelt de Category Manager veel met customer support om de klantenservice en het totale fulfillment proces steeds verder te verbeteren. Kortom, een cruciale en zichtbare positie middenin een hard groeiende organisatie.

Een team van veilingmeesters

De Category Manager Sieraden stuurt een internationaal team van veilingmeesters aan. Hoewel zij de experts binnen hun vakgebied zijn en overlopen van inhoudelijke kennis over de categorie, is het de Category Manager die de commerciële doelen in de gaten houdt en stuurt op het behalen van de gestelde KPI’s. De Category Manager maakt een planning en zorgt dat alle veilingen verlopen volgens de gestelde richtlijnen. Naast het managen van het huidige team is de Category Manager verantwoordelijk voor de groei van het team. Zowel in aantal medewerkers als op het gebied van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Persoonlijkheid

 • Leider
 • Werkt gestructureerd en georganiseerd
 • Communicatief zeer vaardig
 • Kan goed samenwerken
 • Analytisch

Ervaring

 • Minimaal drie jaar management en/of leiderschap ervaring
 • Retail, FMCG en/of e-commerce
 • Matrix structuur

Contact

Category Manager Sieraden Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.