Category Manager

Category Manager

 • IT
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 763 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Honig soep, hagelslag van Venz of De Ruyter, noodles van Amoy of maaltijden van Weight Watchers – de producten van Kraft Heinz kom je in ieder Nederlands huishouden tegen. Soms betekent marktleiderschap dat er weinig ruimte voor groei is. Maar niet voor Kraft Heinz. Is het marktaandeel van een merk geoptimaliseerd? Dan schudt Kraft Heinz de hele categorie op. Denk bijvoorbeeld aan Karvan Cévitam-Go, de innovatieve flesjes voor onderweg die een nieuw segment binnen de categorie Siropen inluidden. Category Managers bij Kraft Heinz zijn analytisch, hebben lef en weten hoe ze retailers mee op avontuur kunnen nemen.

WERKEN BIJ KRAFT HEINZ

Wie niet waagt, wie niet wint. En Kraft Heinz zet in op winnen. Geen geneuzel in de marge, maar grote sprongen. Door gewaagde campagnes te voeren, categorieën open te breken met innovatieve producten, overnames en nieuwe markten te betreden. Alles is hier mogelijk, zolang het maar ondersteund wordt door een data-gedreven business case. De cultuur van hoog inzetten en risico’s nemen is bij Kraft Heinz ontstaan toen investeerders Berkshire Hathaway en 3G Capital de multinational in 2013 van de beurs haalden. Vanuit allerlei sectoren en disciplines wordt toptalent aangetrokken om de levensgrote ambities te overtreffen. Wereldwijd draait dit powerhouse meer dan $26.5 miljard dollar omzet en staat het in de top-5 grootste bedrijven in Food & Drink.
Wat het succes van Kraft Heinz bijzonder maakt, is dat het grotendeels op lokaal niveau wordt aangedreven. Ruim 85 procent van de business van Kraft Heinz Benelux bestaat uit lokale merken zoals Roosvicée, Karvan Cévitam, De Ruijter, Venz, Wijko en Honig. Merken met een plek in het hart van veel Nederlanders, maar vooral merken met veel potentie. In een interview met Janko Klaeijsen van Top of Minds zegt de Managing Director Roger Loo hierover:

“Dat geeft niet alleen vrijheid om te innoveren, de investeerders verwachten dat ook van ons. Niet twee, maar 20 procent kunnen groeien.” Lees het hele interview met Roger Loo, Managing Director Kraft Heinz Benelux

Meritocratie van Kraft Heinz

Talent wordt binnen Kraft Heinz snel herkend en beloond met veel verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden – zowel in de lijn als crossfunctioneel. Daarom zijn er regelmatig vacatures waarbij professionals met relatief weinig ervaring kunnen instappen. Er wordt daarbij vooral gelet op aanleg om in deze cultuur te floreren. De belangrijkste karaktertrekken zijn: zakelijk instinct, sterke analytische vaardigheden, het vermogen om complexe zaken kunnen simplificeren en een flink portie lef.

Categorie Management

Categorie-denken is in de commerciële organisatie centraal gezet. Dit komt tot uiting in de opbouw van alle commerciële teams. In Nederland is Kraft Heinz actief in vier categorieën: Drinks, Meals, Brunch en Sauzen. Voor iedere categorie bestaat een multidisciplinair team, aangestuurd door een Category Lead, waarin Key Account Managers, Brand Managers, Category Managers, Space Managers en R&D nauw samenwerken om groeiplannen te ontwikkelen en implementeren. Category Management (5 fte) is een jong team en valt binnen de afdeling Category Development, samen met de disciplines Revenue Growth Management, Space Management en Shopper Activation Management.

Vacature: Category Manager

Er zijn er op dit moment twee vacatures voor Category Managers, respectievelijk voor Drinks en Meals. De Category Managers ontwikkelen een data-gedreven categoriestrategie en werken nauw samen met de grootste retailers in Nederland om hun categorie te laten groeien.

In beide categorieën heeft Kraft Heinz meerdere mooie merken, wat zorgt voor een interessante dynamiek in het gesprek met de retailers. In Drinks is er enerzijds marktleider Karvan Cévitam, anderzijds challenger Roosvicée. In Meals heeft Kraft Heinz naast het oerhollandse Honig ook internationale merken als Weight Watchers en Amoy. De relatie met retailers is van groot belang. Daarom zitten de Category Managers samen met de Key Account Managers zeer regelmatig bij de klant.

“De resultaten van je werk zijn extreem zichtbaar. In het schap van vrijwel iedere supermarkt in het land, maar ook in de cijfers.” – Robert Beijerbergen, Category Manager

Data is het uitgangspunt voor de werkwijze van Kraft Heinz, en dat is voor deze rol niet anders. Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve bronnen brengen de Category Managers ontwikkelingen binnen hun categorie in kaart en doen zij inzicht op in consumenten, shoppers en retailers. De Category Managers zijn dé experts in hun categorie en volgen de bewegingen van volumes, prijzen en concurrenten nauwgezet. Hierdoor is het mogelijk om de behoefte van de consument, de agenda van de retailer en de planning van Kraft Heinz op elkaar afstemmen en retailers goed te adviseren hoe ze het beste kunnen omgaan met kansen en bedreigingen voor de categorie.

KANDIDAATSPROFIEL

Ervaring met Category Management of binnen FMCG is geen harde eis. Door het strategische karakter van de rol, de analytische werkwijze en het belang van stakeholder management is deze rol een goede landing spot voor kandidaten met ervaring in strategie consulting, management consulting of commercial finance.

Persoonlijkheid

 • Self starter
 • Daadkrachtig
 • Resultaatgericht
 • Teamplayer

Mogelijke ervaring

 • In ieder geval WO-niveau
 • Strategy of Management Consulting
 • Category Management binnen FMCG/Retail
 • Key Account Management binnen FMCG

COMPETENTIES

 • Analytisch
 • Data actionable maken
 • Conceptueel sterk
 • Influencer skills

 

Kraft Heinz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken viaMartine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.