Category Manager Elektronica

Category Manager Elektronica

  • Analytics
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 1415 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

  • WO werk- en denkniveau
  • 2+ jaar werkervaring
  • Category Management
  • Inkoop

De Category Manager Elektronica van bol.com krijgt de kans om de schouders te zetten onder een uitdagende categorie. Met datagedreven inkoop stelt hij/zij een inspirerend assortiment samen om zo de ambitieuze groeidoelstellingen van de grootste e-tailer van Nederland te realiseren.

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met 11 miljoen actieve klanten – de populairste winkel van Nederland en België. Het enorme assortiment bestaat uit ruim 23 miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel. Het is ook een platform waarop 30 duizend externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.coms ongekende customer journey en het gigantische bereik.

Tussen 2011 en 2019 is de omzet met meer dan 600 procent gegroeid. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt bol.com voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van de logistiek.

De waardering voor bol.com blijkt niet alleen uit het groeiend aantal klanten. De e-tailer staat ook steevast in de top-5 van meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland en in de top-3 van meest invloedrijke merken op social media. Daarnaast sleept het bedrijf jaar in jaar uit de nodige publieks- en vakprijzen in de wacht.

Vacature: Category Manager Elektronica

De Category Manager Elektronica is onderdeel van het team Beeld & Geluid en richt zich met name op camera’s, drones en accessoires. Hij/zij zorgt voor een relevant assortiment waarmee hij/zij bijdraagt aan het realiseren van bol.coms ambitieuze traffic-, omzet- en margedoelstellingen.

“De Category Manager Elektronica is gedreven, analytisch en neemt ownership over zijn/haar segment. Daarbij heeft hij/zij veel oog voor details zonder zich erin te verliezen.” – Wout Cnossen, Manager Retailing Beeld & Geluid

Tegenwoordig gebruiken we onze telefoon zo’n beetje overal voor. Dat maakt het werk van de Category Manager Elektronica een interessante uitdaging. Hij/zij zet steeds weer opnieuw een productmix neer die klanten verrast, inspireert en overtuigt. Daarvoor analyseert de Category Manager Elektronica voortdurend het assortiment en de trends in de markt. Zo identificeert hij/zij op basis van diepgaande analyses white spots en maakt hij/zij slimme assortimentskeuzes. Daarnaast denkt de Category Manager Elektronica mee over strategische moves en nieuwe, innovatieve proposities, bijvoorbeeld rond eigen merken, prijsstelling en exclusiviteit.

Een andere belangrijke taak van de Category Manager Elektronica is het contact met de leveranciers. Ook in dit proces laat de Category Manager Elektronica zich leiden door data en neemt hij/zij alle beslissingen op basis van uitgebreide analyses. De Category Manager Elektronica onderhandelt met de merken en stelt zich daarin op als harde en behendige onderhandelaar met gevoel voor de relatie. Zo krijgt hij/zij keer op keer een goede deal en smeedt tegelijkertijd win-win-partnerschappen, bijvoorbeeld door leveranciers enthousiast te maken voor bol.coms marketingpropositie waarin leveranciers via haar platform adverteren.

Bol.com is een platte organisatie waar mensen veel verantwoordelijkheid krijgen en beslissingen snel worden genomen. Samenwerking staat binnen het bedrijf centraal. Voor de Category Manager Elektronica betekent dat veel optrekken met Key Accountmanagers, samen met collega’s van Supply Chain forecasts en planningen uitwerken, met andere Category Managers en Buyers strategieën en best practices delen, en in een multidisciplinair team de winkel met camera’s, drones en accessoires runnen.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Volgende vacature
Trade Marketing ManagerWella

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.