Category Manager Accessoires

Category Manager Accessoires

 • Marketing
 • Consumer
 • Schiphol
 • 711 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de GrandVision werkgeverspagina voor andere vacatures

Het assortiment en de marketing strategie van 34 marktleiders in de eye care (r)etail worden bepaald vanuit het GrandVision Global Support Center in Amsterdam. De combinatie van een centraal support center en een goed geoliede machine om verbeteringen en innovaties wereldwijd door te voeren heeft GrandVision tot wereldleider gemaakt in de eyewear. Ze bouwen nu aan een centrale afdeling om te kapitaliseren op de mogelijkheden die contactlenzen en accessoires bieden.

Care about eye care

Alle e-commerce platforms van GrandVision en de 6400 winkels bieden producten in de categorieën zonnebrillen, brillen op recept, contactlenzen en accessoires. Accessoires zijn bijvoorbeeld ready readers (enkelvoudige leesbrillen), kleine schroevendraaiers, brillendoekjes, koordjes, kokers, lenzendoosjes etc. Eigenlijk alles wat je niet in de etalage verwacht. Maar dat is aan het veranderen. Tot nu toe worden accessoires lokaal gemanaged. Er is geen volledig assortiment aan accessoires wereldwijd. Omdat het bundelen van krachten het geheim is achter het succes van GrandVision in alle andere categorieën, wordt dit gezien als een gemiste kans. Om hier de vruchten van te gaan plukken is Bas Reintjes aangewezen als directeur om een nieuw expertise centrum op te zetten voor Contactlenzen & Accessoires bij het GrandVision Global Support Center.

“Ik zie geweldige mogelijkheden voor groei in de categorie accessoires. Neem ready readers- hun potentie reikt veel verder dan onze eigen winkelvloer. Dat is een van de redenen waarom ik op zoek ben naar een Global Category Manager Accessoires.” – Bas Reintjes, Director Center of Excellence Contact Lenses & Accessories 

Het Expertise Centrum zal de bedrijven voorzien van end-to-end categorie management voor contactlenzen en accessoires zo dat ze daar hun voordeel mee kunnen doen binnen hun eigen niche. Reintjes is momenteel toptalent aan het binnenhalen om het departement op te zetten dat zal bestaan uit 5 fte.

Over de vacature voor Category Manager Accessoires

De Category Manager Accessoires zal een volledig wereldwijd assortiment samenstellen van accessoires waar klanten speciaal voor naar de winkel komen. Zo creëert de Category Manager een extra geldstroom en vergroot hij/zij de marges voor GrandVision. Deze rol heeft P&L verantwoordelijkheid voor de wereldwijde prestaties van de categorie accessoires. Daarom zal de Category Manager een wereldwijde categorie- en assortimentstrategie ontwikkelen en het commercialiseren van de categorie tot een prioriteit maken binnen alle markten. Om goed te begrijpen wat de benodigdheden zijn voor accessoires zal de Category Manager samenwerken met lokale managementteams binnen alle markten. De daaruit voortvloeiende ontwikkeling van een compleet portfolio aan accessoires, begint met het verbeteren wat er in de winkel te vinden is en hoe dat wordt aangeboden aan de klant. De Category Manager zal beginnen met het vaststellen en delen van best practices. Dit proces zal veel lessen opleveren en draagvlak creëren op lokaal niveau. De revolutie van het assortiment begint bij de subcategorie ready readers en de brand content. Het doel blijft daarbij eenduidig: commercieel succes. Daarom is het heel belangrijk een enthousiaste trendwatcher te zijn en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan de steeds groter groeiende groep mensen die getinte glazen wil om de blauwe straling van beeldschermen te filteren. Dit inzicht toepassen op het leesbrillenassortiment zou het begin kunnen betekenen van een nieuw product. Vervolgstappen zijn dan het identificeren van leveranciers (samen met inkoop), het lanceren van het product, het bijhouden van de performance, het opzetten van content in de winkel om de categorie in de markt te zetten en de masterdata up to date en synchroon te houden met de marketing tools van het media center. Die verantwoordelijkheden vormen het hart van deze rol. Naast het aanbieden van instrumenten aan GrandVision’s eigen bedrijven om de categorie verder te ontwikkelen en tot een succes te brengen, zal de Category Manager ook manieren vinden om de accessoires via andere kanalen aan te bieden. Het bouwen van relaties voor de lange termijn zal een bepalende factor zijn voor het succes.

Persoonlijkheid

 • Commerciële en resultaatgerichte overachiever
 • Communicator en verbinder
 • Klantgerichte innovator
 • Bereid om te reizen binnen Europa

Ervaring

 • P&L-verantwoordelijkheid voor opbrengsten
 • Minstens 7 jaar in een commerciële rol
 • Ontwikkelen en lanceren van nieuwe commerciële voorstellen

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.