Category Manager Contactlenzen

Category Manager Contactlenzen

 • Marketing
 • Consumer
 • Schiphol
 • 591 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de GrandVision werkgeverspagina voor andere vacatures

GrandVision heeft een goedgekozen naam. Met 34 retailmerken is Grandvision wereldwijd marktleider de in (zonne)brillen, lenzen en verwante accessoires. De missie is om steeds meer mensen te helpen hun doelen in het leven te bereiken doordat ze beter kunnen zien. Tot nu toe lag de nadruk vooral op brillen, maar ze bouwen nu aan een centrale afdeling om de contactlenzenmarkt te veroveren.

Care about eye care

GrandVision heeft zowel sterke e-commerce platforms als 6400 winkels in 44 landen over de hele wereld. Het bedrijf is erg performance-driven, beursgenoteerd en heeft HAL Investments achter zich. Talentmanagement en carrièreplanning is een belangrijk onderdeel van het succes van GrandVision. Bas Reintjes begon bijvoorbeeld als Business Development Manager bij GrandVision. Na een jaar kreeg hij de kans om te richten op de supply chain in São Paulo. Hij keerde per oktober 2016 terug naar het Global Support Center op Schiphol om aan de slag te gaan als Directeur van het nieuwe Center of Excellence Contact Lens & Accessories.

“Het is hoog tijd dat we ons gaan richten op contactlenzen. Deze categorie kent nog heel veel nieuwe mogelijkheden. Daarom hebben we besloten om het Center of Excellence op te richten en een Global Category Manager aan te nemen.” – Bas Reintjes

Dit Center of Excellence zal de lokale bedrijven voorzien van end-to-end category management voor contactlenzen, om ze in staat te stellen het binnen hun eigen markt te commercialiseren. Reintjes is momenteel hard op zoek naar toptalent om zijn team van 5 fte te vullen. Samen zullen zij contactlenzen een aantrekkelijke optie maken voor de klant en extra opbrengsten genereren voor GrandVision.

De functie: Category Manager Contactlenzen

Als Grandvision net zo groot wil worden in de contactlenzenmarkt als in brillen moet het eenvoudig gemaakt worden voor hun opticiëns om de juiste lenzen te selecteren voor iedere klant, en moet het voor consumenten helder zijn wat het verschil tussen alle opties is. Dat is de uitdaging die de Category Manager Contactlenzen aan zal gaan. De Category Manager is verantwoordelijk voor de prestaties (zowel winst als verlies) van de categorie contactlenzen. De ambitie is om de opbrengsten te verdubbelen binnen vijf jaar. Diens invloedsfeer bestaat uit de volgende drie niveaus:

 1. Overkoepelende categorie- en assortimentstrategie voor alle retailformules
 2. Producten en assortiment moeten draaien om de klant
 3. Creëren van trainingen en het in staat stellen van het personeel om contactlenzen te promoten

Het commercialiseren van contactlenzen begint met het juiste aanbod aan producten. Dit zal gebeuren in samenspraak met de Concept & Brand Content Specialist, inkoop en de organisaties uit de verschillende landen. De Category Manager zal het eerste aanspreekpunt zijn voor de verschillende markten, samen komen met productmanagers, marketing directeuren en supply chain directeuren om hun wensen te begrijpen, het assortiment op lokaal niveau te verbeteren en om nieuwe producten te lanceren waar nodig. De neuzen van stakeholders dezelfde kant op krijgen is essentieel om samen het enorme potentieel van contactlenzen in de praktijk te brengen. GrandVision is gewend om belangrijke veranderingen al snel te delen met stakeholders.

“Beschikbare informatie over contactlenzen is vaak in de vorm van productspecificaties en draait minder om de consument. Door technische aspecten te vertalen naar voordelen voor de gebruiker zul je in staat zijn om een enorm verschil te maken.” – Bas Reintjes

De Category Manager zal materiaal ontwikkelen en verspreiden om opticiëns en winkelpersoneel het vertrouwen te geven om de producten te verkopen. Denk daarbij aan POS-materiaal, online content en een volledig GrandVision Academy training programma. Om die training te bieden zal de Category Manager samenwerken met externe partijen wanneer nodig, maar hij/zij zal ook zelf de mouwen op stropen om in contact te blijven met de praktijk.

Persoonlijkheid

 • Sterke focus op resultaat
 • Een nieuwsgierige en flexibele innovator
 • Uitstekende luisteraar, communicator & verbinder
 • Bereid om binnen Europa te reizen
 • Neemt klantgerichte beslissingen

Ervaring

 • Minstens 5 jaar commerciële ervaring
 • Sales/category management met P&L verantwoordelijkheid
 • Expertise in de contactlenzenindustrie

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.