Category Lead

Category Lead

  • Amsterdam
  • Gepubliceerd op 9 maart 2020
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pricewise werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

  • 8+ jaar werkervaring in strategieconsulting en/of e-commerce
  • Ervaring met het runnen van een eigen team
  • Strategisch én pragmatisch

De Category Lead van Prisewise krijgt de kans om in een stabiele en ambitieuze omgeving zelf een winkel neer te zetten en uit te bouwen. Hij/zij is P&L-verantwoordelijk en geeft leiding aan een multidisciplinair team. Daarmee zijn alle ingrediënten voor succes ruimschoots aanwezig.

Over Pricewise

Pricewise schudt consumenten wakker en moedigt ze aan hun maandelijkse rekeningen te verlagen. Dankzij de onafhankelijke en onpartijdige vergelijkingswebsite hebben al honderdduizenden consumenten honderden euro’s per jaar kunnen besparen. Dus: be wise, check your price.

Met transparantie, efficiëntie en concurrentie zet Pricewise markten op scherp. Het bedrijf is vooral bekend als vergelijker van energieleveranciers, maar heeft ook op het gebied van zorg, auto, telecom en leningen de nodige expertise. Zo biedt de vergelijkingswebsite steeds meer consumenten betere producten tegen lagere prijzen. Maar ook voor aanbieders is Pricewise gunstig. Zij kunnen via het platform namelijk eenvoudig hun merkbekendheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken.

In 2008 lanceerde Pricewise de eerste online energievergelijker. De innovatieve startup is sinds die tijd uitgegroeid tot een sterke en volwassen organisatie. Maar de missie van Pricewise is nog lang niet volbracht. Het bedrijf blijft uitbreiden en is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om consumenten een betere prijs te bieden. Met vernieuwende IT-oplossingen werkt men ook voortdurend aan het verbeteren van het eigen platform. Zo zorgt het bedrijf behalve voor een lage prijs ook voor een optimale ervaring. Niet voor niks is Pricewise in 2019 uitgeroepen tot beste vergelijkingssite van Nederland.

Vacature: Category Lead

De Category Lead krijgt de volledige verantwoordelijkheid over één van de categorieën van Pricewise. Hij/zij beheert de P&L en heeft alle ruimte om zijn/haar eigen winkel neer te zetten en uit te bouwen. De Category Lead rapporteert aan de CCO en is onderdeel van het (extended) MT.

Het belangrijkste doel voor de Category Lead en zijn/haar team is conversieoptimalisatie. Door daar strak op te sturen, zorgt de Category Lead voor groei in zijn/haar eigen categorie en voor cross-sell met andere categorieën.

“De Category Lead wordt één van de leiders binnen Pricewise. Iemand die – op basis van zijn/haar eerdere ervaring binnen toonaangevende e-commercespelers – ons kan helpen de volgende stap te zetten in onze ontwikkeling.” – Niels Brölman, Oprichter & Managing Director

De Category Lead ontwikkelt en implementeert de strategische visie voor zijn/haar categorie. Hiervoor kijkt de Category Lead onder andere naar uitgebreide trend- en marktanalyses. Ook werkt hij/zij nauw samen met de andere categorieteams en met de operationele afdelingen om te zorgen dat zijn/haar strategie naadloos wordt uitgevoerd.

De Category Lead stuurt een multidisciplinair team aan waar expertise over de categorie, softwareontwikkeling, marketing, SEA, sales, klantenservice en communicatie samenkomt. Zo heeft hij/zij – samen met het team – de touwtjes volledig in handen: van de relaties met de aanbieders om de beste deals te sluiten tot het genereren van naamsbekendheid; en van het optimaliseren van de online klantervaring (inclusief UX) tot het sterk neerzetten van service en advies.

Zowel in de strategische ontwikkeling als in het aansturen van de teams staat data centraal. De Category Lead gebruikt data als input voor zijn/haar beslissingen en stuurt het team aan op basis van heldere, datagedreven doelen.

Pricewise zoekt voor meerdere categorieen een Lead. De omvang van de teams die zij gaan aansturen variërt van 5 tot 15 medewerkers.

Pricewise werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Stefan van Egmond via stefan.vanegmond@topofminds.com.

Contact

Stefan van Egmond Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Category Lead

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Category Lead

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Category Lead

Vraag over deze vacature? Vraag het Stefan van Egmond

Volgende vacature
Strategist Result Delivery OfficeVion

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.