Campaign Manager

Campaign Manager

  • Marketing
  • Energy
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2823 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Shell werkgeverspagina voor andere vacatures

Shell Mobility Benelux & Frankrijk zet haar tankstations neer als de beste on-the-go-propositie: topkwaliteit food-opties en goede koffie in een ontspannen setting. Het is aan de Campaign Manager om met een heldere marketingstrategie en aansprekende campagnes gericht op koffie, food en loyaliteitsprogramma’s die propositie in de markt te zetten.

Over Shell

Shell is een van de grootste energiebedrijven ter wereld. De cijfers zijn duizelingwekkend: het bedrijf is actief in meer dan 70 landen, heeft 181 miljard dollar omzet in 2020 en een productie van zo’n 3,7 miljoen vaten olie per dag. Shell beheerst de volledige waardeketen, van exploratie en productie tot raffinage, transport en energieopwekking.

We willen uiterlijk in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. Daarom investeren we de komende jaren alleen al in Nederland meer dan een miljard in onder andere wind-op-zee, zonne-energie, waterstof en elektrische mobiliteit.” – Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland

Shell Mobility is het deel van Shell dat zich richt op de interactie met de meer dan 30 miljoen consumenten die dagelijks van Shells producten gebruikmaken. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Het bedrijf wil een leidende rol spelen in de energietransitie en bouwt onder andere aan een landelijk netwerk voor elektrisch rijden en werkt aan een toekomst waarin tankstations een faciliterende rol spelen in de mobiliteitsbehoefte.

Shell Mobility Benelux & Frankrijk is verantwoordelijk voor alle benzinestations in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk – in totaal bijna duizend – en de ruim 2 miljoen klanten die daar wekelijks gebruik van maken. De teams richten zich op de verkoop van (alternatieve) brandstoffen, elektrisch laden en de sales in de winkels. Daaronder vallen ook de samenwerkingen met deli2go en Starbucks. Onder de noemer ‘samen goed op weg’ heeft Shell Mobility Benelux & Frankrijk de ambitie geformuleerd van haar tankstations de nummer 1 plek te maken om onderweg te stoppen: goede koffie, verse broodjes, een fijne omgeving en uitstekende service.

Vacature: Campaign Manager

De opdracht aan de Campaign Manager is om de marketingstrategie te formuleren gericht op non-fuel (met name koffie, food en loyaliteitsprogramma’s) waarmee Shell haar ‘samen goed op weg’-ambitie gaat realiseren. Zij/hij rapporteert aan de Brand & Communications Manager en is lid van het Brand & Communications Team van Shell Mobility Benelux & Frankrijk. Het Brand & Communications Team is onderdeel van het Marketing Team dat verder bestaat uit Digital Communications & Media; Loyalty, CRM & Payment; en Pricing.

Ik zoek een Campaign Manager die de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing op de voet volgt. Iemand die met creatieve ideeën komt en daarmee vernieuwing teweeg kan brengen.” – Christel Boevé, Brand & Communications Manager

De Campaign Manager tilt de marketingcampagnes naar een volgend niveau. Zij/hij werkt vanuit een duidelijke klantbehoefte en gebruikt data en insights om de marketingstrategie te bepalen die bijdraagt aan Shells merkperceptie en bedrijfsresultaat. Daarin stippelt de Campaign Manager de route uit richting een optimale positionering van de Shell tankstations als meest geliefde on-the-go food-propositie. 

Daarnaast is de Campaign Manager ook verantwoordelijk voor het managen van (complexe) marketingprojecten en -campagnes; van brief, tot deployment en rapportage naar de business. In de uitvoering wordt zij/hij ondersteund door haar/zijn teamgenoten en werkt zij/hij samen met verschillende agencies. De Campaign Manager zorgt ervoor dat de verschillende campagnes elkaar versterken en maakt per campagne slimme afwegingen tussen kanalen, boodschappen en doelgroepen. Daarbij maakt zij/hij veelvuldig gebruik van data en use-case-testing om de impact van bepaalde kanalen en boodschappen aan te tonen, campagnes bij te sturen en de resultaten inzichtelijk te maken.

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de rol. De Campaign Manager brengt de verschillende kanaalspecialisten bij elkaar om de optimale kanaalmix te bepalen en werkt samen met de andere Marketing Teams – onder andere Digital, Loyalty, CRM & Payments – Category Management en Sales. Het Convenience Retail Team is een van de belangrijkste stakeholders van de Campaign Manager. Zij/hij zorgt dat de campagnes in lijn zijn met de businessdoelstellingen, neemt het team mee in het ontwerpen van campagnes en daagt hen op een goede manier uit om nieuwe ideeën toe te passen.

 

Interesse? 

Shell werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron
via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Campaign Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.