Buyer(s)

Buyer(s)

 • Operations
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 660 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coolblue werkgeverspagina voor andere vacatures

Vacature voor Buyer bij Coolblue

De Buyer is de drijvende kracht achter de groei van een Coolblue-productgroep. Hoe? Door de beste deals te sluiten en winnende strategieën op te stellen. De Buyer bezit dan ook een flinke dosis ondernemerschap. De ideale kandidaat? Degene die zijn Coolblue-shops marktleider maakt in hun productgroep.

Winnende inkoopstrategie

Om dit doel te behalen ontwikkelt de Buyer een winnende inkoopstrategie en is verantwoordelijk voor veel verschillende gebieden van assortimentsselectie, prijsonderhandelingen tot succesvolle marketingacties. Daarnaast analyseert de Buyer markt- en klantdata om de betrokkenheid van Coolblue-klanten te vergroten én om ambitieuze groeistrategieën op te stellen. Ten slotte stelt de Buyer contracten op en is hij verantwoordelijk voor het voorraadbeheer.

Nauwe samenwerking

Deze taken kunnen natuurlijk alleen worden vervuld door nauwe samenwerking met collega’s binnen en buiten het productteam, bestaande uit Conversiemanagers, Bijverkoopmanagers, Productspecialisten, een Online Marketeer, een Inkoopplanner, een Trade Marketeer, Inkopers en een Vendor Manager. Hoe ziet deze samenwerking eruit? Iedere maand zit de Buyer samen met de Trade Marketeer tegenover de grootste leveranciers om o.a. marketingacties op te zetten. En met de Vendor Manager ontvangt hij regelmatig (internationale) leveranciers voor de jaarlijkse contractonderhandeling. Ook belangrijk: de Buyer werkt met de Conversiemanager en Online Marketeert business cases uit om bijvoorbeeld een record aantal televisies te verkopen.

Groeiend marktaandeel

Er is dus genoeg te doen. Door de sterke groei zal dit niet veranderen. Resultaten worden direct gerapporteerd aan een van de vijf  Business Unit Managers, die meerdere productteams aanstuurt. De resultaten van de afgelopen periode zien er goed uit, van een aantal productgroepen groeide het marktaandeel aanzienlijk. Ga maar na: van alle navigatie- en GPS-systemen wordt inmiddels een aanzienlijk deel door Coolblue geleverd en de populariteit van bijvoorbeeld de nieuwe productgroep Speelgoed stijgt enorm.

Kandidaatprofiel

Niet voor niets groeit Coolblue hard. Heel hard. Om deze (internationale) groei goed te managen is Coolblue op dit moment op zoek naar drie ervaren en twee startende Buyers. Ze zijn commercieel, ondernemend, overtuigend en flexibel. Hebben een sterk analytisch vermogen en een neus voor succesvolle strategieën en kunnen vooral goed netwerken en onderhandelen. Een afgeronde WO-  of HBO-opleiding is een must. Een achtergrond in retail of FMCG is een pre. Persoonlijkheid is bij Coolblue doorslaggevend.

persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Ondernemend
 • Flexibel

ervaring

 • Key Account Manager
 • Account Manager
 • Buyer

groeimogelijkheden

 • Senior Buyer
 • Sales Manager

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.