Business Writer

Business Writer

Deze vacature is vervuld. Misschien kun je beter even kijken op de pagina van Top of Minds.
Amsterdam

B2B

Marketing

Publicatie: 29 november 2016

Juist nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, wordt Employer Branding steeds belangrijker. Door de grondige kennis van onze doelgroepen kunnen wij heel gerichte, effectieve marketing materialen creëren. Om het in-house marketing team te versterken is Top of Minds op zoek naar een ervaren Business Writer.

All about stories

Achter elk bedrijf schuilt een verhaal. En elke professional heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Top of Minds, een Executive Search Bureau uit Amsterdam, koppelt die twee verhalen, zodat ze uiteindelijk samensmelten tot een match die voor beide partijen werkt. Hoe? Door goed te luisteren, zowel naar bedrijven als naar kandidaten. Door de markt te kennen, te zien waar de diverse businesses zich heen bewegen en te snappen wat voor eisen dat stelt aan moderne executives. Door een netwerk op te bouwen van outperformers die een bedrijf – en zichzelf – naar the next level willen tillen.

Aansprekende teksten

Top of Minds werkt voor bedrijven als bol.com, Kraft Heinz, CoolBlue, Coca-Cola en Grolsch: A-merken die als geen ander snappen dat succes aankomt op de kwaliteit van hun mensen. Maar ook disruptieve start-ups en scale-ups zoals Catawiki, BuyBay en Chama. De Consultants van Top of Minds weten die kandidaten te vinden, bouwen een vertrouwensband met ze op, formuleren een carrièrestrategie en helpen ze te landen op de juiste plek. Maar voor het zover is, komt het op profilering en storytelling aan: met aansprekende verhalen de juiste talenten verleiden. Voor het schrijven van die teksten is Top of Minds op zoek naar een business writer.

Employer branding

Top of Minds is sterk in content marketing en employer branding. Via de eigen website, social media kanelen en nieuwsbrief, maar ook online magazines en brochures op maat. Recente voorbeelden hiervan zijn het ZAMRO Candidate Pack (gericht op product owners), deze brochure over start-up Chama (gericht op developers) en dit tijdschift over Werken bij OLX (gericht op Data Scientists). De business writer maakt deel uit van het vijfkoppige team dat de content van die kanalen verzorgt. Dat betekent: het schrijven van aantrekkelijke bedrijfsprofielen, strakke vacatureteksten en inspirerende interviews met top executives. Verhalen zijn er genoeg: de kunst is om ze te vinden en zo op te schrijven dat ze zowel de opdrachtgever als de kandidaat inspireren en overtuigen.

Schrijven én luisteren

Wat moet een business writer daarvoor in huis hebben? Ten eerste: de creativiteit om telkens de juiste invalshoek en toon te vinden. Een heldere en zakelijke pen, maar ook een goed stel oren: details en finesses maken het verschil tussen een middelmatige tekst en een briljante. Daarnaast: een professionele houding, affiniteit met het bedrijfsleven en verstand van (de nieuwe) economie. Maar ook: een academische opleiding en minimaal vier jaar ervaring als bijvoorbeeld journalist, copywriter of schrijver van thought leadership artikelen.

Jong en ambitieus

Top of Minds is een jong, snelgroeiend en ambitieus bedrijf. Energie en positiviteit staan centraal. De gemiddelde leeftijd is 30 jaar, het team van dertig consultants, researchers en marketeers werkt vanuit een mooie villa in Amsterdam-Zuid, waar dagelijks een gezonde lunch wordt verzorgd. De sfeer is ongedwongen, maar ook prestatiegericht. Kortom: een mooie, uitdagende plek voor een professionele schrijver met verstand van zaken. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Deborah Klaassen via deborah@topofminds.com

Persoonlijkheid

  • Creatief
  • Conceptueel
  • Interesse in de zakenwereld
  • Sociaal
  • Flexibel en proactief

Ervaring

  • Gewerkt als journalist, copywriter, business writer of freelance schrijver
  • Idealiter in een online omgeving
  • Content marketing
  • Social media ervaring een pre

Inspirerend interview