Business Writer

Business Writer

  • Marketing
  • Consulting
  • Amsterdam
  • 1278 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bedrijven concurreren meer dan ooit om schaars talent. Employer marketing is de doorslaggevende factor in die race. Het bedrijf dat haar employer story het meest helder en inspirerend over weet te brengen, wint. Top of Minds gaat bedrijven daarbij helpen. Daarvoor zoekt Top of Minds een Business Writer die op een creatieve en vernieuwende manier de employer stories van deze bedrijven vorm gaat geven.

TOP OF MINDS: JONG, AMBITIEUS EN SNELGROEIEND

Top of Minds is een Executive Search Bureau gehuisvest in een mooie villa in Amsterdam-Zuid. Het bedrijf is de laatste drie jaar verdubbeld in omvang. Het team bestaat inmiddels uit dertig consultants, researchers en marketeers, van gemiddeld zo’n 30 jaar oud. De sfeer is positief en ongedwongen, maar ook prestatiegericht.
Content marketing en employer branding vormen de kern van het succes van Top of Minds. Zo zijn de vacatureteksten op de website met zorg geschreven en omkleed met interviews, achtergrondverhalen en inspirerend beeldmateriaal. Alles om het verhaal achter de bedrijven en de vacatures zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk weer te geven.

“Recruitment is all about stories. Met een goed verhaal werf je goede mensen. Met een beter verhaal werf je betere mensen. In de huidige war for talent is er slechts één manier om je te onderscheiden. Als werkgever moet jouw verhaal beter zijn dan dat van je concurrent.” – Esther de Kruijk, Managing Director Employer Marketing bij Top of Minds

Recent is Top of Minds gestart met het aanbieden van een nieuwe propositie. Een propositie waarin Top of Minds haar expertise op het gebied van content marketing en employer branding niet alleen inzet in combinatie met werving en selectie, maar ook als losstaande dienst.

Meer informatie over Top of Minds en de introductie van deze nieuwe propositie kun je teruglezen in dit recente interview op consultancy.nl.

DE ROUTE NAAR EEN KRACHTIGE EMPLOYER STORY

Top of Minds gaat onder leiding van Esther de Kruijk, Managing Director Employer Marketing, bedrijven helpen met het ontwikkelen van een krachtige employer story. Een employer story vertelt kort, krachtig en inspirerend waar het bedrijf voor staat, wat het precies doet en waarom het bedrijf voor professionals een interessante werkgever is.

Als buitenstaander weet Top of Minds snel door te dringen tot de kern. Dankzij de uitgebreide ervaring in executive search is het bedrijf in staat om die kern door te vertalen naar de arbeidsmarkt. Daarmee stelt Top of Minds bedrijven in staat kandidaten aan te trekken die de organisatie naar een hoger plan weten te tillen.

De aanpak die Top of Minds voor ogen heeft, is om eerst de bestaande employer story kritisch onder de loep te nemen en waar nodig aan te scherpen. Daartoe begint Top of Minds met het verzamelen van informatie van werknemers over hoe zij naar hun werkgever kijken. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels een survey waarin vragen aan bod komen als: “Wat vind je leuk aan je werk en had je vooraf niet verwacht?” en “Wat kan je huidige werkgever verbeteren om je werk leuker te maken?”.

De tweede stap bestaat uit workshops met het management van het bedrijf om de resultaten van de survey te bespreken en te komen tot een aangescherpte employer story.

De specialiteit van Top of Minds ligt in het aanspreken van high-performing kandidaten die snel kunnen en willen doorgroeien, bijvoorbeeld voormalige consultants, managers binnen FMCG of COO’s van start-ups. Een energieke doelgroep met hoge verwachtingen. Om te toetsen of de geformuleerde employer story aansluit bij deze doelgroep, legt Top of Minds deze voor aan de high-potentials binnen het bedrijf.

DE EMPLOYER STORY IN ACTIE

Met alleen een goed doordachte employer story ben je er nog niet. De sollicitatiebrieven stromen pas binnen zodra de employer story is omgezet naar het juiste concept dat de juiste kandidaten op de juiste momenten en via de juiste kanalen bereikt.

Top of Minds vertaalt de employer story van haar klanten naar teksten, beelden en video’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal voor op de bedrijfswebsite, aan vacatureteksten en aan posts op social media. Top of Minds ontwikkelt deze materialen samen met haar klanten. Ook adviseert het bedrijf bij het verspreiden van de boodschap, om zo de employer brand te versterken bij precies die doelgroep die voor hen relevant is.

VACATURE: BUSINESS WRITER

Het Employer Marketing team van Top of Minds is in opbouw. Na tien jaar ervaring en bewezen succes in werving en selectie, gaat Top of Minds middels dit team nu doorschalen en de opgebouwde employer marketing expertise gericht inzetten binnen en buiten Top of Minds.

Een van de te vervullen vacatures is die van Business Writer. De kern van de rol is (eind)redactie op alle geschreven content van Top of Minds. De Business Writer zorgt dat alles wat geschreven wordt aansluit bij de tone of voice en kwaliteitsstandaarden van Top of Minds. Juist omdat het team nog in opbouw is, heeft de Business Writer de mogelijkheid om de functie en de opzet van het team als geheel mede vorm te geven.

“De lat bij Top of Minds ligt hoog. De teksten moeten zowel qua vorm als inhoud goed in elkaar steken. Daarnaast is het interessant om je te mogen verdiepen in veel verschillende bedrijven. Om een goed stuk te schrijven moet je echt begrijpen wat een bedrijf doet, hoe de vacature daarin past en wat de functie aantrekkelijk maakt voor kandidaten. Iedere keer weer een uitdagende puzzel.” – Jaap Hoekstra, voormalig BCG Consultant en schrijver voor Top of Minds

MEER DAN SCHRIJVEN ALLEEN

De Business Writer is verantwoordelijk voor de geschreven content van Top of Minds. Daarbij moeten esthetiek en effectiviteit hand in hand gaan. Het moet niet alleen goed en lekker leesbaar geschreven zijn, het moet ook (meetbaar) de juiste kandidaten aanspreken.

Daarnaast verzorgt de Business Writer ook de positionering van Top of Minds Employer Marketing zelf. Hij/zij profileert de thought leadership van Top of Minds middels bijvoorbeeld PR en opiniestukken.

Maar de functie is breder. Een van de andere taken is het ontwikkelen van vernieuwende concepten, zoals innovatieve formats voor functieprofielen en ander geschreven materiaal of het ontwikkelen van compleet nieuwe producten. De Business Writer krijgt de vrijheid om hier zijn/haar eigen creativiteit op los te laten.

Samenwerking is in deze rol belangrijk. Allereerst werkt de Business Writer nauw samen met de rest van het Employer Marketing team, zoals met de Managing Director Employer Marketing, met de Creative Designer en met de Online Marketeer. Samen werken zij aan een zo inspirerend mogelijke employer story, van inhoud tot tekst en van beeldmateriaal tot kanaalstrategie.

De Business Writer werkt ook veel samen met klanten. Hij/zij heeft gesprekken met medewerkers en leiders van bedrijven, waarin de Business Writer de juiste vragen stelt en vooral goed luistert. Zo verzamelt hij/zij de informatie die nodig is om een groot en bekend bedrijf een nieuwe doelgroep aan te laten spreken of juist een interessant maar nog onbekend bedrijf op de kaart te zetten. In deze gesprekken is de Business Writer voortdurend op zoek naar de reasons to join.

Tot slot gebruikt Top of Minds voor het uitwerken van stukken ook freelancers. De Business Writer stuurt deze freelancers aan en borgt de kwaliteit van de eindproducten.

DE IDEALE KANDIDAAT

De ideale kandidaat past qua persoonlijkheid goed binnen het jonge, ondernemende en ambitieuze team van Top of Minds. Hij/zij heeft de flexibiliteit om met diverse klanten te kunnen werken, van start-ups en scale-ups tot grote corporates. Daarnaast beschikt de Business Writer over het conceptuele vermogen, de analytische skills en de creativiteit om snel een organisatie te doorgronden en de essentie te vatten in een logisch en aansprekend verhaal. Ook bij het verder vormgeven van het Employer Marketing team zijn deze kwaliteiten essentieel, evenals strategisch vermogen.

Voor deze rol is talent belangrijker dan ervaring. Wel heeft de Business Writer een duidelijke affiniteit met schrijven, bijvoorbeeld vanuit een vorige baan als journalist, of vanuit een studierichting als Nederlands of Creative Writing. Maar ook amateurdichters en hobbyschrijvers zijn interessant. Ervaring met zowel long als short copy is vereist en SEO writing is een pre, maar geen noodzaak.

Neem voor meer informatie contact op met Esther de Kruijk via esther@topofminds.com.

Contact

Business Writer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.