Business Transformation Manager

Business Transformation Manager

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Leusden
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2474 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Intergamma werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vier jaar ervaring
 • Ervaring met brede verandertrajecten als organisatie-adviseur
 • Zelfstarter
 • Communicatief
 • Sterk in het maken van presentaties
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Intergamma is het moederbedrijf van GAMMA en Karwei, de bekendste doe-het-zelf-formules in Nederland en België. Met bijna 400 bouwmarkten is het bedrijf de nummer één retailer in de sector. De Business Transformation Manager werkt met de CEO en de CFO aan de uitrol van afdelingsoverstijgende transformatieprojecten voor het hoofdkantoor, medewerkers, winkels en franchisenemers.

Over Intergamma

De tijd waarin doe-het-zelven uitsluitend voor hobbyisten was, is voorbij. Klussen is leuk en – met de juiste spullen – voor iedereen te doen: dat is de boodschap die GAMMA en Karwei de afgelopen jaren succesvol hebben uitgestraald. Met hun omnichannelstrategie willen ze die boodschap aan zoveel mogelijk mensen overbrengen en zorgen dat klanten eenvoudig kunnen vinden wat ze nodig hebben, waar en wanneer ze dat uitkomt. Dit alles allemaal zo duurzaam mogelijk, want duurzaamheid speelt in Intergamma’s totale bedrijfsvoering een steeds belangrijkere rol.

De verdeling tussen de formules is duidelijk: GAMMA richt zich meer op het pure kluswerk, terwijl Karwei ook alles in huis heeft voor de finishing touch. Bij GAMMA kunnen klanten terecht voor allerhande adviezen, ideeën en inspiratie om hun woonsituatie te verbeteren, en er vervolgens ook alle nodige doe-het-zelf-materialen kopen. Karwei heeft met haar mooie assortiment een toonaangevende status in de markt. Met de raamdecoratie, verf, verlichting, vloeren en alle toebehoren van Karwei kunnen consumenten hun huis verfraaien.

Op Intergamma’s hoofdkantoor in Leusden werken bijna 400 mensen, maar het voelt tegelijkertijd als een kleinschalig, warm bedrijf. Ondernemerschap is bij Intergamma een groot goed: medewerkers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid om ideeën te opperen. Als er draagvlak is – bij onder meer de franchisenemers, de Formuleraad, de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen – kunnen ideeën ook altijd snel in praktijk gebracht worden. Die mogelijkheden en dynamiek maken Intergamma tot een organisatie waar mensen graag werken.

Vacature: Business Transformation Manager

Intergamma bevindt zich in een transformatie. De stip op de horizon is duidelijk: het bedrijf wil nóg klantgerichter worden, meer verbinding creëren tussen de verschillende afdelingen en het hoofdkantoor, franchisenemers en winkels en (commercieel) nog slagvaardiger worden. Op tal van punten gaat dat al heel goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering. De Business Transformation Manager jaagt die verbetering door alle lagen van de organisatie aan.

Samen met de CEO en de CFO werkt de Business Transformation Manager aan verschillende strategische projecten en programma’s. De strategie staat, de Business Transformation Manager ondersteunt de Raad van Bestuur en het directieteam in het doorontwikkelen en uitvoeren van de transformatieprojecten. Zij/hij agendeert besluitvorming en bereidt belangrijke presentaties en documenten voor. Ook bewaakt de zij/hij samenhang en voortgang van de verschillende projecten. Hierover houdt de inhoudelijk sterke Business Transformation Manager belangrijke stakeholders en de rest van de organisatie bovendien goed op de hoogte. Bij dit alles werkt de Business Manager Transformation nauw samen met het PMO-team.

Vooruitdenken is regeren
Vooruitdenken – niet één, maar tien stappen – is een skill die de Business Transformation Manager tot in de puntjes beheerst. Zij/hij ondersteunt en ontzorgt de CEO en de CFO, die zich daardoor meer op hun core taken en verantwoordelijkheden kunnen richten. Dat is wat de Business Transformation Manager continu doet: welk events komen eraan, hoe vliegen we die aan, welk verhaal gaan we vertellen en hoe krijgen we dat het beste over de bühne? Door ruim op tijd over dat soort vragen goed na te denken en het voorbereidende werk te doen – doorvertaald naar een overtuigende, strakke presentatie – levert de Business Transformation Manager een grote toegevoegde waarde aan de realisatie van de projecten.

Intergamma is een mooi bedrijf met een redelijk complexe governancestructuur. Met veel gevoel voor tact beweegt de Business Transformation Manager soepel door de organisatie. Zij/hij heeft snel door hoe de hazen lopen en weet wat er in de organisatie en bij franchisenemers speelt, heeft een prettige manier van communiceren en is heel benaderbaar. Dat alles maakt de BuBusiness Transformation Manager tot iemand met wie collega’s graag mee werken, die makkelijk draagvlak voor ideeën creëert en daarmee effectief dingen in beweging krijgt.

“Als Business Transformation Manager opereer je in het hart van deze organisatie. Je kunt echt ownership voor je werk nemen en ziet snel resultaat van je inspanningen. In dit bedrijf zijn hele mooie veranderingen gaande, waar jij een enorme impact op kunt hebben.” – Laura Hendrickx, CFO

De ideale Business Transformation Manager gedijt goed in een grotere organisatie met een wat complexere governancestructuur. Zij/hij was al eerder betrokken bij een of meerdere verandertrajecten – van analyse tot realisatie – en bewees daarin een zelfstartende, slagvaardige en verbindende professional te zijn die ook op inhoudelijk, tactisch niveau een waardig sparringpartner is. Tot slot kunnen in deze rol hands-on skills niet ontbreken: zij/hij werkt niet voor niets bij een doe-het-zelver.

Interesse?

Intergamma werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Charlotte Braat via charlotte.braat@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Charlotte Braat Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.