Business Transformation Manager

Business Transformation Manager

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Boxmeer
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2456 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Contiweb werkgeverspagina voor andere vacatures

De Business Transformation Manager is – samen met de Chief Transformation Officer (CTO) – de drijvende kracht achter de indrukwekkende transformatie van Contiweb (mondiaal marktleider in drukkerij-equipment). Hij/zij stuurt de value-creation agenda en is verantwoordelijk voor de implementatie. Een mooie kans met veel exposure naar senior management en PE-investeerders.

Over Contiweb

Contiweb is een toonaangevende speler in de wereld van drukkerij-equipment. Het in Boxmeer gevestigde bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt auxiliaries voor de printlijnen waarmee commercieel drukwerk, bijvoorbeeld tijdschriften en reclamemateriaal, wordt gedrukt. Contiweb is een technisch hoogstaand en innovatief productiebedrijf dat bekend staat om haar kwaliteit en betrouwbaarheid.

Doordat de verkoop van equipment in de Heatset Weboffset (HSWO) markt terugloopt, zet Contiweb vol in op vernieuwing. Allereerst richt het bedrijf zich steeds nadrukkelijker op service en onderhoud. Met haar diepgaande technische expertise en grote installed base is dit een logische keuze. Daarnaast zet Contiweb meer en meer in op digital printing, technologie gericht op high-end drukwerk. Met dank aan haar ijzersterke R&D-afdeling heeft het bedrijf al een aantal mooie digital printing producten ontwikkeld en is de innovatiepijplijn goed gevuld.

Eind 2019 is Contiweb overgenomen door H2 Equity Partners: een leidende investeerder in West-Europa met een sterk trackrecord in grote turnarounds. Samen met H2 Equity Partners werkt Contiweb aan een veelbelovende transformatie waarin de vernieuwing van het businessmodel samenkomt met een stevige focus op het strak neerzetten van processen. Zo willen Contiweb en H2 Equity Partners organisch en met gerichte acquisities de omzet in de komende jaren meer dan verdubbelen.

Vacature: Business Transformation Manager

De Business Transformation Manager is -samen met de CTO – de drijvende kracht achter de transformatie. Samen met CTO Erik Hupperets (een voormalig strategieconsultant met uitgebreide ervaring in PE-portfolio bedrijven) en de overige leden van het Management Team, geeft hij/zij het nieuwe Contiweb vorm. De Business Transformation Manager stuurt de value-creation agenda en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, initiëren en implementeren van verschillende strategische initiatieven, bijvoorbeeld op het gebied van top-line groei, operational excellence, commercial excellence, organisatie en kostenefficiëntie.

“Ik ben ingestapt omdat hier echt iets staat te gebeuren en ik het mooi vind om daar een leidende rol in te spelen. Contiweb heeft enorme potentie en met de steun van H2 Equity Partners is de kans groot dat we die potentie waar gaan maken.” – Erik Hupperets, Chief Transformation Officer

De Business Transformation Manager maakt niet alleen de plannen, hij/zij verzorgt ook de implementatie. Daarvoor werkt de Business Transformation Manager nauw samen met het Management Team, inclusief CEO en CFO, en met de belangrijkste mensen uit hun teams. Ook treedt hij/zij op als sparringpartner voor het MT bij het oplossen van complexe vraagstukken.

Daarnaast maakt de Business Transformation Manager de voortgang van projecten inzichtelijk en faciliteert besluitvorming op directieniveau. Ook werkt de Business Transformation Manager veel samen met de investment-professionals van H2 Equity Partners. Zo ondersteunt hij/zij bijvoorbeeld de M&A-strategie en de daaropvolgende post-merger integraties.

Wat de rol bijzonder maakt, is de breedte van de onderwerpen en de exposure. De Business Transformation Manager is overal bij betrokken: van operations tot pricing, en van businessmodellen tot organisatiestructuren. Omdat hij/zij daarbij veel samenwerkt met het MT en investeerders, vormt de functie een ideale springplank voor een mooie vervolgstap: binnen Contiweb, bij een ander portfoliobedrijf of in het portfolioteam van een PE-fonds. Daarbovenop is er – bij goede prestaties –de mogelijkheid om mee te investeren.

Contiweb werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters op imke.peters@topofminds.com

Contact

Business Transformation Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.