Business Transformation Lead

Business Transformation Lead

 • Consulting Exit
 • Logistics
 • Amstelveen
 • Gepubliceerd op: 10 juni 2024
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1839 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 5 jaar ervaring
 • In strategieconsulting
 • Ervaring met organisatiebrede transformaties
 • Sterk in executie
 • Analytisch
 • Verandermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De luchtvaartindustrie is continu in ontwikkeling en dat geldt ook voor KLM. Om zijn ambitieuze (duurzaamheids)doelen te realiseren, moet het bedrijf op verschillende gebieden transformeren. De Business Transformation Lead speelt een sleutelrol in de strategische ontwikkeling en executie van diverse transformatieprojecten.

Over KLM

Sinds de oprichting van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij in 1919 is er veel veranderd. Veel, behalve de naam: KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Maar als organisatie maakte het bedrijf de afgelopen eeuw een enorme ontwikkeling door. Die evolutie is ongoing, want KLM wil zichzelf voortdurend vernieuwen om passagiers nóg beter te bedienen.

Duurzaamheid speelt een cruciale rol in de strategische agenda van KLM. De organisatie zet zich actief in om haar ambitieuze missie van een duurzame luchtvaart te realiseren. Om die visie te verwezenlijken, moet KLM zichzelf op een aantal strategische aandachtsgebieden fundamenteel vernieuwen. De transformatie wordt aangedreven door het Corporate Strategy, Sustainability & Transformation Office (SSTO). Deze afdeling is verantwoordelijk voor het doorontwikkelen, sturen, bewaken en (helpen) uitvoeren van de strategische (duurzaamheids)agenda van KLM. Het SSTO is een ambitieuze afdeling die nauw samenwerkt met de business units om de strategische doelen te bereiken, liever gisteren dan vandaag. Onder deze afdeling valt ook het nieuwe Transformation Team waar de Business Transformation Lead onderdeel van wordt.

Vacature: Business Transformation Lead

Vanuit de top van KLM is een prioriteitenlijst voor de strategische projecten geformuleerd. De inhoud ervan loopt inhoudelijk zeer uiteen, maar wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal de hele organisatie raken en veel impact hebben. Elk transformatieproject is erop gericht een specifiek vraagstuk op te lossen, KLM in staat te stellen klanten nóg beter te bedienen en tegelijkertijd meer omzet te genereren.

In de praktijk ligt ownership bij de business unit, maar de Business Transformation Lead blijft het project inhoudelijk nauwlettend volgen, aanscherpen en versterken. Een voorbeeld van een project waar de Business Transformation Lead zich over buigt, is het vraagstuk rondom autonomous operations. Hoe kunnen processen door middel van fysieke en digitale technologie verbeterd worden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening? Hoe kan nieuwe technologie zoals Generative AI processen door de hele organisatie optimaliseren en de productiviteit vergroten? Welke business cases lenen zich hier goed voor? Kan KLM haar bagagebeleid zo inrichten dat het meer oplevert maar nog steeds klantvriendelijk is?

De Business Transformation Lead bekijkt de projecten met een strategisch-analytische blik en koppelt inhoudelijke analysen en inzichten helder terug naar de verschillende business units en projectteams. Met deze teams werkt zij/hij intensief samen om de projecten van initiatief tot resultaat te brengen. Met haar/zijn overtuigende communicatieve vaardigheden en sociale skills creëert de Business Transformation Lead gemakkelijk draagvlak bij stakeholders op elk niveau binnen de organisatie. Zij/hij rapporteert direct aan Ramon Molier, VP Strategic Transformation.

“Als Business Transformation Lead ben je de drijvende kracht die verschillende transformatieprojecten effectief in de organisatie laat landen. Vraagstukken zijn vaak complex en raken alle domeinen binnen KLM. Je acteert op het hoogste niveau van de organisatie en zit ook met mensen van dat level aan tafel.” – Ramon Molier, VP Strategic Transformation

Deze uitdagende rol biedt een ambitieuze (ex-)strategieconsultant de kans om over te stappen naar een organisatie waarin zij/hij dicht op het strategisch hart opereert en echt impact kan maken. Dat vraagt om een kritische en creatieve denker met een eigen visie, die oplossings- en resultaatgericht te werk gaat.

Interesse?

KLM werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Frederique Duynstee via frederique.duijnstee@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Frederique Duynstee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Transformation Lead

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.