Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Business Strategist

Business Strategist

  • Consulting Exit
  • Technology
  • Schiedam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1953 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Huisman Equipment werkgeverspagina voor andere vacatures

Huisman Equipment combineert het beste van twee werelden. Enerzijds is het een écht Nederlands familiebedrijf met een eigen koers, veel ruimte voor ondernemerschap, autonomie en korte lijnen. Anderzijds is het een wereldspeler in de markt voor de zwaardere maatwerk constructies. Een ideale omgeving om als Business Strategist veel impact te maken.

Over Huisman Equipment

Offshore windparken, geothermie, olie en gas, amusementsparken, civiele werken en maritieme scheepsbouw – overal waar grote machines voor nodig zijn, komt Huisman Equipment om de hoek kijken. Het internationaal opererende bedrijf levert grensverleggende technische oplossingen aan klanten over de hele wereld. Van ’s werelds grootste kranen tot duurzame energie-oplossingen en innovatieve pijpleg- en boorsystemen; dit vooruitstrevende familiebedrijf ontwerpt en produceert het allemaal in-house.

Van de VS tot Singapore en van China tot Brazilië, Huisman Equipment heeft een netwerk van internationale vestigingen en productielocaties over de hele wereld. Zo hebben ze in nog geen honderd jaar een indrukwekkend klantportfolio opgebouwd van toonaangevende bedrijven.

Het doel is om al onze klanten te zien terugkeren voor nieuwe bestellingen. Onze oudste klant werkt al vijftig jaar met ons samen, dit zegt veel over onze werkethiek. We werken transparant en richten ons op het realiseren van constant competitieve waardecreatie voor de klant.” – David Roodenburg, CEO

Als werkgever onderscheidt Huisman Equipment zich door een langetermijnfocus, een platte organisatiestructuur met korte lijnen en de ruimte voor autonomie en vrijheid. Kernwaarden zijn bijvoorbeeld ownership, innovatie en flexibiliteit. Dat vertaalt zich op de werkvloer in een grote bevlogenheid en trots op de impact die het team samen met klanten en partners maakt. 

Om op het allerhoogste niveau te blijven presteren, is Huisman Equipment continu op zoek naar nieuwe groeikansen én mogelijkheden om de relevantie van het bedrijf te borgen. Dat kan vele vormen aannemen, van strategische acquisities tot een transformatie van een product gestuurde naar een meer vraag gestuurde aanpak. Vorig jaar nam Huisman Equipment voor het eerst een Business Strategist aan. Een groot succes, daarom trekken ze nu een tweede Business Strategist aan.

Vacature: Business Strategist

De wereld verandert ongelofelijk snel. Denk aan de opwarming van de aarde, de energietransitie en de clean food revolution. De Business Strategist houdt dergelijke ontwikkelingen scherp in de gaten, zoekt naar manieren waarop Huisman Equipment een verschil kan maken, prioriteert kansen en werkt scenario’s en businesscases uit. De Business Strategist denkt in markten en klanten, stimuleert deze denkwijze onder collega’s en ontwikkelt op basis van verkregen inzichten de juiste vraagstukken voor het bedrijf. Zo slaat zij/hij de brug tussen extern en intern. Het is een rol met veel verantwoordelijkheid en rechtstreeks contact met de Board. 

Algemene bedrijfsstrategie
Intern is de Business Strategist nauw betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van de algemene bedrijfsstrategie. Zij/hij is in de lead bij marktanalyses, forecastingprocessen en het opstellen van heldere businesscases. Denk bijvoorbeeld aan diversificatie in de zin van nieuwe markten, nieuwe producten en nieuwe product-marktcombinaties. In welke markten liggen de kansen? Wie zijn de concurrenten en wat doen ze? Hoe speelt Huisman Equipment hierop in? Is een bepaald innovatief idee technisch en commercieel haalbaar? De Business Strategist zoekt het uit. Daarbij kan zij/hij altijd rekenen op een prettige samenwerking met collega’s uit alle disciplines, klanten en partners.   

Markten veranderen snel, waarbij er nieuwe uitdagingen ontstaan. Huisman ontwikkelt daarom steeds fundamenteel nieuwe oplossingen en producten. Je slaat in deze rol de brug tussen de techniek en de markt. Op basis van bijvoorbeeld een objectieve businesscase breng je in kaart of de oplossing naast technisch, ook economisch en commercieel haalbaar is.” – Vera Nijwening, Business Strategist

M&A- en investeringstrajecten
Daarnaast is dit een pivotale rol in M&A- en investeringstrajecten. Huisman investeert fors in ontwikkeling en groei. Niet alleen met interne R&D, maar ook door middel van investeringen in bedrijven en start-ups. De Business Strategist werkt mee in de volle breedte van M&A- en investeringstrajecten: van het herkennen van kansen en opstellen van de investeringsvoorstellen tot due diligence en het begeleiden van de transactie. 

 

Interesse? 

Huisman Equipment werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.