Business Manager to Head of HR Strategy & Analytics

Business Manager to Head of HR Strategy & Analytics

  • Analytics
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1848 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ING vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

ING is een toonaangevende bank met meer dan vijftigduizend medewerkers wereldwijd.  Een bedrijf van deze omvang heeft per definitie te maken met grote hoeveelheden data van medewerkers – en ING heeft de ambitie om al die informatie optimaal te benutten zodat ze haar medewerkers optimaal kan ondersteunen. Het team van Luigi Fierro (Global Head of HR Strategy & Analytics) is verantwoordelijk voor het beheer van deze aspecten vanuit een strategisch HR-perspectief op het niveau van ING Group. De nieuwe rol van Business Manager, die als rechterhand van Luigi fungeert en leidinggeeft aan het opzetten van een future-fit data analytics platform, is perfect voor Strategy Consultants op (Junior) Engagement Manager/Project Leader niveau.

ING en het Global HR & Analytics team

ING is een wereldwijde bank die bijna 40 miljoen klanten in meer dan 40 landen bedient. De onderneming staat internationaal bekend om haar sterke merknaam en haar voortdurende zoektocht naar vooruitgang en innovatie. De missie is mensen in staat stellen om een stap voor te blijven in hun privéleven en beroep. Elke dag werken 53.000 medewerkers aan dit doel.

De People Vision van ING is het opbouwen van vakmanschap en betrokkenheid in de hele organisatie, om zo iedereen bij ING te helpen het doel en de strategie van de bank waar te maken. Het mogelijk maken van deze People Vision op een datagestuurde manier is de verantwoordelijkheid van het centraal georganiseerde People Analytics-team. Met behulp van geavanceerde collecties van medewerkersstatistieken van verschillende landen en bedrijven, enquêtes en gegevens over lokale of wereldwijde verbeteringsinitiatieven luistert dit team naar alle medewerkers en ontwerpt het verbeteringen voor de organisatie. Uiteraard gebeurt dit door middel van GDPR-compliance en met het oog op datariskmanagement.

Het team staat onder leiding van de Global Head of HR Strategy & Analytics, Luigi Fierro. Luigi was Associate Principal bij McKinsey voordat hij in 2015 bij ING in dienst trad. Bij ING stapte hij over van Performance Culture, via HR Strategy & Transformation, naar zijn huidige functie. Op het niveau van ING Group is hij momenteel verantwoordelijk voor People Analytics, HR-strategie, het HR-bedrijfsmodel, het niet-financiële risicomanagement van HR, de communicatie en leertrajecten. In deze rol geeft hij leiding aan een team van ~40 FTE, waarvan het merendeel betrokken is bij People Analytics. Luigi’s carrière is een van de vele voorbeelden van hoe een consultancy-exit binnen ING kan uitpakken. Door zijn ervaring zal Luigi ook een uitstekende mentor en coach zijn voor een strategieconsultant die de overstap maakt.

“Onze ambitie is om een center of excellence te zijn op het gebied van data-analyse vanuit een People-perspectief. Er is veel data beschikbaar binnen de organisatie, waar we van kunnen leren en naar kunnen handelen. En we kunnen dit op nog geavanceerdere, beter gestructureerde manieren doen. Data is onze goudmijn, maar heeft de strategische begeleiding van de nieuwe Business Manager nodig om er optimaal gebruik van te maken”.
– Luigi Fierro, Global Head of HR Strategy & Analytics

Vacature: Business Manager to Global Head of HR Strategy & Analytics

De Business Manager is een klankbord voor de Global Head of HR Strategy & Analytics. Zij of hij fungeert als zijn rechterhand en sparringpartner, en is daarnaast zijn plaatsvervanger in vergaderingen en projecten. De Business Manager heeft daarnaast een specifieke focus op People Data Analytics en Risk. Zijn of haar voornaamste taak is om structurele toegang tot data uit verschillende delen van de wereldwijde organisatie te verzekeren en om de oprichting van een data analytisch platform te leiden dat het team – en de hele bank – vanaf eind 2021 zal ondersteunen. Dit mandaat komt uiteraard met een focus op data (sourcing) kwaliteit en GDPR-compliance. De Business Manager zal ook niet-financiële risicoactiviteiten leiden voor de HR Strategy & Analytics afdeling.

Daarnaast zal de Business Manager verantwoordelijk zijn voor ad hoc projecten die binnen de portfolio van Luigi kunnen vallen en zodoende het team begeleiden waar dat nodig is. Zij of hij zal samen met verschillende subteams presentaties voorbereiden en deze teams uitdagen of coachen waar nodig om betere resultaten te bereiken. Hij of zij zal ook de state-of-the-art strategische analytische kennis binnen het team aansturen, door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en andere drijfveren die waarde kunnen toevoegen aan de organisatie. Tot slot zal de Business Manager Luigi ondersteunen bij het opstellen van documenten voor stuurgroepen.

De rol is gevestigd in Amsterdam op de gloednieuwe ING-campus die samen met de gemeente Amsterdam is ontwikkeld als knooppunt voor bedrijfsleven, wetenschap en innovatie. Dit is een geweldige landingsplaats voor een ambitieuze, top-tier strategieconsultant, die de puntjes op de i kan zetten binnen een complexe dataomgeving en daarbij altijd oog heeft voor de menselijke kant van de zaak. De Business Manager kan binnen twee jaar verder groeien binnen analytics en/of een managementfunctie. En omdat de rol rapporteert aan het Global HR Management Team maar ook een stippellijn heeft naar het ING Analytics Management Team, liggen de perspectieven voor de Business Manager zowel binnen als buiten HR.

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.