Sustainability Business Manager

Sustainability Business Manager

 • Consulting Exit
 • Industrial
 • Terborg
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1596 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Royal Kaak werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 10 jaar werkervaring
 • Consultingvaardigheden
 • Technische achtergrond
 • Organisatorisch sterk
 • Gevoel voor commercie en financiën

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De Sustainability Business Manager van Royal Kaak – de one-stop-shop voor ’s werelds grootste industriële bakkerijen – is verantwoordelijk voor het neerzetten van nieuwe diensten om klanten te helpen om hun productielijnen te verduurzamen. Zij/hij krijgt daarbij alle ruimte voor ondernemerschap en in een organisatie met mooie doorgroeimogelijkheden richting de directie en de kans om impact te hebben.

Over Royal Kaak

Royal Kaak levert al 175 jaar geautomatiseerde bakkerijlijnen aan grote industriële brood- en pizzabakkers over de hele wereld. De machinebouwer is het enige bedrijf dat geïntegreerde, turn key productielijnen neer kan zetten met alles erop en eraan: van mixen, rijzen en transport tot bakken, koelen en vriezen. De machines van Royal Kaak zijn kwalitatief hoogwaardig en vooruitstrevend op het gebied van techniek, levensduur en onderhoudsgemak. Daarmee stelt het bedrijf haar klanten in staat om op grote schaal de beste broden, broodjes, stokbroden en pizza’s te maken.

Vanuit haar hoofdvestiging in Terborg, vijf productielocaties in Europa en verkoopkantoren op alle continenten bedient Royal Kaak de grootste voedselproducenten ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan Nestlé, Dr. Oetker en Barilla. De ongeveer 850 medewerkers van het familiebedrijf zijn trots dat ze met hun expertise, ervaring, technologie en hechte samenwerking miljoenen mensen mogen voorzien van goed en lekker brood.

We zetten ons in voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Continue stellen wij onszelf de vraag: kan dat nou niet anders?  Dat is het DNA van ons bedrijf. – Lodewijk van der Borg, CEO

Om haar succes verder uit te bouwen, is Royal Kaak gericht haar organisatie aan het versterken. Zo bereidt de machinebouwer zich voor op groei, zowel organisch als via acquisities. Het bedrijf kijkt daarvoor naar nieuwe businessmodellen zoals uitgebreidere service- en onderhoudsdiensten en aan proposities rond het ondersteunen van klanten bij het upgraden, optimaliseren en verduurzamen van bestaande installaties. Met deze ambities gaat het bedrijf een ondernemende tijd tegemoet.

Vacature: Sustainability Business Manager

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Het energieverbruik van de productielijnen is dan ook steeds vaker onderwerp van gesprek tussen Royal Kaak en haar klanten. De Sustainability Business Manager vertaalt de behoefte in de markt naar een nieuwe propositie die zij/hij van begin tot eind neerzet en leidt. De Sustainability Business Manager gaat rapporteren aan de CFO en heeft de mogelijkheid haar/zijn werk hybride in te richten.

We zijn een pragmatisch bedrijf. We zitten dus niet echt te wachten op vuistdikke presentaties vol frameworks. Een Sustainability Business Manager die het moeilijke simpel weet te maken, mensen mee kan nemen en snel stappen kan zetten, zou hier uitstekend passen. – Koos Frowein, CFO

Deze Sustainability Business Manager begint met een businesscase: wat is de potentie in de markt, hoeveel besparing kan Royal Kaak hiermee realiseren voor haar klanten en wat is dan de potentie voor het bedrijf zelf? Vervolgens is het aan de Sustainability Business Manager om een roadmap op te stellen en die te implementeren. Een belangrijk onderdeel daarvan is de organisatorische inrichting. Zij/hij zet een structuur neer waarin Royal Kaak haar bestaande producten en expertise effectief in kan zetten voor deze nieuwe dienstverlening. Om dat te realiseren, werkt de Sustainability Business Manager intensief samen met, onder andere, Verkoop, R&D en Productie. Ook kijkt zij/hij naar mogelijkheden om de nieuwe propositie met gerichte acquisities te versterken.

De scope van de Sustainability Business Manager is breder dan alleen de productielijnen. Een compleet verduurzamingsadvies raakt immers al snel aan bijvoorbeeld de manier waarop de stroomvoorziening is ingericht en aan de bouwkundige randvoorwaarden. Omdat het om oplossingen op maat gaat, is een goed begrip van de exacte situatie van iedere klant noodzakelijk. De Sustainability Business Manager zal daarom regelmatig zelf op pad gaan om de wensen van klanten te bespreken en de juiste experts aan te haken.

Sustainability Business Manager is een ondernemende functie met veel vrijheid en de kans om impact te hebben. Niet alleen binnen Royal Kaak en haar klanten maar ook op de verduurzaming van een hele industrie.

 

Interesse?

Royal Kaak werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.