Business Manager

Business Manager

 • General Management
 • Financial Services
 • Utrecht
 • 841 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RNHB werkgeverspagina voor andere vacatures

Met ruim 125 jaar ervaring is RNHB een vaste waarde in de Nederlandse vastgoedmarkt. Eenmaal binnen in hun kantoor in hartje Utrecht voel je echter de dynamiek en ambitie van een start-up. RNHB is een innovatieve vastgoedfinancierder met meer online dienstverlening en aandacht voor personalisatie. Het doel is de komende jaren fors te groeien. Letterlijk een aantal keren te verdubbelen in omvang, zelfs. Om die dynamiek in goede banen te leiden zoekt RNHB een Business Manager die als Assistant to the Board het voortouw neemt in de strategische doorontwikkeling van RNHB.

Over RNHB

Sinds 2018 is RNHB volledig zelfstandig en waait er een frisse wind door het bedrijf. Groei, professionalisering en vernieuwing staan voorop. De aanbieder van hypothecaire kredieten bevindt zich in een fase waarin veel dingen naast elkaar lopen. Er zijn al grote successen geboekt (volledige zelfstandigheid en verschillende overnames), maar er zijn nog minstens zoveel uitdagingen. Het moment is aangebroken waarop de verdere professionalisering moet versnellen. Van een kortetermijnaanpak naar plannen voor de middellange termijn met steeds beter voorspelbare werkbelasting binnen de organisatie. In het kader van deze strategische doorontwikkeling wordt een Business Manager aangetrokken, die een hoofdrol zal spelen in toekomstige mijlpalen in de corporate story van RNHB.

Over de functie: Business Manager

De Business Manager voelt het groeitempo aan en weet wanneer versnelling opportuun én haalbaar is. Of het nu gaat om de vertaling van businessplannen, scenario-ontwikkeling of het spelen van een sleutelrol in fusie- en overnametrajecten, de Assistant to the Board zorgt ervoor dat de CEO en CFO altijd over de juiste informatie beschikken om besluiten te kunnen nemen.

Perspectief

De grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid maken dit tot een uitdagende rol voor nu. Bovendien legt de ideale kandidaat in 2 à 3 jaar de basis voor een directierol. Bijvoorbeeld binnen RNHB met de volledige eindverantwoordelijkheid over een specifiek deelgebied binnen de organisatie. Want zo zit deze organisatie in elkaar: geen traditionele hiërarchie, maar een platte organisatie met ruimte voor flexibel werken, veel goede ideeën en mensen die het verschil willen maken.

Projecten

In grote projecten zoals secutarisatie en overnametrajecten neemt de Business Manager namens de Board een leidende rol. Als linking pin richting de belangrijkste aandeelhouder van RNHB, CarVal Investments, belicht de Business Manager complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en zorgt deze ervoor dat de oplossing past binnen de overkoepelende strategie. Door het intensieve contact met CarVal weet de Business Manager precies wat er nodig is om effectieve en heldere communicatie en efficiënte besluitvorming mogelijk te maken in de top van de organisatie.

“De Business Manager is de dirigent die het ritme aangeeft, de juiste mensen aan het werk zet en altijd zicht heeft op implicaties voor de business strategy. Dit voorkomt verrassingen voor zowel onze Board als key shareholder en onverwachte piekbelasting binnen de organisatie.” – Thijs Roovers, HR Director bij RNHB

Drie stappen vooruitdenken en ervoor zorgen dat RNHB in control is betekent in de praktijk: meekijken over de schouder van projectleiders, eventuele knelpunten zo vroeg mogelijk signaleren en overzicht houden in de status en resourceplanning. Neem bijvoorbeeld een groot overnametraject. Terwijl het formaliseren van het plan van aanpak nog gaande is, waarschuwt de Business Manager de CFO: op korte termijn moeten twee mensen worden vrijgemaakt voor het due-dilligence-onderzoek. Omdat CarVal zo snel mogelijk inzicht wil in het portfolio, is het belangrijk dat de Business Manager meekijkt tijdens dat onderzoek. Hoewel data en kennis versnipperd liggen in de organisatie, weet de Business Manager snel een reële tijdsinschatting te maken en de juiste mensen te mobiliseren. Met oog voor de belangen van alle stakeholders zorgt de Business Manager ook voor het verwachtingsmanagement over en weer.

Voor wie is dit interessant?

Ambitieuze kandidaat met circa 7 jaar werkervaring, die eraan toe is een vaste waarde te worden binnen een groeiende organisatie, en klaar is voor 100% verantwoordelijkheid. Kandidaten met lef en ambitie die in staat zijn een bestaande organisatie een nieuwe toekomst te geven.

Ervaring

 • Achtergrond in consultancy, investment banking of private equity
 • Kan goed communiceren met internationale share- en stakeholders (zowel cultureel als taalkundig)
 • Analytisch sterk
 • Bekend met concepten zoals treasury of secutarisatie
 • Visie van de Board snel en goed onder woorden brengen, structureren en samenvatten
 • Ontwikkeling van business strategie en sturen op KPI’s

Persoonlijkheid

 • Zelfstandig
 • Ambitie om zo snel mogelijk up to speed te zijn en niet bang om meteen in de wind te staan
 • Sparringpartner voor het Senior Management
 • Soepel communiceren en snel schakelen
 • Flexibel en gewend aan tijdsdruk, Comfortabel in een internationale setting

RNHB werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken, Consultant bij Top of Minds, via martinefrancken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.