Business Manager Financial Crime & RegTech

Business Manager Financial Crime & RegTech

 • Amsterdam

ING is een wereldwijd gerenommeerde, uiterst innovatieve bank; haar nieuwe Global Analytics unit maakt gebruik van machine learning om data-driven producten en bedrijfsoplossingen te ontwikkelen. De Global Head of Analytics voor Financial Crime & RegTech is op zoek naar een Business Manager die kan helpen met de opbouw van de afdeling en die in staat is te communiceren met het topmanagement en externe stakeholders. Dit is een geweldige positie voor een strategy consultant met interesse in het domein van financiële criminaliteit en een uitgelezen kans om deel uit te maken van de verdere uitbouw van de afdeling vanaf het eerste begin.

Over ING & Global Analytics

ING is een wereldwijde bank die bijna 40 miljoen klanten in meer dan 40 landen voorziet van diensten. Het bedrijf staat internationaal bekend om haar sterke merknaam en haar streven naar vooruitgang en innovatie. ING Global Analytics is een nieuw onderdeel met als doel de operationele processen te verbeteren en nieuwe data-driven producten te creëren die verder gaan dan het traditionele bankieren door middel van machine learning. De unit heeft wereldwijde Analytics Centers of Excellence rond de belangrijkste capaciteiten van de bank, zoals Risk Management, Pricing en Financial Crime, en speelt een prominente rol in de coördinatie van datamanagement, technologie, UX en de customer journey.

“De projecten waar we aan werken raken de levens van miljoenen mensen. Onze passie om te zoeken naar vooruitgang is uniek. Bij andere banken zult u dit niet snel vinden. Dat is in ieder geval de reden waarom ik hier ben!” – Görkem Köseoğlu Head of Global Analytics

Het Financial Crime & RegTech Analytics team wil van ING een veiligere en meer op compliance gerichte bank maken. Het team bepaalt de strategie en stuurt de ontwikkeling, implementatie en toepassing van analyses op het gebied van financiële criminaliteit aan, waarbij de nadruk bijvoorbeeld ligt op de bestrijding van witwassen, financiering van terrorisme en fraude.

De rol bevindt zich in Amsterdam, op de gloednieuwe ING-campus die samen met de gemeente Amsterdam is ontwikkeld als een centrum voor bedrijven, de academische wereld en innovatie. Ook de internationale afdeling van datawetenschappers is hier gevestigd.

De rol

De Business Manager zal samenwerken met de Global Head of Analytics voor Financial Crime & RegTech om verder te bouwen aan een volgroeide afdeling (die afgelopen december van nul is begonnen). Communicatie is een cruciaal onderdeel van de rol. De Business Manager visualiseert en structureert voortdurend de verhaallijn die een sterke boodschap afgeeft aan het senior management en externe stakeholders met als doel de afdeling binnen de bank te positioneren.
Daarnaast zal het omgaan met finance, human resources en de structurele organisatie van het team veelvuldig aan de orde komen. De Business Manager evalueert de status-quo, de verbeterpunten of de vereiste aanpassingen, en zorgt er daarnaast voor dat de juiste vervolgstappen gereed zijn die nodig zijn voor de afdeling om te groeien, en om effectief en solide te zijn.

Dit behelst ook de samenwerking met de Portfolio Manager Global Financial Crime & RegTech Analytics, die verantwoordelijk is voor de analyse en het leveren van de resultaten van de projecten van de afdeling. De Business Manager begrijpt de implicaties van deze analytics en resultaten en kan deze effectief communiceren binnen de organisatie.

“De Raad van Bestuur van de bank waakt over de projecten die we leveren; ze zijn een prioriteit voor de toekomst van de bank”Aldo de Rubertis Global Head of Analytics for Financial Crime & RegTech.

De rol is een geweldige landingsplaats bij ING en biedt de Business Manager de ruimte om in het begin een belangrijke leercurve te hebben op het gebied van Financial Crime & RegTech. In de nabije toekomst is er de mogelijkheid om een team van 2-3 directe rapporten samen te stellen.

Samenwerken met de Global Head of Analytics voor Financial Crime & RegTech betekent betrokken zijn bij zeer strategische zaken en van de Business Manager wordt verwacht dat hij of zij leiding neemt, en constant observeert en ideeën aanvoert waar ruimte is voor verbetering. Daarnaast is kritisch nadenken, brainstormen en het nemen van verantwoordelijkheid een belangrijk onderdeel van deze rol.

Dit is een geweldige kans voor een strategy consultant met interesse op het gebied van financiële criminaliteit om deel uit te maken van Global Analytics bij een wereldwijd toonaangevende bank en om deel uit te maken van de fundamenten van de afdeling voor de toekomst.

Kandidaatprofiel

Ervaring
 • Masterdiploma
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in strategy consulting
 • Ervaring in program ownership
 • Ervaring / affiniteit op het gebied van financial crime management en regtech
Vaardigheden
 • Vloeiend in het Engels, Nederlands is een pluspunt
 • Uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden
 • Gestructureerd, in staat om zelfstandig te werken
 • Kritisch, out-of-the-box, proactief denken
 • Business volwassenheid en sterke vaardigheden op het gebied van stakeholder management

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business Manager Financial Crime & RegTech

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business Manager Financial Crime & RegTech

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business Manager Financial Crime & RegTech

Vraag over deze vacature? Vraag het Roland Vetten

Managing Director Executive SupportTop of Minds
Volgende vacature
Head of Key AccountsTemper

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.