Business Manager ActievandeDag

Business Manager ActievandeDag

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 1 april 2021
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 519 views

Kandidaatprofiel

 • 6+ jaar werkervaring, bij (grote) voorkeur in e-commerce en/of consultancy
 • Leidinggevende ervaring
 • Ondernemend
 • Hands-on
 • Zelfstarter
 • P&L-verantwoordelijkheid
 • Teamplayer
 • Stakeholdermanagement

Op ActievandeDag verschijnen elke dag de mooiste aanbiedingen, variërend van gadgets en huishoudelijke artikelen tot toegangskaartjes voor pretparken of een weekendje weg. Moederbedrijf Talpa Network investeert fors om het label naar de volgende fase te brengen. Met aan het roer een gedreven, hands-on Business Manager. 

Over Emesa/Talpa eCommerce

Emesa/Talpa eCommerce, onderdeel van Talpa Network, is als toonaangevend e-commercebedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van dynamic pricing in de vrijetijds- en reissector. VakantieVeilingen.nl is daarvan het meest bekend, maar ook ActievandeDag.nl en SlaJeSlag.nl scoren bijzonder goed. Het veilingsysteem is een van de belangrijkste drijvers achter het grote succes van de labels van Talpa eCommerce. Sinds Emesa in 2017 werd overgenomen door Talpa Network – onder meer eigenaar van SBS6, Veronica, Net5, Radio 538, Radio10 en magazine LINDA. – verzekerde het zich niet alleen van enorme financiële slagkracht, maar ook van legio nieuwe, creatieve mogelijkheden en een ongekend marketingbereik voor haar labels.

Emesa/Talpa eCommerce is zeer actief op het gebied dat zij zelf treisure noemen: travel, leisure en entertainment. Een enorme markt, waar feitelijk alles onder valt waar men een kaartje voor moet kopen: van dierentuinen en pretparken, tot wellnesscentra, theaters, festivals en weekendjes weg – en alles daartussenin. Door relevante klantgroepen aan te boren en via verschillende labels en kanalen wervende campagnes te voeren, is Emesa/Talpa eCommerce voor haar klanten van grote toegevoegde waarde.

Enorme groeimarkt, zware concurrentie
De online markt is continu in beweging. De concurrentie is moordend te noemen; de noodzaak om onderscheidend en innovatief te zijn, is cruciaal. Dat ActievandeDag de potentie heeft om een van de grootste dealsites van Nederland en België te worden, daar zijn ze bij Emesa/Talpa eCommerce van overtuigd. Aan de Business Manager om ActievandeDag het potentieel te verzilveren.

Vacature: Business Manager ActievandeDag

De Business Manager heeft veel van de daarvoor benodigde ingrediënten al in huis. De basis staat immers als een huis: ActievandeDag is een ijzersterke merknaam, er is een nieuwe, solide webshop en een gedreven team (10 fte) dat zich elke dag inzet om leuke, innovatieve producten aan te bieden. Klanten elke dag een goede deal voor een goede prijs bieden, dat is het doel.

Door een gebrek aan investeringen bleef het platform de afgelopen jaren achter ten opzichte van zowel andere in-house labels, als op concurrerende deal-sites. Those days are gone. Vanaf nu staat ActievandeDag vol in de spotlights. De doelstelling liegt er niet om: een verdrievoudiging van de omzet moet haalbaar zijn. Niet in het minst omdat het bedrijf bereid is alle benodigde middelen, expertise en tools in te zetten om dat doel te realiseren. Als volledig P&L-verantwoordelijke, sturende kracht achter haar/zijn eigen team en met de volledige support van de organisatie, staat niets de Business Manager in de weg om ActievandeDag succesvol naar de volgende fase te loodsen.

 “Een goede website, een sterke merknaam en een gedreven team: alle ingrediënten om ActievandeDag te laten vliegen, zijn er. Het succes van het platform valt of staat bij de piloot, aka de Business Manager” – Joost Brakel, CEO

Overtuigende ideeën en proposities
Met een analytische, datagedreven en commerciële blik identificeert de Business Manager kansen in de markt. Is een nieuwe marketingcampagne nodig, moeten er andere producten verkocht worden en hoe moet de op handen zijnde app eruit komen te zien? De Business Manager analyseert mogelijkheden en vertaalt ze moeiteloos door naar overtuigende ideeën en proposities. Die zij/hij vervolgens op minstens zo overtuigende wijze aan het team en de rest van de organisatie presenteert. Als iedereen aligned is, houdt het niet op voor de Business Manager, integendeel: zij/hij is vervolgens ook in de lead bij het uitvoeren van de ideeën.

De Business Manager vertaalt strategische inzichten naar concrete acties voor het team, en koppelt daar heldere KPIs aan. Teamwork en een hands-on aanpak zijn binnen de organisatie een groot goed: de Business Manager delegeert niet vanachter een bureau, maar weet als meewerkend voorman haar/zijn team optimaal te motiveren. Zij/hij maakt onderdeel uit van het Senior Management Team van Talpa eCommerce en rapporteert direct aan Joost Brakel, CEO Talpa eCommerce.

Dat maakt de ideale kandidaat een energieke teamplayer met een pragmatische hands-on mentaliteit. Iemand met ervaring in e-commerce en/of consultancy, met oog voor detail en sterke leiderschapskills. Bovenal ziet de kandidaat de enorme groeimogelijkheden van ActievandeDag, en weet als geen ander hoe al dit untapped potential aan te boren.

 

Interesse?

Emesa werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business Manager ActievandeDag

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business Manager ActievandeDag

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business Manager ActievandeDag

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

Senior ManagerBisnez
Volgende vacature
Head of EngineeringeBay

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.