Business Leader Sales

Business Leader Sales

 • Sales
 • Roermond of Randstad
 • 702 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Euramax werkgeverspagina voor andere vacatures

Euramax geldt als technologisch specialist op het gebied van coaten van aluminium. De producten worden onder meer gebruikt in de transportsector en het bedrijf is marktleider in verschillende Europese nichemarkten. Maar ook daarbuiten liggen veel groeikansen. De ondernemende Business Leader Sales ontgint nieuwe markten en draagt daarmee bij aan verdere groei, professionalisering en succes van het bedrijf.

OVER EURAMAX

Als marktleider in hun segment voert Euramax indrukwekkende projecten uit in alle uithoeken van de wereld. State-of-the-art technologieën en vakmanschap zorgt ervoor dat het bedrijf een enorm scala aan innovatieve afwerkingen op aluminium – onderhoudsarm en daardoor kostenbesparend – kan leveren in vrijwel alle kleuren en kwaliteitsniveaus. Kortom: Euramax maakt de wereld mooier met een duurzaam product.

PRODUCTLEADERSHIP EN PROFESSIONALISERING

Op de locatie in Roermond werken ruim 230 mensen. Daarnaast zijn er verkoopkanalen in de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, China en Dubai. Het bedrijf is eigendom van Amerikaanse PE-investeerders. Met de komst van Harmen Kruijt in 2015 (oud-Akzo Nobel) als COO onderging het bedrijf een professionaliseringsslag en is de focus meer komen te liggen op het aanbrengen van structuur en het optimaliseren van de salesforce, onder meer door versterking van het team.

OVER DE VACATURE: BUSINESS LEADER SALES

De transitie van Euramax is nog in volle gang. Processen worden gedefinieerd, structuren aangebracht en er wordt volop geautomatiseerd. In een uiterst dynamische markt met veel ruimte voor groei is de druk om te professionaliseren en te innoveren groot. Een aanzienlijk deel van de groeipotentie is buiten de Europese landsgrenzen te vinden: Euramax weet dat daar volop mogelijkheden bestaan om new business aan te trekken. Met name in de transportsector zijn kansen om in bepaalde nichemarkten marktleider te worden. Het zijn de kleinere marktsegmenten waar grote multinationals minder interesse in hebben, waar Euramax juist groei – en dus winst – kan realiseren. De Business Leader Sales gaat deze markten in kaart brengen om vervolgens van potentiële klanten partners te maken.

ANALYTISCHE ONDERNEMERSGEEST

Daarmee is de rol feitelijk een combinatie van sales en business development. De ideale kandidaat is een ultieme zelfstarter met de nodige vlieguren achter zijn/haar naam, beschikt over een sterk analytisch vermogen en een resultaatgedreven ondernemersgeest. Het is een uitdagende, internationale rol met een grote commerciële verantwoordelijkheid. Onder toeziend oog van COO Harmen Kruijt – aan wie hij/zij tevens direct rapporteert – bouwt de Business Leader Sales een solide, gepassioneerd team dat hem/haar ondersteunt bij het aantrekken van nieuwe partnerships en het onderhouden van bestaande klanten. Daarbij spelen verschillende (productie)variabelen een rol die allemaal goed in de gaten gehouden moeten worden. Optimaal toezicht op alle factoren loont: een tevreden klant leidt tot (meer) mooie deals. Relatiebeheer is cruciaal: Euramax gaat altijd voor duurzame langetermijnrelaties.

Euramax is een bedrijf waarin medewerkers naast ruimte en verantwoordelijkheid, ook veel autonomie krijgen, waarbij resultaat als belangrijkste driver voorop staat. De markt snappen en snel kunnen schakelen is essentieel, net als bij tijd en wijlen risico’s durven nemen en, indien nodig, plannen snel bij te kunnen stellen. Persoonlijke ontwikkeling is binnen dit bedrijf een gegeven; in niet veel bedrijven is sprake van zo’n steile leercurve. Dat doorgroeien binnen Euramax tot de mogelijkheden behoort, staat vast.

KANDIDAATPROFIEL

 • Minimaal 8 jaar saleservaring in B2B of een complexe omgeving
 • PE-ervaring is een pre
 • Ervaring met stakeholder management
 • WO-opgeleid

PERSOONLIJKHEID

 • Analytisch en commercieel sterk
 • Zelfstartend en resultaatgericht
 • In staat om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden
 • Relatiebouwer
 • Bereid regelmatig te reizen

Euramax werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Business Leader Sales Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.