Business Development Manager

Business Development Manager

 • Strategy
 • Leisure
 • Amsterdam
 • 840 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Stage Entertainment werkgeverspagina voor andere vacatures

Business Development in een dynamische wereld vol passie. Stage Entertainment verkoopt jaarlijks meer dan acht miljoen kaarten voor grote internationale titels als The Lion King en Bodyguard en voor eigen producties zoals Ciske de Rat en Hij gelooft in mij. Eind 2015 heeft CVC Capital Partners een meerderheid van de aandelen gekocht van oprichter Joop van den Ende. Stage Entertainment is een uniek bedrijf, met een unieke positie in de markt.

Stage Entertainment

Stage Entertainment is een internationaal entertainmentbedrijf dat in 1998 werd opgericht door mediaondernemer Joop van den Ende. De samenwerking met CVC Capital Partners geeft meer ruimte om de ambities verder te realiseren.

Het is boeiend om te zien hoe een onderneming met beide voeten in showbusiness nu door een transformatie gaat waarbij zakelijkheid steeds meer op de voorgrond komt. Iets wat sectorbreed aan de hand is en ook tot uiting komt in steeds verdere consolidatie en professionalisering.

Na het doorvoeren van een herstructurering verschuift de focus naar continue verbetering en groei. Stage Entertainment is met haar omvang en marktpositie een uniek bedrijf dat goed gepositoneerd is voor verdere groei. Eerst professionaliseren en vervolgens de onderneming benutten als platform om de schaal nog verder te vergroten. In eerste instantie via autonome groei, uiteindelijk ook via andere vormen van expansie.

Live Entertainment

Stage Entertainment is marktleider in Europa van live musicals zoals als Billy Elliot de Musical, The Lion King en Tarzan en ook eigen producties zoals Petticoat, Hij gelooft in mij en Ciske de Rat. Stage Entertainment heeft daarnaast een netwerk van eigen theaters dat ten dienst staat aan haar musicals.

In deze tijd van digitalisering is live entertainment onverminderd populair. Sterker nog, er is een groeiende behoefte aan echte beleving – los van een computerscherm. De industrie heeft daardoor een bijzonder positieve outlook door een toenemende klantvraag.

Vanuit professioneel perspectief zijn risicobeheersing en fact-based decision making enorm belangrijk. Het ontwikkelen van nieuwe producties vergt een grote, onzekere investering waarbij de ROI heel hoog kan zijn – maar ook faliekant kan mislukken. Hoe meer feiten, hoe meer data en dus hoe betrouwbaarder het beslissingsproces en uiteindelijk hoe hoger het rendement van de onderneming.

Verdere ontwikkeling

Als Business Development Manager heb je onder leiding van de Director Strategy & Enabling Services een grote rol in de analyse en advisering over potentiële nieuwe business cases, nieuwe markten en andere expansiemogelijkheden. Een recent project is bijvoorbeeld de aankoop van een tweede theater in Madrid, dat met een vers businessplan en programmering een nieuwe fase ingaat. Voor de financiering is gekozen voor een joint-venture met een investeerder. Deze uitbreiding is onder leiding van het centrale team op het internationale hoofdkantoor gerealiseerd. Het vergt veel afstemming op directieniveau voorbereidend werk (analyse en besluitvorming) alsmede executie van de plannen.

Vacature: Business Development Manager

De BD Manager volgt de ontwikkelingen van de markten waarin Stage Entertainment actief is en brengt kansen in kaart, inclusief concurrentieanalyses. Hij/zij verricht onderzoek naar nieuwe markten, voert haalbaarheidsonderzoeken uit, vertaalt verworven data naar accurate corporate presentaties. Hij/zij  zorgt voor een zorgvuldige analyse van mogelijkheden als basis voor verdere besluitvorming en biedt ondersteuning bij de uitvoering van de strategie. Samenvattend omvat het takenpakket:

 • Business cases opstellen en analyseren
 • Market-entry strategie
 • Data-driven decision support RvB
 • Projectmanagement bij executie van de strategie

De Business Development Manager werkt nauw samen met de Director Strategy en andere leden van het internationale management. Stage Entertainment is een wereldwijde organisatie met circa 3.000 medewerkers, maar het internationale hoofdkantoor is lean met slechts 50 professionals. Dat biedt hele korte lijnen en veel impact. Waar een rol als Business Developer bij een grote corporate nog steeds veel afstand tot de operatie kent, staat deze hier met twee benen in de business. Wat de functie bovendien bijzonder aantrekkelijk maakt is dat de onderneming, zeker in de operating countries, nog veel upward potential kent vanuit bedrijfskundig perspectief. Een strategisch georiënteerde professional zal hier sneller in staat zijn om toegevoegde waarde te realiseren dan in een gestileerde corporate aan het eind van haar evolutie. Deze zeldzame rol biedt de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd een van de meest ervaren executives in de branche te worden. Met een uniek profiel – en dus unieke kansen.

Kandidaatsprofiel

Omdat kwaliteit en persoonlijkheid zwaarder wegen dan sectorervaring, worden uiteenlopende profielen overwogen, waaronder:

 • Level-2 Consultant bij first tier strategy consultancy (bijv. McKinsey (Associate), BCG (Consultant) of Bain (Consultant))
 • Management Consultant bij big-4 of niche kantoor op Project Leider niveau
 • Corporate Finance Associate bij (investment) bank
 • Business Development Manager bij investeringsmaatschappij
 • Business Controller met project management en strategie ervaring
 • Management Trainee van corporate met project management en strategie ervaring

Contact

Business Development Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.