Business Development & Operations Manager - Northern Europe

Business Development & Operations Manager - Northern Europe

 • Consulting Exit
 • Technology
 • Dordrecht
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1543 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TSG vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 5 jaar ervaring
 • Achtergrond in investment banking, M&A of strategieconsulting
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Cultureel sensitief
 • Bereid om regelmatig te reizen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Dankzij een effectieve buy-and-buildstrategie groeit TSG al jaren hard. De Business Development & Operations Manager Northern Europe ondersteunt de Managing Director bij het sourcen en succesvol integreren van overnamen en speelt daarnaast een sleutelrol in het verbeteren van bedrijfsprocessen over de hele breedte van de business.

Over TSG

TSG – kort voor Technical Services Group – ontwerpt, bouwt en onderhoudt alle soorten energiedistributie-infrastructuren voor mobiliteit, variërend van tankstationnetwerken tot wagenparken. Klanten kloppen bij TSG aan voor een breed scala aan diensten en producten, waaronder brandstofpompen, elektrische laadoplossingen en betaalsystemen. Zo faciliteert het bedrijf de overgang naar verantwoorde mobiliteit. Een deel van de oplossingen koopt TSG in bij leveranciers; een ander deel wordt in-house ontwikkeld.

Het van oorsprong Franse bedrijf is actief in meer dan dertig landen en telt meer dan zesduizend medewerkers. Intussen heeft het bedrijf het grootste verkoop- en servicenetwerk in Europa en Afrika. Op het Nederlandse kantoor in Dordrecht werken zo’n tweehonderd mensen, waarvan ongeveer de helft service- en installatiemonteurs. De enorme hoeveelheid expertise en snelheid waarmee TSG werkt, gelden als belangrijke drijvers voor het succes van het bedrijf. Daarbij komt de buy-and-buildstrategie waarmee TSG in de hele wereld overnamen doet. Bij die overnamen ligt de focus nadrukkelijk op bedrijven die zich bezighouden met vormen van nieuwe energie.

Vacature: Business Development & Operations Manager – Northern Europe

De afgelopen twee jaar nam TSG meer dan twintig bedrijven over. Daarom ligt de focus van de Business Development & Operations Manager Northern Europe – Nederland, België, Luxemburg, de Nordics en de Baltics – op dit moment met name op het M&A-proces. Als rechterhand van de Managing Director Northern Europe ondersteunt de Business Development & Operations Manager hem proactief bij het identificeren, analyseren en integreren van overnamepartijen in de mobiliteitssector.

De rol reikt verder dan acquisitie en integratie: de Business Development & Operations Manager acteert over de volledige breedte van de business. De Business Development & Operations Manager reist regelmatig naar TSG’s bedrijven in Noord-Europa. Met een scherp analytisch brein en kennis van operationele processen wijst zij/hij/hen in elke organisatie knel- en verbeterpunten aan en bepaalt zij/hij/hen hoe deze aangepakt moeten worden. Daarbij werkt zij/hij/hen nauw samen met lokale managementteams. Projecten variëren van hoog-strategische uitdagingen tot kleinschalige procesoptimalisatie. Naast het uitdenken van de verbetertrajecten is de hands-on Business Development & Operations Manager ook verantwoordelijk voor de implementatie ervan.

In de diverse samenwerkingsverbanden heeft de Business Development & Operations Manager begrip voor culturele verschillen en snapt zij/hij/hen dat mensen en teams binnen het cluster verschillend opereren. Naast culturele sensitiviteit kunnen ook goede communicatieve vaardigheden niet ontbreken. Die zijn essentieel om interne en externe stakeholders effectief door transities te begeleiden.

Zij/hij/hen is in deze rol de persoon die de strategische verbeterplannen bedenkt en implementeert. Dat maakt het een uitdagende combinatie van hoog-analytisch denkwerk en hands-on implementatiekracht.

De ideale kandidaat combineert een scherp analytisch brein met diepgaande inhoudelijke expertise en het vermogen om op hoog-strategisch niveau te opereren. Een strategische visie en hands-on implementatiekracht gaan in deze rol hand in hand. Voor een proactieve, resultaatgerichte en leergierige professional ligt er bij TSG een mooie carrière in het verschiet.

Interesse?

TSG werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophiejansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.