Business Development & Marketing Officer for Sustainability

Business Development & Marketing Officer for Sustainability

 • Legal
 • Sustainability
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1453 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de A&O Shearman werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 5 jaar werkervaring
 • Achtergrond in professional services
 • Interesse in ESG en duurzaamheid
 • Ervaring met pitches en proposals / bid management
 • Communicatief sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

A&O Shearman wil het go-to advocatenkantoor zijn voor advies over ESG en de transitie naar een duurzame economie. De Business Development & Marketing Officer for Sustainability speelt een belangrijke rol in het realiseren van deze strategische prioriteit. Zij/hij werkt daarvoor nauw samen met de advocaten in Amsterdam en met A&O Shearmans wereldwijde netwerk.

Over A&O Shearman

A&O Shearman staat ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties bij in hun meest complexe juridische uitdagingen. Het advocatenkantoor is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van M&A, finance, corporate governance, regulatory en litigation.

A&O Shearman heeft een sterk internationaal netwerk met meer dan veertig vestigingen en 5.600 medewerkers in dertig landen. Dankzij die combinatie van een wereldwijd bereik en diepgewortelde lokale kennis kan het kantoor internationaal opererende bedrijven en instellingen optimaal ondersteunen.

Op het Nederlandse kantoor van A&O Shearman – gevestigd in het monumentale Apollohuis in Amsterdam – werken ruim driehonderdvijftig advocaten, notarissen, fiscalisten en ondersteundende professionals. Zij adviseren vooraanstaande bedrijven en organisaties in bijna elke sector, waaronder veel beursgenoteerde ondernemingen.

Duurzaamheid is een van de speerpunten van A&O Shearman, met een nadruk op de energietransitie en ESG. Het kantoor wil cliënten bijstaan in deze ingrijpende verandering. Daarbij kanA&O Shearman leunen op een sterk track record in renewables.

Vacature: Business Development & Marketing Officer

De Business Development & Marketing (BD&M) Officer for Sustainability versterkt het profiel van A&O Shearman op het gebied van advisering over de transitie naar een duurzame economie, zowel in de Nederlandse markt als in samenwerking met andere Europese kantoren. Zij/hij wordt onderdeel van het Business Development & Marketing Team. Dit team telt zes collega’s, wordt aangestuurd door de Senior Manager BD&M en valt onder de verantwoordelijkheid van de Head of Strategy.

De Business Development & Marketing Officer for Sustainability wordt onze expert op het gebied van de energietransitie en ESG. Zij/hij tilt ons denken naar een hoger niveau en zorgt voor een ijzersterke profilering. Dat vraagt om een creatieve, proactieve en ambitieuze professional die er energie van krijgt om intern draagvlak te creëren en dingen gedaan te krijgen.” – Marco van der Meer, Senior Manager Business Development & Marketing

De BD&M Officer werkt samen met advocaten en notarissen om nieuwe kansen voor business development en marketing te identificeren, en deze om te zetten in actie. Het takenpakket is breed: van pitches tot contentmarketing en van events tot client relationship management. Ook ondersteunt de BD&M Officer sectorteams en praktijkgroepen bij het ontwikkelen en implementeren van plannen om hun business uit te bouwen.

Samenwerking is een belangrijk aspect van de rol. De BD&M Officer heeft geregeld overleg met Partners en Senior Associates, onder meer om te sparren over campagnes en om de profilering en pitches te versterken. Daarnaast werkt zij/hij nauw samen met BD&M-collega’s in Amsterdam en daarbuiten, zoals met specialisten op het gebied van marketing, evenementen, PR en social media.

Duurzaamheid is voor A&O Shearmaneen grote maatschappelijke uitdaging en een belangrijke prioriteit. De BD&M Officer kan hierin het verschil maken, zowel in Amsterdam als wereldwijd. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de impact op cliënten van het kantoor en het werk van de advocaten is groot. Dat maakt de rol dynamisch en divers, met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Als de BD&M Officer for Sustainability in Amsterdam succesvol is, ligt de weg open om ook op Europees niveau door te pakken.

Interesse?

A&O Shearman werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.