Business Development Manager 

Business Development Manager 

  • Strategy
  • Consulting
  • Amersfoort
  • 666 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Webhelp werkgeverspagina voor andere vacatures

Van nul naar een miljard euro omzet in vijftien jaar, en van twee naar 35.000 medewerkers. Actief in 28 landen en meer dan 40 talen. Die cijfers vatten goed samen waar Webhelp voor staat: groei en ambitie. Het jonge BPO-bedrijf is een challenger in een internationale, continu veranderende markt. Stilstand is geen optie.

Over Webhelp

Webhelp is een veelzijdige specialist in customer experiences, thuis in alle kanalen: telefonie, sociale media, chat en webcare. Daarnaast schakelen grote merken Webhelp in voor hun betalingsbeheer. Maar ook voor sales en marketing in B2B en B2C én voor technisch meertalig klantcontact. Vooruitstrevende bedrijven van over de hele wereld behoren tot de opdrachtgevers. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Unilever, ING, Nuon, Ziggo en Vodafone.

Webhelp is een jong bedrijf. Opgericht in 2000 door twee ambitieuze Franse ondernemers. De oprichters leiden het bedrijf nog steeds. De enorme groei heeft hun ambitie niet bepaald verminderd. Integendeel: dankzij verschillende overnames beschikt Webhelp over een groot internationaal portfolio. Het bedrijf is in meer dan 28 landen actief, vanuit meer dan 100 customer experiences centres.

Marktleider in Nederland

In Nederland is Webhelp marktleider in customer experiences. Sinds 2014 is ook Xtrasource, specialist in meertalig multichannel klantcontact, onderdeel van Webhelp Nederland. En Webhelp blijft groeien: in april 2017 nam het Telecats over – een voorloper in het gebruik van stem- en spraaktechnologie.

Werken bij Webhelp

Medewerkers van Webhelp geven hun eigen toekomst vorm. De ambitie wordt niet van bovenaf afgedwongen, maar komt vanuit de medewerkers zelf. Wie goed blijft presteren, krijgt op termijn de mogelijkheid om zelf een aandelenpakket te verwerven. Die mogelijkheid draagt bij aan het community-gevoel binnen het bedrijf.

“Webhelp is een van de meest ambitieuze bedrijven die je gaat tegenkomen.” – Thomas Blankvoort, (ex-Bain) Director of Business Development & General Manager

Vacature: Business Development Manager

De markt van customer experiences ontwikkelt zich in hoog tempo. Dat vraagt om constante aanpassing. Om flexibele persoonlijkheden, die snel antwoorden vinden op nieuwe behoeftes. Daar liggen kansen, voor Webhelp als geheel én voor de Business Development Manager. Hij/zij onderzoekt waar de mogelijkheden liggen, voor Webhelp en de bedrijven die onder Webhelp vallen. En vervolgens gaat de Business Development Manager zelf op die kansen af.

De Business Development Manager neemt initiatief en toont daadkracht. Hij/zij is sterk zelfstandig, maar werkt ook goed in teams. Bij Webhelp werkt hij/zij in een team van vier, waarvan de meesten een achtergrond in consulting hebben (Bain, Atos en Capgemini).De Business Development Manager rapporteert aan Thomas Blankvoort, Director Business Development en General Manager. Binnen het kleine team heerst een grote vrijheid. De Business Development Manager stuurt zijn/haar eigen agenda, neemt graag en snel beslissingen. Maar kan ook inschatten wanneer een samenwerking tijd en geduld nodig heeft. De Business Development Manager is een strategische denker én een diplomatieke doener. Een sparring partner die aanvoelt wanneer meedenken belangrijker is dan knopen doorhakken. Maar die niet aarzelt om subtiel te blijven hameren op de juiste oplossing.

Relaties aangaan en onderhouden

De Business Development Manager heeft een sterke interesse voor technologie. Hij/zij is sterk op het inhoudelijke en het persoonlijke vlak. Kan daardoor altijd met een gerust hart de discussie aangaan en sturen. In een vakgebied waarin de producten complex zijn, houdt de Business Development Manager de persoonlijke contacten eenvoudig. Hij/zij is in staat om een stevige vertrouwensband op te bouwen met het Senior Management van klanten, stakeholders binnen Webhelp Nederland en het internationale hoofdkantoor. Hij/zij denkt tegelijk in relaties en in resultaten. Steeds houdt de Business Development Manager de toekomst van het bedrijf in het achterhoofd.

Voor wie is dit interessant?

Webhelp is een challenger in een internationale markt. Een jonge organisatie die risico’s durft te nemen. Dat maakt Webhelp interessant voor professionals die analytische ervaring combineren met ambitie. De Business Development Manager beschikt over een scherp technologisch inzicht, maar weet ook relaties aan te gaan en te onderhouden. Dat maakt de rol interessant voor een kandidaat die uitblinkt op het inhoudelijke én het persoonlijke vlak.

Persoonlijk

• Spontaan
• Daadkrachtig
• Diplomatiek
• Resultaatgedreven
• Resultaatgericht
• In staat om snel te schakelen

Ervaring

• Een aantoonbaar track record in bedrijfsstrategie
• Ervaring in internationaal georiënteerde diensten
• In complexe commerciële salestrajecten
• Ervaring met techniek grote pre

Webhelp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Business Development Manager  Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.