Business Development Manager

Business Development Manager

  • Strategy
  • Energy
  • Rotterdam
  • 677 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Shell TapUp vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Shell TapUp versnelt de energietransitie door alternatieve brandstoffen te leveren op locatie. Shell TapUp is een start-up met de steun van een grote corporate. Dat zorgt voor de unieke start-up vibe gecombineerd met de potentie om wereldwijd het verschil te maken. De Business Development Manager is daar een belangrijke schakel in. Hij/zij bouwt de klantenportefeuille uit en werkt actief mee aan de ontwikkeling van de producten en diensten.

OVER SHELL TAPUP

Shell TapUp ziet dat veel bedrijven hun wagenpark willen verduurzamen, maar dat de huidige infrastructuur dat bemoeilijkt. Daarom heeft Shell TapUp een ‘fueling as a service’ propositie ontwikkeld: de start-up levert alternatieve brandstoffen op bedrijfslocaties, met daaromheen een uitstekende service propositie, gebruikmakend van de nieuwste digitale technologie.

SCHONER RIJDEN EN KLANTEN WERK UIT HANDEN NEMEN

De service van Shell TapUp helpt bedrijven niet alleen verduurzamen, het zorgt ook voor meer efficiëntie. De start-up creëert een optimale inzetbaarheid van wagenparken door het tankproces uit handen te nemen. Daarmee kunnen de klanten van Shell TapUp hun dienstverlening ononderbroken doorzetten, cruciaal voor industrieën waar iedere minuut telt, zoals logistiek of pakketbezorging.

Met een team van 30 werkt Shell TapUp vanuit Rotterdam naar een uitrol naar de rest van Nederland. Shell TapUp kijkt breder dan alleen Nederland wat ook mooie kansen biedt om aan internationale groei te werken. Zo is onlangs Shell TapUp in de VS uitgerold.

DE VACATURE: BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

De nieuwe Business Development Manager is een belangrijke toevoeging aan het commerciële team van Shell TapUp. Hij/zij coacht junior salescollega’s en rapporteert aan de Commercial Lead. Zijn/haar voornaamste taak is om de huidige accounts uit te bouwen en nieuwe accounts binnen te halen, bijvoorbeeld grote gemeenten en landelijk opererende retailers.

Het is voor de grote accounts de uitdaging om bij de juiste personen aan tafel te komen. De Business Development Manager kan daarvoor het uitgebreide netwerk van Shell inzetten. Daarom is het belangrijk dat hij/zij de Shell-organisatie snel leert kennen en goede relaties opbouwt.

Het verkopen van ‘fuel as a service’ vereist maatwerk. De Business Development Manager doorgrondt de specifieke wensen en uitdagingen van iedere klant en weet helder weer te geven welke toegevoegde waarde Shell TapUp heeft voor hun business. Daarbij werkt hij/zij veel samen met het operationele team om te zorgen dat Shell TapUp precies kan leveren waar de klant behoefte aan heeft.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen in ons team gelooft in onze missie. Daarbij zoeken we mensen die ondernemend zijn, om kunnen gaan met de onzekerheden van een snelgroeiend bedrijf en mee kunnen in onze dynamiek: snel schakelen, iteratief werken en open communicatie.” – Pieter Beynen, Commercial Lead

MEER DAN SALES

Business Development Manager is geen ‘gewone’ salesfunctie. Hij/zij kan goed verkopen, maar bouwt ook actief mee aan de organisatie, bijvoorbeeld door salesprocessen te optimaliseren en schaalbare verbeteringen in de proposities aan te brengen. Daarnaast draagt de Business Development Manager bij aan de ontwikkeling en validatie van nieuwe producten, onder andere door pilots op te zetten. Hij/zij heeft er geen moeite mee om nieuwe diensten te verkopen en te verbeteren.

ERVARING

  • 5+ jaar werkervaring
  • Ervaring met managen van grote accounts

Shell TapUp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 

Contact

Business Development Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.