Business Development Manager

Business Development Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 10 november 2022
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1376 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • In internationale sales/new business
 • Ervaring met het opzetten van internationale distributiemodellen
 • Scale-up mindset

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Het Nederlandse FENTO, producent van ergonomische kniebeschermers, timmert al jaren flink aan de Europese weg. Met private equity-partij Auxilium Capital aan boord kan het haar internationale ambities verder realiseren. Vooral in Frankrijk en Duitsland wil het bedrijf haar positie flink verstevigen. Een mooie uitdaging voor de gedreven Business Development Manager.

Over FENTO

Het verhaal van FENTO begint rond 2000 bij een zeilmaker die onophoudelijk last heeft van zijn knieën. Ondanks meerdere behandelingen bij een fysiotherapeut, blijft de pijn terugkomen. Het moment waarop de zeilmaker en de fysiotherapeut de krachten bundelen en samen op zoek gaan naar een oplossing, markeert het begin van FENTO.

Het resultaat van de samenwerking is revolutionair: een ergonomische kniebeschermer waardoor mensen die op hun knieën werken dit pijnvrij kunnen doen. Voor mensen werkzaam in de bouw – stratenmakers, dakdekkers, tegelzetters, parketleggers en hoveniers – breekt een nieuw tijdperk aan: eentje waarin ze pijnvrij hun werk kunnen doen. Voor hen zijn de kniebeschermers van FENTO van onschatbare waarde. Auxilium Capital De afgelopen jaren groeide FENTO met een relatief bescheiden team (7 fte) en tienduizenden tevreden klanten in deze nichemarkt uit tot marktleider in de Benelux. Ook in Duitsland, Engeland en Scandinavië gaat het bedrijf als een speer. De komende jaren zet het uitgesproken energieke, ambitieuze team van FENTO vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor – gesteund door private equity-partij Auxilium Capital dat in 2020 een meerderheidsbelang verwierf – vol in op verdere internationale groei. Met deze betrokken PE-partner staat niets FENTO in de weg om de internationale groeiplannen te realiseren.

Vacature: Business Development Manager

Marktleider in de Benelux zijn is mooi, maar nu is het tijd de rest van Europa te veroveren. Met name in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Nordics is de groeipotentie enorm. De Business Development Manager heeft een zonneklaar doel: die potentie in al haar totaliteit verzilveren. Zij/hij bouwt een omvangrijk, solide

netwerk van distributeurs waarmee duurzame samenwerkingen gesloten worden. In de zoektocht naar new business gaat de Business Development Manager uiterst resultaatgedreven te werk, maar tegelijkertijd beschikt zij/hij ook over de communicatieve finesse om (potentiële) klanten kundig te adviseren. Kortom: een commerciële winnersmentaliteit en een strategische, consultative selling-aanpak gaan bij de Business Development Manager hand in hand.

“New business genereren en internationaal groeien: daar ligt als Business Development Manager je belangrijkste focus. Door alle mogelijkheden en kansen te verzilveren, heb je enorm veel impact op de toekomst van FENTO.” – Oscar Fredriks, General Manager

Begrip van de lokale markt is essentieel, net als (vloeiende) beheersing van het Duits en/of Frans. Ervaring met het opbouwen en onderhouden van een internationaal distributeursnetwerk is eveneens een must. Het team van FENTO is hecht, staat altijd voor elkaar klaar en niemand is te beroerd om zelf de mouwen op te stropen. Successen worden samen gevierd en er is veel ruimte voor gezelligheid, maar men vindt het ook belangrijk elkaar te blijven challengen en scherp te houden. Dat maakt het de uitgelezen omgeving voor een gedreven Business Development Manager die graag een succesvolle scale-up nóg succesvoller wil maken.

 

Interesse?

FENTO werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Development Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.