Business Development Manager E-commerce

Business Development Manager E-commerce

  • Marketing
  • Oosterhout
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 2154 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Smurfit Kappa werkgeverspagina voor andere vacatures

De e-commercemarkt groeit jaarlijks hard en Smurfit Kappa wil het marktaandeel in dit segment harder laten groeien met een dedicated e-commerce team. Dat is waar de Business Development Manager e-commerce in het spel komt.

Over Smurfit Kappa

Smurfit Kappa is wereldwijd de tweede speler op het gebied van verpakkingen. In 350 fabrieken, verdeeld over 33 landen en drie continenten, produceert Smurfit Kappa jaarlijks een kleine tien miljard vierkante meter golfkarton waarvan innovatieve, duurzame verpakkingsoplossingen voor miljoenen producten gemaakt wordt.

Het feit dat Smurfit Kappa zowel verpakkingen als verpakkingsmachines verkoopt, onderscheidt ze van andere spelers op de markt. Zeker in een tijd waarin de behoefte aan verpakkingen ongekend groot is en de capaciteit niet toereikend, maakt de totaaloplossing van Smurfit Kappa vandaag de dag een uiterst aantrekkelijke en succesvolle propositie.

In tachtig jaar heeft Smurfit Kappa ongekend veel markt- en productkennis opgebouwd. Vanuit die expertise kan de organisatie direct tastbare waarde toevoegen én kosten verminderen in de supply chain. De experts denken proactief met klanten mee en leveren waar nodig verpakkingsoplossingen op maat voor complexe uitdagingen van ondernemers.

Innovatie en duurzaamheid
Naast de focus op continue innovatie streeft Smurfit Kappa in alle aspecten van de operatie naar optimaal duurzame processen en producten. Vrijwel alle verpakkingen van het circulaire bedrijf bestaan grotendeels uit gerecyclede producten en grondstoffen van duurzame herkomst. Daarnaast zet de organisatie sterk in op verdere verduurzaming door ‘paper-based-packaging’. Met deze innovaties en efficiënte verpakkingen zorgt Smurfit Kappa voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot in de supply chain van duizenden klanten.

Door continu nieuwe markten aan te boren heeft Smurfit Kappa altijd haar sterke marktpositie weten te behouden. Daarom richt de organisatie haar strategische pijlen nu vol op groei binnen en door e-commerce. Door de enorme kennis en expertise van Smurfit Kappa optimaal te vertalen naar de wereld van e-commerce, levert de nieuwe Business Development Manager E-commerce een grote bijdrage aan het realiseren van de groeiambities van de organisatie.

Vacature: Business Development Manager E-commerce

Daarvoor brengt de Business Development Manager E-commerce ruime kennis en ervaring uit de wereld van e-commerce mee. Die expertise zet zij/hij in om de digitale mindset in de organisatie te versmelten. Dat is hoognodig in een wereld waarin klanten steeds meer en beter digitaal benaderd moeten worden.

Concreet betekent dit dat de Business Development Manager E-commerce de organisatie leert om (meer) in customer journeys, touchpoints en proposities te denken, en daarmee de digitale interactie tussen Smurfit Kappa en haar klanten te optimaliseren. Gezien het feit dat de organisatie zich nog in de beginfase bevindt, is dit de uitgelezen kans om in korte tijd enorm veel groei te realiseren. Doordat het belang van groei vanuit de hoogste bestuurskamers gedragen wordt, beschikt de Business Development Manager E-commerce over veel ruimte en slagkracht om plannen uit te voeren. De Business Development Manager E-commerce richt zich onder andere op enkele grote e-fulfilment partijen in de Benelux, waarvoor zij/hij een helder strategisch plan van aanpak opzet.

“Als onze klanten tevreden zijn en de Business Development Manager E-commerce zien als dé specialist op het gebied van e-commerce, is zij/hij geslaagd in de belangrijkste doelstellingen.” – Philippe Christiaansen, Sales Manager E-commerce Benelux

Digitale brug tussen de markt en Smurfit Kappa
De Business Development Manager E-commerce brengt op overtuigende wijze de enorme schat aan kennis over verpakkingen die Smurfit Kappa in huis heeft, naar de markt. Als de markt doordrongen is van de talloze mogelijkheden de verpakkingen en totaaloplossingen van Smurfit Kappa bieden, is de weg naar een leidende marktpositie binnen de e-commerce snel ingezet.

De Business Development Manager E-commerce werkt in het team van Philippe Christiaansen, Sales Manager E-commerce Benelux, waar zij/hij direct aan rapporteert. Doorgroeien binnen Smurfit Kappa is een zeer reële mogelijkheid.

Smurfit Kappa werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.