Business Development Manager Consultancy

Business Development Manager Consultancy

 • Sliedrecht
 • Gepubliceerd op 16 september 2019
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 358 views

Voor wie?

 • Universitair opgeleid
 • Vanaf 7 jaar ervaring in strategic consulting
 • Ervaring in risk analysis / management is een pluspunt
 • Sterke affiniteit met de zorgsector (hoewel ook andere achtergronden welkom zijn waar stakeholder-interacties een vergelijkbare risicoblootstelling hebben, zoals in de financiële of de energiesector)

GCO Global is een specialist in de sector van Strategic Meetings Management en levert strategische oplossingen voor de farma- en biowetenschappelijke sector. In de afgelopen 30 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een expert in het plannen en organiseren van evenementen met een grote impact op toonaangevende bedrijven en momenteel groeit het bedrijf uit tot consultancy-dienstverlener. De Business Development Manager zal gebruik maken van een gezondheidszorgnetwerk om leads te genereren en nieuwe projecten te verwerven en uit te voeren. Dit is een unieke kans voor een ervaren strategieconsultant met een ondernemersgeest om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd te genieten van een grote mate van vrijheid om dit te bewerkstelligen.

Over GCO Global

GCO Global is een internationaal congres- en evenementenbedrijf, voornamelijk gespecialiseerd in de farma- en life science sector. Met meer dan 100 professionals adviseert en organiseert het bedrijf hoogwaardige internationale bijeenkomsten, congressen, conferenties en tentoonstellingen. Het bedrijf is gestructureerd in drie businessunits: Meetings & Events, Compliance en Consultancy.

Binnen de gezondheidssector is GCO Global actief in life sciences, medische dienstverlening, biotech en farmaceutica.  GCO Global is wereldwijd actief, waarbij de belangrijkste klanten en activiteiten zich momenteel in de VS en Europa bevinden. Het team is innovatief en internationaal, met 18 nationaliteiten aan boord en 15 talen die worden gesproken.

Over de markt

Bedrijven in de life sciences sector hebben te maken met een hogere blootstelling aan risico en daardoor met een verhoogde aansprakelijkheid en mogelijke reputatieschade voor de onderneming. Dit wordt verder versterkt door strenge wettelijke vereisten, die sterk verschillen van land tot land – een extra last voor internationaal opererende bedrijven. GCO Global Consultancy past een bewezen model voor Strategic Meetings Management toe, waarbij gebruik wordt gemaakt van klantgerichte controlemethoden om deze risico’s te beperken, bedrijfsbesparingen te realiseren en zo de organisatie in staat te stellen zich te concentreren op haar kernactiviteiten.

Vacature: Business Development Manager Consultancy

De Business Development Manager heeft de verantwoordelijkheid om GCO Global te laten groeien. Dit betekent netwerken, contact leggen met (potentiële) klanten, pitching, het werven van nieuwe projecten en business, en het waarborgen van de uitvoering door samen te werken met de betrokken consultants en projectmanagers. De Business Development Manager zal ook strategische plannen voor groei ontwikkelen en presenteren aan het Management Team. Hiervoor zal nauw worden samengewerkt met de twee huidige business leads. De rol zal ook een verdere versterking van de GCO Global-positie in de juiste segmenten met zich meebrengen.

Het opbouwen van nieuwe business zal deels een greenfield inspanning zijn. Van de Business Development Manager wordt verwacht dat hij of zij gebruik maakt van een (bestaand) netwerk in de zorgsector om nieuwe business leads te genereren. De rol rapporteert rechtstreeks aan de CEO. Deze mooie kans om het bedrijf samen verder op te bouwen vereist een ondernemende houding en brengt een grote mate van vrijheid met zich mee.

“Wij zijn de autoriteit op het gebied van Strategic Meetings Management en onze Consultancy activiteiten spelen een cruciale rol om deze positie te verstevigen en verder uit te breiden” – Rogier Raats, CEO, GCO Global

Kandidaatsprofiel

Vaardigheden
 • Vloeiend in het Engels, Nederlands is een pluspunt
 • Ondernemende en hands-on mentaliteit
 • Analytische mindset
 • Goede luistervaardigheden
 • Duidelijke communicatie- en presentatievaardigheden
 • Zet complexiteit om in eenvoud
 • Bereidheid om regelmatig te reizen

GCO Global werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business Development Manager Consultancy

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business Development Manager Consultancy

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business Development Manager Consultancy

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

Consultant Business TechnologyIG&H
Volgende vacature
StrategieconsultantNewcraft

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.