Business Development Manager

Business Development Manager

 • Strategy
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 06 januari 2020
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 812 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • WO werk- en denkniveau
 • Achtergrond in Marketing & Communicatie, Bedrijfskunde of Economie
 • 8+ jaar werkervaring in het bedrijfsleven of binnen overheidsinstellingen, bij voorkeur in Business Development
 • Nederlandstalig is een pré

De Business Development Manager van Allen & Overy – een gerenommeerd en vooruitstrevend advocatenkantoor dat bekendstaat om hoge kwaliteit en uitstekend werkgeverschap – ontwikkelt de bedrijfsstrategie en vertaalt die naar concrete kansen voor de business. Hij/zij werkt daarin nauw samen met de 33 partners van Allen & Overy. Deze intensieve samenwerking met de partnergroep – voor wie de Business Development Manager een volwaardig adviseur is – en het internationale karakter van het team en het bedrijf maken dit tot een unieke rol.

Over Allen & Overy

Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor dat ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties bijstaat met de best denkbare juridische adviezen. Bij het kantoor zijn in totaal zo’n 335 advocaten, notarissen, fiscalisten en ondersteunende professionals werkzaam.

Het advocatenkantoor is onderdeel van een sterk wereldwijd netwerk met vestigingen in meer dan dertig landen. Daarmee biedt werken bij Allen & Overy de voordelen van een internationale omgeving, zoals toegang tot uitgebreide expertise, internationale trainingen en grote grensoverschrijdende deals, terwijl de cultuur – met haar nadruk op openheid en gelijkwaardigheid – heel Nederlands aanvoelt.

Allen & Overy scoort uitmuntend waar het aankomt op werkgeverschap. Het kantoor is zelfs als enig Nederlands advocatenkantoor officieel gecertificeerd als Top Employer Nederland 2019 door het Top Employers Institute. Allen & Overy wordt door het instituut met name geroemd om haar diversiteitsbeleid, organisatiecultuur en leiderschapsontwikkeling.

 

Interview Allen & Overy Jonathan Heeringa en Manon der Meer“Het is voor ons kantoor onderscheidend dat we écht zijn ingericht op internationale, multidisciplinaire samenwerking. Door de wereldwijde winstdeling concurreren onze afdelingen en kantoren niet met elkaar, maar is iedereen altijd bereid om elkaar te helpen.”
Lees het interview met Jonathan Heeringa en Manon van der Meer

De vacature: Business Development Manager

De nieuwe Business Development Manager van Allen & Overy wordt onderdeel van een team dat de partnergroep ondersteunt bij het opzetten en uitvoeren van de strategie. Hij/zij ontwikkelt langetermijndoelen, is nauw betrokken bij de realisatie en helpt bij urgente vraagstukken zoals het uitwerken van pitches voor grote cliënten.

“De Business Development Manager moet stevig in zijn of haar schoenen staan om goed samen te kunnen werken met onze partners. Hij/zij beschikt over een flexibele, actieve en pragmatische houding en sterke communicatieve vaardigheden.”
– Jessica Klugkist, Head of Business Development & Marketing

De Business Development Manager is een volwaardig adviseur en sparringpartner voor de partnergroep. Hij/zij is binnen de afdeling het vaste aanspreekpunt en woont de wekelijkse praktijkgroepmeetings bij. Met gevoel voor de dynamiek van een partnerstructuur, ervaring in het bedrijfsleven en begrip van de markt, adviseert en ondersteunt de Business Development Manager proactief de partners bij het strategisch uitbouwen van de business.

De onderwerpen waar de Business Development Manager aan werkt, lopen breed uiteen. Zo werkt hij/zij samen met partners aan het ontwikkelen van de business development strategie, het onderhouden van belangrijke klantrelaties, het identificeren van potentiële nieuwe klanten, het ontwikkelen van jaarplannen, het initiëren en inhoudelijk opzetten van marketingactiviteiten zoals events, mailings en seminars, en het voorbereiden van klantbezoeken.

De Business Development Manager richt zich met name op Nederland maar werkt ook samen met teams van andere kantoren. De combinatie van het internationale aspect, de nauwe samenwerking met de partnergroep en de sterke strategische focus maken deze functie bijzonder en uitdagend.

Allen & Overy werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Dox Wijers

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Business Development Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.