Real Estate Business Development Manager

Real Estate Business Development Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Zwaagdijk
 • 729 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Action Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Action is een van de snelst groeiende retailers van Europa. Afgelopen jaar werden zo’n 200 nieuwe winkels geopend en het groeipotentieel blijft enorm. De Real Estate Business Development Manager heeft een essentiële positie in dit Europese retail succesverhaal en heeft de mogelijkheid om het voortouw te nemen in deze snelle Europese expansie.

Over Action

Action startte met de eerste winkel in 1993 in Enkhuizen. Inmiddels hebben ze meer dan 850 winkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk. Binnenkort worden twee nieuwe distributiecentra geopend om de verdere internationale expansie te ondersteunen. Het non-food hard-discount format van Action is in elk nieuw land waar ze starten direct een succes. De formule van Action is helder: bijzonder scherpe prijzen en een snel wisselend assortiment. Action weet zowel op ‘price’ als ‘surprise’ elke keer weer te scoren. Met een grote klantenbinding tot gevolg: veel klanten gaan meerdere keren per week naar de Action. In de schappen tref je A-merken zoals Philips, Dove, en Bic, maar ook huismerken zoals Blinq, Subliem, Spectrum en Werckmann. De winkel staat vooral bekend om categorieën zoals persoonlijke verzorging, decoratie, speelgoed en huishoudelijke artikelen, maar er wordt ook regelmatig gekeken of er een business case is voor uitbreiding naar andere categorieën. Zo is recent de vernieuwde fashion-categorie in alle winkels uitgerold, compleet met private labels Jacky&Tommy, Ziki, Cozzi, Dolce Bella en Sensabelle. En de formule werkt, want Action groeit hard over vier assen: bestaande klanten komen steeds vaker terug; bestaande winkels trekken nieuwe doelgroepen aan; er worden steeds meer nieuwe winkels geopend in de markten waar Action reeds een begrip is; en er worden nieuwe markten aangeboord. Een van de concurrentievoordelen van Action is hun daadkrachtige no-nonsense cultuur, die gebakken zit in het DNA van het bedrijf. Action is een non-hiërarchisch, datagedreven en praktisch bedrijf dat nieuwe ideeën zonder momenten van twijfel implementeert.

“De standaard feedback die we van klanten krijgen, wanneer we een winkel openen in een nieuw land, is: ‘Ik realiseerde me niet eens dat ik dit nodig had. Maar dit is echt geweldig.’ Tot nu is het format altijd direct een succes geweest in elk nieuw land. Het groeipotentieel is enorm.” – Angus Booth, Director of Real Estate

Essentiële positie voor waardecreatie

De Real Estate Business Development Manager is de drijvende kracht achter essentiële projecten voor Action: het openen van nieuwe winkels en het verbeteren van ‘like for like’ sales door winkeloptimalisaties. De Business Development Manager heeft directe exposure naar de Executive Board, waarvoor goede presentatieskills en analytische vaardigheden noodzakelijk zijn. De Business Development Manager is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de ‘new country entry’-strategieën. Nieuwe regionale real estate teams worden opgezet en ondersteund totdat ze zelfstandig kunnen opereren. De Business Development Manager verbetert continu het goedkeuringsproces voor investeringsvoorstellen en standaardiseert en optimaliseert het proces voor het openen van nieuwe winkels. Deze persoon is een owner en ondernemer en is uitstekend in project management.  Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden tot verbeteringen en indien nodig wordt de implementatie van verbeteringen begeleid. De Business Development Manager rapporteert direct aan de Director of Real Estate, Angus Booth.

Real Estate Group

De real estate group is verantwoordelijk voor de expansie naar nieuwe landen, het openen van winkels en het optimaliseren van winkels. Het optimaliseren bestaat uit het verplaatsen, uitbreiden of opnieuw inrichten van bestaande winkels. Action wil snel groeien maar met controle. Het real estate team standaardiseert daarom alle processen en ondersteunt de regionale real estate teams op het gebied van kosten- en kwaliteitsoptimalisaties.

Carrière

Ambitie en potentie om binnen Action door te groeien naar de managementtop is een harde eis. Door de multidisciplinaire samenwerkingen leert de Business Development Manager de organisatie grondig kennen, waardoor op termijn een passende vervolgstap richting de business gezet zal kunnen worden.

“Als je start bij een bedrijf dat een CAGR heeft van 30%, zal je heel veel mogelijkheden hebben om te groeien.” – Imke Peters, Senior Consultant bij Top of Minds

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Pro-actief
 • Resultaatgedreven
 • Down to earth

Ervaring

 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Financiële achtergrond
 • Strategy consulting, management consulting, Banking of vergelijkbare ervaring
 • Enige real estate ervaring is een pre, maar niet essentieel

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.