Business Development Lead

Business Development Lead

 • Scale-Up
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 9 maart 2020
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 490 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pricewise werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • 5+ jaar werkervaring in strategieconsulting en/of e-commerce
 • Ervaring met het aansturen van een team
 • Conceptueel en analytisch
 • Vloeiend (schriftelijk en mondeling) in Nederlands en Engels

De Business Development Lead is de motor achter de groei van Pricewise. Hij/zij ontwikkelt de innovatieve productideeën waarmee consumenten eenvoudig hun rekeningen kunnen verlagen. Het bijzondere aan de rol is de enorme impact en brede verantwoordelijkheid: van conceptontwikkeling tot implementatie en van macroscopische visie tot dicht bij de consument.

Over Pricewise

Pricewise schudt consumenten wakker en moedigt ze aan hun maandelijkse rekeningen te verlagen. Dankzij de onafhankelijke en onpartijdige vergelijkingswebsite hebben al honderdduizenden consumenten honderden euro’s per jaar kunnen besparen. Dus: be wise, check your price.

Met transparantie, efficiëntie en concurrentie zet Pricewise markten op scherp. Het bedrijf is vooral bekend als vergelijker van energieleveranciers, maar heeft ook op het gebied van zorg, auto, telecom en leningen de nodige expertise. Zo biedt de vergelijkingswebsite steeds meer consumenten betere producten tegen lagere prijzen. Maar ook voor aanbieders is Pricewise gunstig. Zij kunnen via het platform namelijk eenvoudig hun merkbekendheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken.

In 2008 lanceerde Pricewise de eerste online energievergelijker. De innovatieve startup is sinds die tijd uitgegroeid tot een sterke en volwassen organisatie. Maar de missie van Pricewise is nog lang niet volbracht. Het bedrijf blijft uitbreiden en is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om consumenten een betere prijs te bieden. Met vernieuwende IT-oplossingen werkt men ook voortdurend aan het verbeteren van het eigen platform. Zo zorgt het bedrijf behalve voor een lage prijs ook voor een optimale ervaring. Niet voor niks is Pricewise in 2019 uitgeroepen tot beste vergelijkingssite van Nederland.

Vacature: Business Development Lead

De Business Development Lead ontwikkelt nieuwe productcategorieën en innoveert binnen bestaande categorieën. En de lat ligt hoog: in de komende twaalf maanden wil Pricewise acht nieuwe categorieën lanceren. Om dat te realiseren werkt de Business Development Lead nauw samen met het Management Team, Product Owners en Category Managers.

“De Business Development Lead is een echte ondernemer. Iemand met een sterke commerciële drive die snel stappen maakt, een bochtje afsnijdt als dat nodig is en razendsnel leert van wat er misgaat.” – Niels Brölman, Oprichter & Managing Director

De Business Development Lead is verantwoordelijk voor het hele traject: van concept tot realisatie. Dat begint met het onderzoeken van interessante markten en het uitwerken van businesscases. Daarin krijgt hij/zij het voor elkaar om complexe (financiële) analyses te vertalen naar heldere plannen en aanbevelingen. Vervolgens heeft de Business Developer ook een voorname – en hands-on – rol in de implementatie. Hij/zij ontwikkelt het businessmodel, voert gesprekken met aanbieders en partners, ontwerpt de customer journey en begeleidt de uiteindelijke ontwikkeling en introductie.

Wat de rol bijzonder maakt, is de afwisseling tussen macro- en microniveau. Zo ontwikkelt de Business Development Lead een sterke visie op waar markten heen bewegen, waar consumenten nu of in de toekomst uitdagingen tegen zullen komen en welke verdienmodellen daarbij passen. Dat vergt uitstekende conceptuele, strategische en analytische vaardigheden.

Tegelijkertijd bedenkt hij/zij ook hoe klanten naar de website te leiden, welke services aan te bieden en hoe de customer journey te optimaliseren. Om dat goed te doen, moet de Business Development Lead zich uitstekend kunnen verplaatsen in de klant.

Pricewise werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Stefan van Egmond via stefan.vanegmond@topofminds.com.

Contact

Business Development Lead Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Development Lead

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volgende vacature
Expansion Manager EURecharge.com

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.