Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Business Developer

Business Developer

  • Strategy
  • Schiedam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 767 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Huisman Equipment werkgeverspagina voor andere vacatures

Overal waar grote machines voor nodig zijn, komt Huisman Equipment om de hoek kijken. Het internationaal opererende machinebouwer levert baanbrekende technische oplossingen aan een scala van klanten. De Business Developer is een deel van het brein achter deze producten en fungeert als ambassadeur van het bedrijf.

Huisman Equipment

In bijna honderd jaar tijd heeft het Nederlandse familiebedrijf Huisman Equipment zich ontwikkeld van staalconstructiebedrijf tot ingenieurs- en productiebedrijf van wereldformaat. Van ’s werelds grootste kranen tot vernuftigde scheepsontwerpen, het komt allemaal uit de koker van deze ‘grotemachinebouwer’. En dit alles niet alleen in de vorm van stand-alone-componenten, maar ook als innovatieve, geïntegreerde totaalsystemen.

Van de VS tot Singapore en van China tot Brazilië, Huisman Equipment heeft met zijn internationale vestigingen en productielocaties een bereik over de hele wereld. En met hun vooruitstrevende productontwikkeling heeft het familiebedrijf bovendien een indrukwekkend klantportfolio opgebouwd. Denk hierbij aan internationaal toonaangevende bedrijven in de hernieuwbare energie-, olie-, gas-, vrijetijds-, marine- en civiele industrie.

“Het doel is om al onze klanten te zien terugkeren voor nieuwe bestellingen. Onze oudste klant werkt al vijftig jaar met ons samen, dit zegt veel over onze werkethiek. We werken transparant en richten ons op het realiseren van constante competitieve, waardecreatie voor de klant.” – David Roodenburg, CEO

Om op het allerhoogste niveau te blijven presteren, is Huisman Equipment continu opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Vandaag de dag verlegt het bedrijf zijn accent van een productgestuurde naar een vraaggestuurde aanpak. En dit is het punt waar de Business Developer in beeld komt. Zij/hij boort zoekt actief naar nieuwe markten en kansen in de immer veranderende wereld, waar de competenties van Huisman een verschil kunnen maken. Daarna zorg je voor verdieping, om deze kans tot een hoger niveau te brengen. Denk aan kansen door wereldwijde trends; opwarming aarde, stijgende zeespiegel, energie transitie, energy and rare earth metals security, veroudering bevolking; Europa, japan, VS, clean food revolution, etc

Vacature: Business Developer

Veel verantwoordelijkheid, dat krijgt de Business Developer bij Huisman Equipment. Als onderdeel van het vijfkoppige productmanagementteam staat zij/hij in direct contact met de board, ofwel: de opdrachtverstrekkers. De Business Developer-rol is tweeledig, zij/hij is zowel intern als extern van essentieel belang.

Intern is de Business Developer samen met het team verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de algemene bedrijfsstrategie. Gezamenlijk stellen zij een slim businessplan op. En dankzij haar/zijn specifieke kennis op het gebied van corporate strategy tilt de Business Developer dit plan met succes naar een hoger niveau. Daarnaast voert zij/hij marktanalysen en forecasting-processen uit. In welke markten liggen de kansen. Wat speelt er in de markt? Wie zijn de concurrenten en wat doen ze? Hoe speelt Huisman Equipment hierop in? De Business Developer weet het.

De Business Developer test ideeën met de markt en collega’s of specifieke probleemstellingen technisch en commercieel haalbaar zijn. Affiniteit met en begrip van techniek/engineering zijn daarom erg belangrijk. Evenals ervaring met het maken van heldere businesscases, aangezien de Business Developer ook deze studies in samenwerking met het team opstelt. Gestructureerd werken en het hebben van discipline zijn binnen deze rol belangrijke competenties.

Bij alleen plannen schrijven blijft het natuurlijk niet. De Business Developer zorgt ook voor de portfolioverbreding. Met haar/zijn analytische én innovatieve kijk op mark-productcombinaties spot de Business Developer makkelijk kansen. Zij/hij denkt in markten en klanten en ontwikkelt op basis van verkregen inzichten de juiste vraagstukken voor de engineers van Huisman Equipment.

“Dit familiebedrijf focust zich op continuïteit en inspiratie. Het moet boeiend blijven om hier te werken, wat ervoor zorgt dat er hier weinig verloop is. De mensen zitten vol energie en zijn trots op het bedrijf en hun werk.” – David Roodenburg, CEO

De Business Developer van Huisman Equipment is iemand die met beide benen op de grond staat. Zij/hij heeft een hands-on mentaliteit en weet precies wie wanneer aan te haken voor extra kennisdeling. Naast het hebben van sterke sociale skills is zij/hij ook een stevige stakeholdermanager.

De platte organisatiestructuur van Huisman Equipment maakt de lijnen kort en de sfeer informeel. Mede dankzij dit en de internationale activiteiten van het bedrijf zijn er legio doorgroeimogelijkheden. Het productmanagementteam wordt gemanaged door David Roodenburg, CEO, en rapporteert gezamenlijk aan de board. De werkzaamheden vinden plaats in het Schiedamse hoofdkantoor.

Huisman Equipment werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.