Business Developer

Business Developer

 • Strategy
 • Consumer
 • Utrecht
 • 727 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken bij bol.com

Bij bol.com werken meer dan duizend professionals op het hoofdkantoor in Utrecht keihard om de verwachtingen van klanten steeds te overtreffen. Of het nu gaat om keus, prijs, gemak, snelheid, service of betrouwbaarheid. Als marktleider weet bol.com klanten steeds weer te verrassen. Het geheim achter de continue stroom aan innovaties is een team van Business Developers. Voor strategieconsultants is dit de ideale plek om een e-commerce carrière te starten.

De functie van Business Developer

De afdeling Business Development bij bol.com jaagt innovatie aan. Business Developers spotten strategische kansen, bepalen waar de prioriteiten liggen, passen hypothesen razendsnel aan wanneer de realiteit daarom vraagt, schrijven in overleg met relevante experts het plan van aanpak en begeleiden de uitvoering.

Recente voorbeelden

De banden met bestaande en potentiële partners en klanten worden voortdurend onder de loep genomen. Wanneer blijkt dat een gat in de markt kan worden vertaald in schaalbare, winstgevende diensten wordt er direct een projectgroep op gezet. Zo willen A-merken de juiste klanten op het juiste moment het juiste aanbod doen. Bezoekers van bol.com zoeken inspiratie en hebben hun creditcard in de aanslag. Uit de eerste cijfers blijkt dat de Marketing & Media Services die Business Development onlangs heeft ontwikkeld veel beter presteren dan reguliere social- en zoekmachinecampagnes. Ook het verkoopplatform Plaza komt oorspronkelijk uit de koker van Business Development en zorgt voor steeds nieuwe projecten zoals bijvoorbeeld logistiek via bol.com.

Overstap van consulting naar e-commerce

E-commerce is pionieren. Ervaring speelt een kleine rol, fact-based logica een grote. Dat past naadloos bij het profiel van strategieconsultants. Veel strategieconsultants merken dat ze bij bol.com meteen een vliegende start kunnen maken omdat het bedrijf de juiste balans heeft tussen een volwassen, professionele organisatie en de wendbaarheid van de e-commerce industrie. Business Development is daarbij een ideale functie om binnen bol.com te starten door de projectmatige manier van werken.

Kandidaatsprofiel

In een business waar innovatie aan de orde van de dag is en de impact van zelfs de kleinste optimalisatie direct zichtbaar is, is het essentieel om snel te kunnen schakelen tussen helicopterview en de input van hyperspecialisten. Ervaring als strategie consultant is daarom een ideaal profiel voor deze rol. Het e-commerce landschap ontwikkelt zo snel dat niets zeker is. Alleen wie dat als een positieve uitdaging ervaart past bij bol.com.

persoonlijkheid

 • Sociaal
 • Leergierig
 • Projectmatig werken

ervaring

 • Strategie Consulting
 • e-Commerce
 • Business Development

Contact

Business Developer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.