Business Developer

Business Developer

 • Strategy
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 887 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bij bol.com is innovatie aan de orde van de dag. De impact van de kleinste optimalisatie is direct zichtbaar. Een combinatie va een strategische helikopterview en specialistische details maakt het verschil. De Business Developers zijn de motor achter deze innovatiekracht. Een succesvolle Business Developer heeft een achtergrond in strategieconsulting en is zowel strategisch als operationeel sterk.

Bol.com: De grootste winkel van Nederland

Bol.com is de online marktleider in boeken, elektronica, muziek, games en huishoudelijke producten – met meer dan 10 miljoen bezoekers en een assortiment van zo’n 20 miljoen artikelen. De klantervaring staat bij bol.com centraal. Dagelijks werken ruim 1.800 mensen aan het verbeteren van de customer journey. Dat doen ze op een analytische en datagedreven manier. Bol.com begrijpt wat de klant wil – dat is de sleutel tot haar succes en razendsnelle groei.

De ambitieuze groeiambities van bol.com kunnen alleen duurzaam gerealiseerd worden als het bedrijf consequent de juiste strategische keuzes maakt. Dat is een uitdaging in e-commerce, waar het aantal kansen nagenoeg oneindig is. Daarom stelt bol.com hoge eisen aan het conceptuele vermogen van haar mensen. Het bedrijf volgt namelijk een sterk datagedreven aanpak om haar kansen intelligent en goed onderbouwd te prioriteren en te realiseren.

“We doen een groot beroep op de strategische kwaliteiten en op de (zelf)sturende vermogens van business developers. We zoeken mensen die dat als positieve uitdaging ervaren.” – Jasper van Waalwijk, Manager Business Development

Vacature: Business Developer

Business Development initiëert, regisseert en verankert strategische projecten op alle organisatieniveaus. Dat gebeurt in in multidisciplinaire teams. De strategische projecten gaan bijvoorbeeld over nieuwe winkelintroducties, disruptieve businessmodellen, of nieuwe partnerschappen en het maximaliseren van de synergie van bestaande samenwerkingen (zoals met Ahold).

De Business Developer krijgt alle ruimte zich te onderscheiden en te ontwikkelen. Daarbij speelt feedback en leren van collega’s een centrale rol: binnen bol.com is samenwerken heilig.

In e-commerce draait het om pionieren. Het gaat om fact-based logica, precies wat strategieconsultants gewend zijn en waar hun kracht ligt. Daarbij heeft bol.com een goede balans tussen een volwassen, professionele organisatie en de wendbaarheid van e-commerce. Dat gecombineerd met de projectmatige manier van werken binnen Business Development, maakt de overgang van consultant naar Business Developer bij bol.com een ideale.

Kandidaatprofiel

Ervaring
 • 3+ jaar ervaring als Strategy Consultant
 • Affiniteit met e-commerce
Persoonlijkheid
 • Strategisch én operationeel
 • Overtuigend
 • Enthousiast
 • Leergierig

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com.

Contact

Business Developer Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.