Business & Data Analyst

Business & Data Analyst

 • Analytics
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 962 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de NZA New Zealand Auckland werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 4 jaar werkervaring
 • HBO- of WO-opleiding
 • Ervaring met processen, data en systemen
 • Affiniteit met fashion en/of retail
 • Pragmatisch
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Geïnspireerd door het adembenemende Nieuw-Zeeland, ontwikkelt NZA New Zealand Auckland hoogwaardige kleding voor mannen met een avontuurlijk karakter. Om de snelle groei van het bedrijf in goede banen te leiden, genereert de Business & Data Analyst datagedreven inzichten waarmee zij/hij door de hele organisatie heen procesverbeteringen realiseert.

Over NZA New Zealand Auckland

Na een bezoek aan Nieuw-Zeeland raakten Eric Schraven en Laurens van der Kroft geïnspireerd door het onherbergzame landschap en de onaangetaste natuur. Dat bracht hen ertoe om vijftien jaar geleden NZA New Zealand Auckland op te richten, een Nederlands kledingmerk gericht op stijlvolle en sportieve kleding voor de avontuurlijke man, casual en geschikt voor outdoor. Kenmerkend voor de collecties van het bedrijf zijn het kleurgebruik en de unieke, zelfontworpen prints en artworks.

Vanuit haar nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam, met uitzicht op de iconische NDSM-werf, ontwerpt het merk de collecties die inmiddels door meer dan tweeduizend toonaangevende retailers in meer dan vijftien verschillende landen worden verkocht. Daarnaast heeft NZA New Zealand Auckland veertig eigen brandstores in verschillende grote steden in Nederland en daarbuiten. Ook online scoort het merk goed. De webshop zit in de laatste fase van een grote re-branding en biedt na lancering volop kansen.

“Het product is het verhaal. Dat is de basis van ons succes. We hebben daarom tot op heden nooit actief de media opgezocht. Onze organische groei is het duidelijkste bewijs dat deze aanpak werkt.” – Eric Schraven, oprichter NZA New Zealand Auckland

De ongeveer veertig medewerkers van NZA New Zealand Auckland combineren een gezonde ambitie met een sterke down to earth mentaliteit. Ontwikkeling staat bij het bedrijf centraal. Daarom is er veel ruimte en aandacht voor persoonlijke groei. Andere belangrijke pijlers zijn diversiteit, gelijkwaardigheid en duurzaamheid. Deze laatste is voor NZA New Zealand Auckland geen marketingstrategie maar gewoon het juiste om te doen.

Vacature: Business & Data Analyst

De Business & Data Analyst realiseert procesverbeteringen door de hele organisatie heen en zorgt dat de kwaliteit van de data doorlopend verbetert. Zij/hij brengt de databehoefte in kaart en biedt de informatie op een gestructureerde manier aan door verschillende databronnen, zoals retail, e-commerce en wholesale, slim te combineren. Ook ontwikkelt en implementeert de Business & Data Analyst de tools en systemen die daarvoor nodig zijn.

Met datagedreven inzichten zorgt de Business & Data Analyst voor snellere, betere en effectievere besluitvorming. Zij/hij is een businesspartner die haar/zijn collega’s helpt om antwoorden te vinden op vragen die raken aan data en processen. De Business & Data Analyst ontwikkelt scenario’s, stelt rapporten samen en bouwt dashboards die de juiste inzichten geven en makkelijk te gebruiken zijn. De rol is onderdeel van een divers en gedreven team dat rapporteert aan de CFO en werkt aan een breed scala aan verbeterprojecten.

De Business & Data Analyst krijgt de vrijheid om projecten van begin tot eind zelfstandig op te pakken. Zij/hij werkt daarbij samen met collega’s van verschillende afdelingen. De Business & Data Analyst voelt zich thuis in een dynamische en snel veranderende omgeving en heeft een frisse kijk op processen en dataoplossingen. Zij/hij heeft een passie voor cijfers, maar is ook in staat voorbij de getallen te kijken en inzichten uit analyses laagdrempelig en actiegericht over te brengen.

Business & Data Analyst is een brede functie waarin analytisch inzicht en praktische uitvoering samenkomen. Dat vraagt om een professional die verandering omarmt en gedreven is om continu te optimaliseren. Daarvoor is het cruciaal dat zij/hij een strategische blik combineert met een scherp oog voor details. Zo draagt de Business & Data Analyst bij aan de verdere groei van NZA New Zealand Auckland en brengt zij/hij het bedrijf naar de volgende fase.

 

Interesse?

NZA New Zealand Auckland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.