Business Controller

Business Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 999 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Suitsupply werkgeverspagina voor andere vacatures

Suitsupply denkt groter dan groot. Het pionierende en snelgroeiende modebedrijf blijft fors investeren in internationale groei. Aan een accurate Business Controller met on point Excel-skills de taak om deze zakelijke vooruitgang mogelijk te maken.

Over Suitsupply

Het verhaal van Suitsupply klinkt als een droom. In 1997 verkoopt de destijds 26-jarige rechtenstudent Fokke de Jong vanuit zijn zolderkamer pakken aan medestudenten. Eigentijdse maatpakken met een Italiaanse snit, dito stoffen én een prijskaartje waar Nederlanders dol op zijn. Drie jaar later richt De Jong Suitsupply op in de vorm van een online shop, in 2001 opent zijn eerste winkel en in 2007 breidt hij uit naar het buitenland.

Fast forward naar 2020. Van Los Angeles tot Sydney en van Shanghai tot Bogotá, het pakkenlabel heeft tegenwoordig meer dan 125 winkels wereldwijd. En sinds drie jaar kan ook de vrouwelijke klant haar slag slaan bij dochteronderneming Suistudio. De online sales groeien jaarlijks met vijftien procent en dankzij een tweede kapitaalinjectie van NPM Capital breidt het bedrijf verder uit in Azië. Want ook daar blijkt Suitsupply een hit.

“Suitsupply is in onze ogen een van de parels van het Nederlandse ondernemerschap. Het bedrijf heeft met zijn unieke businessmodel en disruptieve aanpak vanaf de start een enorme expansie gerealiseerd. Het model is bewezen in verschillende geografieën en enorm schaalbaar.” – Bart Coopmans, Managing Director NPM Capital.

De ondernemende mentaliteit van De Jong is volledig met het merk-dna van Suitsupply verweven. Nog steeds focust het bedrijf zich op groei. De resultaten blijven goed, er wordt flink geïnvesteerd in internationale expansie en online-technologie. Bovendien ligt er een interessante professionaliseringsslag in het verschiet. Een fanatieke Business Controller gaat zich bij Suitsupply dus allesbehalve vervelen.

Vacature: Business Controller

De Business Controller is best-in-class in cashflow management, zodat Suitsupply goede voorspellingen kan maken. Het bedrijf is momenteel bezig met de implementatie van Cashforce. Dit programma gaat in eerste instantie de cashflow-reporting overnemen. De Business Controller is verantwoordelijk voor de procesontwikkeling ervan en verzorgt de sanity check van de input. Zeer nauwkeurig te werk gaan zonder de grote lijn uit het oog te verliezen, kan deze persoon dus als de beste.

Suitsupply is een enorm groeiend bedrijf. Een goed zicht op de cash-positie maakt versnelling van deze expansie (winkels) mogelijk. De Business Controller zorgt daarom altijd voor een stabiele cashflow. Daarnaast vogelt dit onderzoekende type precies uit waar toekomstige efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen zitten. Complexe processen op het gebied van logistiek en IT verdienen hierbij ook de aandacht.

Deze persoon presenteert niet alleen voortreffelijke technische- en Excel-skills, maar is ook niet op zijn/haar mondje gevallen. Zo neemt hij/zij de business-partnering-rol met IT, logistiek en de G&A-functies op zich en weet daarbij makkelijk dingen aan te kaarten. Bovendien heeft de Business Controller veel exposure richting zowel de CEO als CFO. Deze sterke persoonlijkheid heeft dus een ondernemende mentaliteit en durft voor zichzelf op te komen. Belangrijk is overigens ook dat hij/zij zich kwetsbaar kan opstellen en aangeeft waar bijvoorbeeld nog onzekerheden zitten in prognoses.

Suitsupply’s succesformule centreert zich rondom pijlers als persoonlijke benadering, ambacht, snel, effectief en straight to the point, zoals de jaarlijkse campagnebeelden van Carli Hermès beamen. De ideale Business Controller ziet zichzelf terug in deze focuspunten en heeft daarnaast affiniteit met het product. Naast hard werken, voelt de ideale Business Controller zich overigens ook goed thuis in een informele werksfeer met veel – vrijblijvende – activiteiten.

De Business Controller komt in het team terecht van Richard Aznar Webster, Head of Business Control, dat bestaat uit zes Business Controllers en twee Data Scientists. De werkzaamheden vinden plaats in Amsterdam.

Suitsupply werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.