Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Leusden
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1306 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Intergamma werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 3 jaar ervaring
 • Met finance, controlling, accountancy of advisory
 • Binnen retail, consumer goods of consulting
 • Overtuigingskracht
 • Veerkracht
 • Initiatief

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan honderd procent van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij zestig procent doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download volledig profiel

Intergamma is de franchiseorganisatie achter 386 GAMMA- en KARWEI-vestigingen en drie webshops en kent een jaaromzet van €1,7 miljard. Toch is het hoofdkantoor met 325 mensen klein en gemoedelijk te noemen. De Business Controller gaat in deze organisatie sturen op optimalisatie van het personeelsbeleid en werkt daarnaast aan strategische projecten op het hoofdkantoor.

Over Intergamma

Doe-het-zelven is allang niet meer uitsluitend voor hobbyisten. Klussen is leuk en – met de juiste spullen – voor iedereen te doen: dat is de boodschap die GAMMA en KARWEI de afgelopen jaren succesvol hebben uitgestraald. Daarbij richt GAMMA zich op het kluswerk terwijl KARWEI alles aanbiedt voor de finishing touch. En wie nog niet doe-het-zelfde, is daar door de omstandigheden van de afgelopen jaren alsnog mee begonnen. De pandemie, de ontploffende huizenmarkt, een groot tekort aan aannemers – al deze ontwikkelingen hebben het zelfklussen alleen nog maar populairder gemaakt.

Intergamma heeft met haar jaaromzet van €1,7 miljard een stevige positie in de Europese top-tien van het DIY-segment. Maar de markt staat allesbehalve stil. Net als andere retailers heeft Intergamma te maken met een stroomversnelling door onder meer de opmars van e-commerce, social en kanaalblurring. Daardoor zijn nieuwe concurrenten opgestaan – naast grote bouwmarkten komt de competitie inmiddels ook van bijvoorbeeld discounters, tuincentra en online warenhuizen. Des te belangrijker is het om goed te anticiperen op de verwachtingen van de klant, en om in te spelen op de ontwikkelingen door zelf te bouwen aan slimme nieuwe concepten. Intergamma werkt verder aan haar fysieke winkels, maar ook aan haar online en mobiele aanwezigheid. Het uitgangspunt van de omnichannel strategie is dat klanten eenvoudig kunnen vinden wat ze nodig hebben, waar en wanneer hen dat uitkomt.

Vacature: Business Controller

De Business Controller rapporteert aan de Senior Business Controller Operations en heeft een dubbele verantwoordelijkheid: Hoofdkantoor en Workforce Management. Enerzijds is zij/hij op centraal niveau betrokken bij strategische projecten van het Projectmanagement & Transformatieteam. Als zodanig voert zij/hij businesscontrol uit ten behoeve van Finance, HR, IT, Strategie & Transformatie – inclusief het leveren van relevante inzichten en rapportages. Anderzijds draagt de Business Controller de centrale verantwoordelijkheid voor planning en control van personele inzet in de vestigingen. Hieronder valt de verantwoordelijkheid voor het planningssysteem Manus+ en de daarbijbehorende stuurinformatie, evenals het onderling benchmarken en toetsen op personeelsinzet en loonkosten.

“Het Workforce Management-aspect van deze rol behelst veel meer dan het beheren van technische systemen en het bijhouden van spreadsheets. De Business Controller speelt een actieve rol in het optimaliseren van personeelsmanagement door persoonlijke samenwerking met Store Managers en District Managers – en juist dat maakt deze rol zo interessant en veelzijdig.” – Tom Bussink, Financieel Directeur

De operationele kant van de fysieke winkels bestaat voor een groot deel uit personeelsmanagement. Van het maken van roosters tot het bepalen of er vooral flexibele of juist vaste werknemers in de bouwmarkt staan. De Business Controller wordt een belangrijke partner van deze Store Managers en gaat met hen in gesprek om het personeelsbeleid te optimaliseren.

Daarbij heeft de Business Controller enerzijds de bekende finance-pet op en kijkt mee of de cijfers kloppen. Anderzijds – en minstens zo belangrijk – is de Business Controller een sparringpartner voor de verschillende Store Managers en denkt mee over zaken als: welke profielen zijn er nodig om de klantenservice te verbeteren, welk salaris hoort daarbij, en hoe wordt een optimale inzetbaarheid van personeel over de seizoenen heen bereikt?

Hoewel de Business Controller langsgaat bij individuele vestigingen en de Store Managers persoonlijk leert kennen, zit aan deze vraagstukken uiteraard ook een vestiging-overschrijdende component. De Business Controller heeft het strategisch inzicht om de juiste verbanden te leggen en de beste oplossingen te repliceren.

De kandidaat
Het betreft een finance-rol waarvoor kennis van finance, accountancy, controlling of bedrijfseconomie vereist is. Een afgeronde opleiding Register Controller daarbovenop stelt de kandidaat in de gelegenheid direct op niveau te beginnen, maar deze opleiding kan ook door Intergamma worden aangeboden.

De ideale kandidaat is uiteraard niet bang voor een uitgebreide spreadsheet en weet daarin zowel het grote plaatje als de details uitstekend in de gaten te houden. Daarnaast zoekt de Business Controller echter ook de afwisseling en het contact met andere afdelingen. Zowel op hoofdkantoorniveau als in de vestigingen is het belangrijk dat deze persoon contacten legt, luistert en in staat is terug te duwen waar nodig – uiteraard met de juiste toon en gevoel voor humor.

Gegeven de brede inhoud van de functie en het grote netwerk dat de Business Controller binnen enkele jaren opbouwt, is deze rol de ideale springplank om door te groeien bij Intergamma.

 

Interesse?

Intergamma werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.