Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Business Controller

Business Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Leusden
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 988 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Intergamma werkgeverspagina voor andere vacatures

Intergamma is het moederbedrijf van Gamma en Karwei, de bekendste doe-het-zelf-formules van de Benelux. Met 400 bouwmarkten in Nederland en België is het bedrijf marktleider in de DIY-markt. Een status die het bedrijf graag verder wil verstevigen. Intergamma is ervan overtuigd dat data analytics de sleutel tot succes kan brengen. De datagedreven Business Controller is medeverantwoordelijk voor winkels in Nederland en België. 

Over Intergamma

Als er wat te klussen, in te richten of te decoreren valt, bewegen veel mensen zich naar Gamma of Karwei. Er is keuze genoeg; in België en Nederland zijn maar liefst 400 van deze bouwmarkten te vinden. Daarnaast kunnen consumenten ook terecht in de webshop. Differentiatie is belangrijk: waar Gamma zich vooral richt op het bouw- en klusgedeelte in huis en de tuin, ligt de focus van Karwei met name op de inrichting en decoratie van woningen en tuinen.

Intergamma heeft een jaarlijkse omzet van 1,7 miljard euro. Vorig jaar zag het bedrijf de omzet met 21% toenemen. De groei werd onder meer gedreven door de toegenomen vraag tijdens de coronapandemie, de introductie van Click&Collect en de sterke omnichannelpropositie en groeistrategie van Intergamma.

Ambitie: nummer 1 omnichannelspeler van de Benelux worden
Intergamma wil de grootste, beste omnichannel retailer binnen de non-food van de Benelux worden. Verregaande professionalisering is cruciaal. Net als het centraal stellen van haar klanten. Zij moeten altijd en overal – zowel in de winkel als op de online kanalen – optimaal ontzorgd en bediend worden. Daarom is Intergamma voortdurend bezig met innovatie en optimalisatie van haar dienstverlening. Daarbij voelt het ook de hete adem van de concurrentie in haar nek.

Die innovatieve mindset is ook kenmerkend voor de Business Control-afdeling. Door meer datagedreven te werken willen de teams (Operations, Formules & Commerce, E-commerce, Inkoop & Logistiek) de sales en operational excellence van Intergamma beter ondersteunen en versterken. In een tijd waarin de rol van de winkel onder een vergrootglas ligt, is dat van cruciaal belang. Door de organisatie van de juiste financiële inzichten en adviezen te voorzien, speelt Business Control een belangrijke rol in het vormgeven van de Intergamma-winkel van de toekomst.

Vacature: Business Controller

De Business Controller biedt ondersteuning voor de optimalisatie van commerciële en operationele performance van Intergamma’s eigen winkels in Nederland (140 winkels) en België (twintig bouwmarkten). Zij/hij verschaft de business inzicht in de financiële positie van deze bouwmarkten en gevraagd én ongevraagd advies om gedegen (financiële) besluiten te nemen. Data analytics is het sleutelwoord: binnen Intergamma worden keuzes steeds meer op basis van data genomen.

Dashboarding, relevante analyses, rapportages en heldere adviezen vormen voor dit alles de basis. Deze ontwikkelt de Business Controller in samenwerking met de Data & Analytics-afdelingen. Zij/hij hoeft Power BI en Tableau (nog) niet tot in detail te beheersen, maar een datagedreven mindset en enige ervaring en affiniteit met de tools zijn wel van belang. Analyseren is de eerste stap; opgedane inzichten bundelen in inzichtelijke rapportages de logische vervolgstap. De Business Controller doet beide op gestructureerde en overtuigende wijze.

De Business Controller heeft binnen het financiële domein en de operatie te maken met verschillende stakeholders. Sterke communicatieve vaardigheden helpen haar/hem om proactief de rol van ondersteunende controller op zich te nemen, en management advies te kunnen geven op het gebied van omzet, kosten en winstgevendheid. Hen daar waar nodig challengen hoort ook bij de rol.

Intergamma is een platte organisatie met korte lijnen. De Business Controller rapporteert direct aan Marc Kocken, Manager Business Control Operations. Persoonlijke ontwikkeling en groei staan hoog in het vaandel bij Intergamma, daar is veel ruimte voor. De rol van Business Controller kan tevens een mooie opstap naar een andere finance-rol binnen Intergamma zijn.

Het is een pittige uitdaging om in deze competitieve, dynamische markt ons marktleiderschap te verstevigen. Dat een datagedreven mindset ons daarbij gaat helpen, staat vast. We investeren veel in de juiste mensen en data analytics om de business vanuit dat analytische perspectief optimaal te ondersteunen.” – Marc Kocken, Manager Business Control Operations

 

Interesse? 

Intergamma werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com 
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.