Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 1073 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coca-Cola European Partners vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Data, forecasts en inspelen op trends staan centraal in de strategie van Coca-Cola European Partners. Business Controllers zijn waardevolle sparringpartners voor de commerciële teams. Een rol met veel exposure, grote impact en doorgroeimogelijkheden in finance, strategie en commercie.

Carrières bij Coca-Cola European Partners

Coca-Cola European Partners is één van de grootste bottelaars en distributeurs van het merkenportfolio van Coca-Cola Company. De bottelaar is actief in dertien Europese landen, waaronder Nederland. In totaal werken er bij Coca-Cola European Partners meer dan 26.000 mensen in functies van Supply Chain, Commercie, Finance en HR. De commerciële organisatie is onderverdeeld in Home (detailhandel) en Cold (horeca, evenementen, benzinestations, instituten en groothandels). Het commercial finance team van Associate Director Finance Wauter Jansen bestaat uit acht professionals, waaronder twee senior managers verantwoordelijk voor respectievelijk revenue growth management en marketing, en een aantal business controllers. Door interne doorgroei is er in het commercial finance team ruimte voor talent met commercial finance ervaring om het team te versterken op het niveau van Business Controller.

Over de vacature: Business Controller

De Business Controller staat dicht op de markt en helpt accountmanagers met het optimaliseren van deals, kansen zien en het bouwen van business cases voor investeringen. Op basis van data doet hij/zij aanbevelingen aan de counterparts bij Sales over volume, omzet, winst en investeringen. Naast analytische vaardigheden heeft de Business Controller dan ook een sterk communicatief profiel. Afhankelijk van het profiel en voorkeur van de kandidaat zal deze verantwoordelijk worden voor de Planning & Control cyclus van het Home-kanaal of het Cold-kanaal.

  “Je bent een business partner voor de Sales Organisatie. We werken intensief met hen samen om elk voorstel commercieel en financieel zo goed mogelijk in te richten.” – Wauter Jansen, Associate Director Finance

Business Controller Cold

Cold (ook wel Out-of-Home genoemd), is een kanaal in ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de consolidatie van het horeca-landschap en blurring tussen horeca, catering en retail. Dit zorgt voor een veranderende dynamiek in de onderhandelingen. Coca-Cola European Partners heeft in dit kanaal een breed palet aan belangrijke klanten. De relaties met deze klanten worden gemanaged door vier Associate Directors en twintig accountmanagers. Dit zijn de interne counterparts voor de Business Controller, die hem/haar als een waardevol business partner zien die kan helpen hun P&L te verbeteren. Dat betekent dat de Business Controller Cold het hele jaar door betrokken is bij het ontwikkelen van nieuwe deals.

Business Controller Home

Het krachtenspel van het retailkanaal is heel anders verdeeld, en dat zie je ook terug in de rol van Business Controller Home. Het hele jaar wordt gewerkt aan het bouwen van een wederzijds vruchtbare relatie met een overzichtelijk aantal grote retailers. De Business Controller Home is bijvoorbeeld als consultant betrokken bij promotie- en marketingtrajecten. Het hoogtepunt van het jaar zijn de jaaronderhandelingen. De Business Controller is daar actief bij betrokken, zowel in de voorbereiding als aan de onderhandelingstafel.

Doorgroeimogelijkheden

Het team bestaat uit ambitieuze professionals. Ook voor deze rol wordt een kandidaat gezocht met potentie om snel door te groeien. Dat kan lineair binnen commercial finance, maar het is ook mogelijk om over te stappen naar de commerciële organisatie of de strategy afdeling. Zo maakte Wauter Jansen na twee jaar Business Controller Home geweest te zijn de stap naar Commercial Strategy voor hij terugkeerde naar het commercial finance team als Associate Director. Ook zijn er eventueel op langere termijn mogelijkheden om internationaal door te groeien.

Persoonlijkheid

 • Zelfstarter
 • Can-do mentaliteit
 • Analytisch aangelegd

Ervaring

 • Vanaf 5 jaar commercial finance ervaring
 • Ervaring met SAP
 • Excel voor gevorderden
 • (Begonnen met) RC-opleiding is een pre

Competenties

 • Klantgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Change-management

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.