Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Health
 • Amsterdam
 • 616 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Er lopen in Nederland meer dan vier miljoen huisdieren rond. En net als hun baasjes worden ook zij wel eens ziek. Jaarlijks besteden hun eigenaren meer dan een half miljard euro bij de dierenarts – en de markt groeit. Internationale dierenzorgverlener AniCura speelt hier op in met een grootschalig internationaal netwerk van klinieken die hoogwaardige eerste- en tweedelijns dierenzorg aanbieden. Een ondernemende Business Controller brengt inzicht in de resultaten, stelt kritische vragen en initieert projecten om de resultaten nog verder te verbeteren.    

OVER ANICURA

AniCura is ontstaan in 2011 na de fusie van een aantal Scandinavische dierenziekenhuizen. Het doel was om nog betere zorg te kunnen leveren door het delen van zowel kennis als middelen – en dat doet AniCura nog steeds. Inmiddels is AniCura uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende spelers in de branche met 4500 medewerkers en 225 klinieken verspreid over zeven Europese landen.

Sinds 2015 is AniCura ook actief in Nederland, waar het met 70 vestigingen en 700 medewerkers een van de grootste dierenzorgaanbieders is. Steeds meer zelfstandige dierenklinieken en ketens, zoals Sterkliniek Dierenartsen, sluiten zich aan bij AniCura om nog betere zorg te kunnen leveren. Want deel uitmaken van een grootschalige internationale organisatie levert een breed scala aan voordelen op. Zo profiteren klinieken onder andere van kennisdeling, administratieve ondersteuning en efficiëntere inkoop en het grote netwerk biedt een breed aanbod aan mogelijkheden voor bijscholing. Daarnaast zijn ondernemers verzekerd van de continuïteit van hun kliniek, kunnen klinieken de werkdruk beter verdelen en zich eventueel verder specialiseren. Wat uiteindelijk allemaal de kwaliteit van de zorg ten goede komt.

De markt groeit en daarom zijn de ambities groot. AniCura zet stevig in op verdere groei en profiteert hierbij van de kennis van Mars Petcare – wereldwijd marktleider in dierengeneeskunde – van wie het bedrijf sinds 2018 onderdeel uitmaakt. Samen met hen werkt AniCura aan continue verbetering van de zorg, het realiseren van de landelijke dekking en verdere professionalisering van de organisatie. De Business Controller speelt hierin een belangrijke rol en zorgt dat de financiële organisatie staat als een huis.

VACATURE: BUSINESS CONTROLLER

De Business Controller is een drijvende kracht achter de efficiëntie slag en professionalisering van de finance organisatie. Hij/zij brengt alle financiële data en processen binnen AniCura in kaart en zorgt dat AniCura én de individuele vestigingen in Nederland continu kunnen sturen op actuele financiële data. Hiervoor schakelt de Business Controller intensief met de diverse klinieken om zowel hun behoefte als werkwijze in kaart te brengen en ontwikkelt processen en systemen die laagdrempelig te integreren zijn.

Zo zorgt de Business Controller dat zowel klinieken als AniCura meer inzicht krijgen in hun financiële situatie en er beter gestuurd kan worden op actuele data. Hij/zij maakt resultaten beschikbaar en toegankelijk door de juiste dashboards, rapportagesystemen en KPI’s in te richten. Op basis van inzichten hieruit stelt de Business Controller kritische vragen en initieert diverse projecten om de operatie en commerciële resultaten van AniCura en individuele vestigingen te verbeteren. Daarbij treedt de Business Controller in de rol van sparringpartner en adviseur voor de Finance Manager en verschillende collega’s in het binnen- en buitenland.

Verder is de Business Controller, naast de reguliere financiële werkzaamheden zoals de periodieke rapportages ook betrokken bij het vormgeven van de groei van AniCura. Hij/zij is volledig op de hoogte van de ontwikkelingen en trends in de markt, haalt best practices op uit andere afdelingen en landen en vertaalt dat proactief naar nieuw beleid voor AniCura Nederland. De Business Controller rapporteert direct aan Michiel Beijerink, Finance Manager AniCura.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING
 • Minimaal vier jaar ervaring in Business Controlling, Consultant of Process Improvement Specialist
 • Sterke relatiebouwer op alle niveaus in de organisatie
 • Zeer sterke affiniteit met IT
 • Mooie stap voor een Consultant of Process Improvement Specialist richting de business
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch
 • Pragmatisch
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Zelfstandig
 • Ondernemend
 • Kritisch

AniCura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com.

Lees het interview met Jakko Vinken, Business Area Manager bij Anicura

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.