Business Consultant FMCG

Business Consultant FMCG

  • Analytics
  • Technology
  • Zaltbommel
  • 944 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IRI werkgeverspagina voor andere vacatures

IRI is een toonaangevende big data leverancier, die FMCG fabrikanten en retailers helpt om hun business te laten groeien. Hoe? Via de nieuwste technologieën en analytics genereren ze forward looking insights. Hierdoor helpt IRI meer dan 5.000 klanten wereldwijd om succesvol te blijven. De Business Consultant is het gezicht van IRI in Nederland, voor meerdere FMCG klanten.

IRI: Growth Delivered

“Fabrikanten en retailers kunnen veel meer omzet genereren op basis van de inzichten die wij uit hun data halen.” – Paul Houtepen, Commercieel Directeur

De toekomstvisie die IRI voor veel van haar klanten ziet, is de groei in ‘share of stomach’ of ‘share of wallet’. Het retail-landschap verandert namelijk in snel tempo, kijk alleen al naar de opkomst van de nieuwe online retailers zoals Picnic. Ook bestaande retailers zetten in op online. IRI focust zich in de toekomst meer op de momenten waarop consumenten producten kopen (share of wallet) of nuttigen (share of stomach). Dit is waardevolle informatie voor retailers en leveranciers om te blijven groeien in de uitdagende markten waarin zij nu zitten.

Vacature voor Business Consultant

De toegevoegde waarde die de Business Consultant biedt, is de vertaling van analyses en inzichten naar een tailor-made advies voor de klant. De Business Consultant werkt in het team van Peter van Pijkeren, Director FMCG. Dat team geeft dagelijks advies aan ruim 100 FMCG klanten.

Het doel van de Business Consultant is dag in dag uit bewijzen dat de services van IRI, de klant aantoonbaar waarde oplevert. Die resultaat- en prestatiegerichtheid is kenmerkend voor werken bij IRI.

“Als ik – in mijn fabrikantentijd – had geweten wat je allemaal kunt met de oplossingen van IRI, dan had ik daar veel voordelen uit kunnen halen.” – Peter van Pijkeren, Director FMCG

Netwerken

De contactpersoon voor IRI is vaak de Category Manager of Trade Marketeer. De Business Consultant breidt die relatie verder uit, want idealiter schakelt hij/zij met professionals op meerdere niveaus. De Business Consultant is in staat actief te luisteren, stelt de juiste vragen en is een sparringpartner voor de klant.

Kijkje in de FMCG keukens

Wat deze functie interessant maakt, is dat de Business Consultant voor verschillende FMCG klanten werkt. Daardoor is hij/zij betrokken bij allerlei categorieën, werkt aan verschillende vraagstukken en is voortdurend op de hoogte van overkoepelende trends en ontwikkelingen in de markt. Binnen het proces van het vertalen van ontwikkelingen in de markt naar een klantgerichte oplossing, is veel ruimte voor creativiteit. Klanten ontvangen graag conclusies en aanbevelingen, maar liever nog vernieuwende inzichten en verassende adviezen die hun – en IRI’s – positie van ‘frontrunner’ waarborgt.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.