Business Assistant to the CEO

Business Assistant to the CEO

 • General Management
 • Amsterdam
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 3475 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Koninklijke Ahrend werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 4 jaar werkervaring
 • Bij een corporate, bijvoorbeeld als Trainee of op de strategieafdeling
 • WO-opleiding
 • Commercieel
 • Strategisch
 • Ondernemend
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Ahrend is een wereldwijde speler in kantoorinrichtingen. De Business Assistant is als rechterhand van de CEO als sparringpartner betrokken bij alle belangrijke projecten en beslissingen. Dankzij die brede scope en de exposure tot aan de RvC toe biedt deze rol volop kansen voor verdere professionele ontwikkeling.

Over Koninklijke Ahrend

Ahrend ontwerpt en realiseert inspirerende en innovatieve werkomgevingen die het welzijn van gebruikers bevorderen, diversiteit faciliteren, verbondenheid creëren en de productiviteit verhogen. Het bedrijf biedt zijn klanten, waaronder kantoren, grootzakelijke bedrijven en overheids-, onderwijs- en zorginstellingen, Dutch Design en circulair ontworpen meubels, zowel nieuw als refurbished. Dat doet Ahrend via de reguliere verkoop en via haar Furniture as a Service-model.

Met tijdloze ontwerpen en duurzame producten geeft Ahrend de toekomst van werken vorm. Het bedrijf, met zo’n 1.400 medewerkers, produceert de meubels van de eigen merken (Ahrend, Gispen, Presikhaaf en Techo) zelf in productielocaties in Nederland, Tsjechië en China en verkoopt daarnaast producten van derde partijen. Daarmee realiseert Ahrend een jaarlijkse omzet van ruim 320 miljoen euro. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan vijfentwintig landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Dubai en Singapore.

“In 2022 hebben we geïnvesteerd in onze productie- en opslagfaciliteiten om ons energieverbruik te verminderen. De resultaten zijn positief en zullen verder verbeteren wanneer onze nieuwe houtfabriek in Praag operationeel is in 2023.” – Rolf Verspuij

Ahrend is marktleider in Nederland, is groot in West-Europa en heeft een stevige presence in Oost-Europa en Azië. Het duurzame maakbedrijf is onderdeel van het portfolio van HAL Investments. Samen met de PE-investeerder, zet Ahrend in op het uitbouwen van haar sterke positie, zowel nationaal als internationaal en zoekt het actief naar kansen om nieuwe businessmodellen te lanceren. Per 1 december 2023 groeit Rolf Verspuij intern door van CFO en COO naar CEO. Deze ontwikkeling maakt dit een uitgelezen moment om te starten als Business Assistant to the CEO.

Vacature: Business Assistant to the CEO

De Business Assistant is – als rechterhand van de CEO – overal bij betrokken: van grote strategische vraagstukken tot de operationalisering. Daarom is het zaak dat zij/hij het totaalplaatje goed overziet en flexibel kan schakelen tussen operationele, commerciële, strategische en tactische onderwerpen. Daarbij krijgt de Business Assistant de mogelijkheid om haar/zijn werk hybride in te richten.

“Vorige Business Assistants zijn – na een paar jaar in de rol – doorgegroeid naar impactvolle posities binnen ons bedrijf. Dat laat zien dat deze functie uitermate geschikt is om je op internationaal niveau te ontwikkelen en je carrière te versnellen binnen een dynamische organisatie waar de energie, de betrokkenheid en het vakmanschap van je collega’s aanstekelijk werken.” – Eugene Sterken, CEO

De Business Assistant begeleidt, ondersteunt en managet grote projecten, waaronder het herijken van de strategie en het jaarlijkse planningsproces. Andere mogelijke projecten zijn: een merkstrategie voor Nederland neerzetten waarin de verschillende labels elkaar versterken, de winstgevendheid verbeteren via marge- en pricingtrajecten en de toetreding tot nieuwe markten uitwerken en coördineren. Ook bij het opzetten van nieuwe producten en diensten kan de Business Assistant van begin tot eind betrokken zijn – van de business case en het ontwerp tot productie, lancering en marketing.

Daarnaast kijkt de Business Assistant voortdurend met een scherpe blik naar de business units en de bedrijfsvoering en spart daarover met de CEO en de MT-leden. Dat doet de Business Assistant bijvoorbeeld op basis van eigen analyses en vanuit wat haar/hem opvalt in de P&L- en andere rapportages. Planning is een ander belangrijk aspect van de rol. De Business Assistant overziet de agenda van de CEO en plant daarop vooruit. Zij/hij bereidt bijvoorbeeld presentaties voor die de CEO kan gebruiken richting de organisatie, netwerkbijeenkomsten of de RvC.  Bovendien schuift zij/hij vanaf het begin aan bij alle MT-vergaderingen en krijgt zij/hij op termijn ook de kans om bij alle RvC-overleggen aanwezig te zijn om de verslaglegging te verzorgen.

Wat de rol extra interessant maakt, is het ondernemerschap dat erbij komt kijken. Ahrend is geen gigantische corporate. Daardoor zijn de lijnen kort, ligt het tempo hoog en heeft de Business Assistant alle ruimte om over de hele breedte onderwerpen op te pakken en zich daarbinnen te profileren. Daarbij krijgt zij/hij de kans zich razendsnel te ontwikkelen door nauw samen te werken met de kersverse CEO Rolf Verspuij en door de exposure richting MT en RvCDe functie opent legio mogelijkheden voor mooie vervolgstappen.

Interesse?

Koninklijke Ahrend werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.