Business Analyst

Business Analyst

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 7 april 2020
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 417 views

Voor wie?

 • WO/HBO
 • Minimaal 3 jaar ervaring als businessanalist of architect
 • Passie voor complexe systeemlandschappen
 • Ervaring binnen logistieke speelveld is een pre
 • Sterke persoonlijkheid

 

De Business Analyst van DCSA legt de fundering voor de digitale toekomst van de wereldwijde container-shipping-industrie. Een unieke kans om als architect de huidige datacomplexiteit te vertalen in doelgerichte digitale interfacestandaarden. Het is een rol met impact in een betrokken en bevlogen startup.

Over DCSA

De container-shipping-industrie wordt geconfronteerd met uitdagingen als digitalisatie, complexe regelgeving, cyberveiligheid en duurzaamheid. Uitdagingen die individuele bedrijven overstijgen en vragen om structurele samenwerking. Daarom legt de Digital Container Shipping Association (DCSA) de basis voor industrie-brede informatie-uitwisseling.

DCSA is een neutrale non-profitorganisatie, opgericht door de grootste spelers uit de sector: MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd, ONE, Evergreen, Yang Ming, HMM and ZIM. De initiatieven van DCSA zijn erop gericht de transportindustrie transparanter, betrouwbaarder, gebruiksvriendelijker, veiliger en milieuvriendelijker te maken. Zo ontwerpt DCSA open-source standaarden en frameworks die het versturen en ontvangen van data stroomlijnen. Daarmee faciliteert DCSA structurele digitale innovatie, over disciplines en landsgrenzen heen. Zo heeft DCSA recent een track-and-trace-standaard gepubliceerd die geïmplementeerd gaat worden door de shipping-lines, havens, terminals en alle andere partijen in de logistieke keten.

Het team van DCSA bestaat nu uit ruim tien mensen. De cultuur op kantoor is enorm ondernemend en inclusief. Daarmee voelt het bedrijf als een echte startup, maar wel een met de potentie om een industrie waar duizenden miljarden in omgaan ingrijpend te veranderen.

Vacature: Business Analyst

DCSA heeft een aantal topprioriteiten opgesteld waaronder het maken van een industry blueprint, creëren van data- en interfacestandaarden,  implementatie van IoT, waarborgen van cyberveiligheid en optimalisatie van de communicatie tussen de 6000 schepen van de partners van DCSA en de 400 tot 500 grote havens in de wereld.

De Business Analyst speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van data en interface-standaarden. Hij/zij bepaalt met de arcitect hoe de digitale standaard van de wereldwijde logistieke sector eruit gaat zien. Dit is een enorme uitdaging door de complexiteit van de logistieke sector en het veelvoud aan data en systemen waarmee vandaag gewerkt en gecommuniceerd wordt. Het doorgronden van de industrie en het uitvragen en analyseren van de juiste informatie is een essentiële succesfactor voor deze rol.

“De opdracht die ons voorligt geeft de Business Analyst een unieke kans om uit de systeem- en informatiecomplexiteit van onze logistieke partners één standaard te creëren. Als je er een kick van krijgt jouw ideeën op wereldschaal uitgerold te zien worden, dan ben je hier helemaal op je plek.” – Niels Nuyens, Program Director

De standaarden die door DCSA gecreëerd worden kunnen worden geïmplementeerd door vervoerders, verladers en derden, bijvoorbeeld om het volgen van zendingen tussen vervoerders mogelijk te maken. Het gaat om het bouwen van het informatie & datamodel, vervolgens deze te vertalen in interfaces en deze als standaard API’s voor alle partners in de sector beschikbaar te maken op Swaggerhub. Het is de ambitie dat vervoerders deze standaard gaan gebruiken en klanten en supply chain-deelnemers in staat stellen om op een uniforme manier digitaal te communiceren om zo de logiestieke keten te stroomlijnen en tegelijkertijd te verduurzaamen.

Bij deze rol werk je samen met de belangrijkste spelers uit de container-shipping-industrie en experts van over heel de wereld. Een internationale uitdaging voor een Business Analyst die stevig in de schoenen staat, complexiteit als een uitdaging ziet en mondiale impact wil maken.

DCSA werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

 

Contact

Hayke Tjemmes Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business Analyst

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business Analyst

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business Analyst

Vraag over deze vacature? Vraag het Hayke Tjemmes

Investment ManagerEgeria
Volgende vacature
Senior ConsultantHouse of Performance

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.