Business Analyst a.i.

Business Analyst a.i.

  • Analytics
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2224 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Het opschalen van het platform staat centraal in de ambitieuze groeistrategie van bol.com. Om die groeistrategie te versnellen is er op dit moment een interim vacature voor een Business Analyst op het gebied van platform quality. Een rol met enorme impact, want deze interimmer mag de methodieken en best practices ontwikkelen om de kwaliteit van het assortiment van én het fulfilment door partners meetbaarder en dus bestuurbaarder te maken.

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met 12 miljoen actieve klanten – de populairste winkel van Nederland en België. Het enorme assortiment bestaat uit ruim 23 miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel. Het is ook een platform waarop 35 duizend externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.coms ongekende customer journey en het gigantische bereik.

Tussen 2011 en 2019 is de omzet met meer dan 600 procent gegroeid. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt bol.com voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van de logistiek.

De waardering voor bol.com blijkt niet alleen uit het groeiend aantal klanten. De e-tailer staat ook steevast in de top-5 van meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland en in de top-3 van meest invloedrijke merken op social media. Daarnaast sleept het bedrijf jaar in jaar uit de nodige publieks- en vakprijzen in de wacht.

Dagelijks werken zo’n 2000 mensen aan het verbeteren van de ervaring van de klant én die van de partners die actief zijn op het platform. Dat doen ze op een analytische en data-gedreven manier – dat is de sleutel tot het succes en de razendsnelle groei van het innovatieve platform.

Het platform staat centraal in de ambitieuze groeistrategie van bol.com. Omdat  platform quality de sleutel tot succes is, is er een nieuwe team ingericht: New Partner Quality & Special Projects. Binnen dat team is er op dit moment een interim vacature voor een Business Analyst.

Vacature: Business Analyst a.i.

De Business Analyst ontwikkelt methodieken om de kwaliteit van het partnerassortiment én partnerfulfilment beter meetbaar en bestuurbaar te maken.

Het is een uitdagende rol, want het speelveld is bijzonder complex. Bijvoorbeeld vanwege de enorme hoeveelheid data, de grote diversiteit aan partners, competitieve overwegingen en de daarmee samenhangende afwegingen waarbij theorie en praktijk moeten samenkomen.

De uitdaging van deze interim positie is om methodieken te conceptualiseren en te ontwikkelen die partners succesvoller maken vanuit commercieel en klantperspectief. Denk bijvoorbeeld aan een ‘ingroeimodel’ voor nieuwe partners, waarbij partners die bewezen kwaliteit leveren, meer omzet kunnen genereren. Of aan methodieken die goed gedrag van partners stimuleren en belonen. Omdat het bij bol.com altijd om grote aantallen producten en partners gaat, zijn gedegen data-analyses essentieel. Ook doet de rol een fors beroep op het commerciële instinct van de kandidaat, want elke keuze heeft impact op de performance van de partners en dus ook van het platform.

De Business Analyst a.i. verricht ook hands-on analyses op het gebied van platform quality en de servicenormen voor verkopers. Denk bijvoorbeeld aan punctualiteit, het aantal annuleringen en retourvolumes. Zij/hij signaleert issues en verbeterkansen en formuleert scenario’s (inclusief fact-based onderbouwingen) om daar werk van te maken. Daarbij verliest zij/hij het uiteindelijke doel nooit uit het oog: schaalbare processen inrichten om beleid te implementeren. De resulterende scenario’s en business cases presenteert zij/hij op overtuigende wijze aan het MT. De Business Analyst a.i. pakt impactvolle verbeter- en innovatieprojecten op, haakt stakeholders aan en verankert veranderingen in de business.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Ian Dove via ian.dove@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Ian Dove Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.