Brand & Strategy Manager

Brand & Strategy Manager

  • Marketing
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2104 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Elevation Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 5 jaar ervaring
  • Met marketingstrategie en merkpositionering
  • Binnen een groeiende organisatie
  • Customer branding
  • Employer branding

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het snelgroeiende Elevation Group verzorgt onder verschillende labels recruitment en detachering voor IT-talent. De sterk commerciële organisatie groeide tot dusver organisch dankzij de inzet op sales. Het is nu tijd om verder te professionaliseren en de marketingafdeling in de nieuwe groeifase een strategische functie te laten vervullen. De Brand & Strategy Manager gaat dit waarmaken.

Over Elevation Group

Met de merken Elevation Partners, The.NextGen en TNG-staffing is IT-detacherings- en recruitmentbedrijf Elevation Group actief in Amsterdam, Den Bosch en Düsseldorf. In de markt is Elevation Group uniek omdat het klanten een full-servicepakket biedt. Klanten kunnen kiezen voor volledige ontzorging in recruitment, maar Elevation Group levert ook doelgerichte searches voor detachering. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van het ‘hyperniche-’model, waarbij salesconsultants gespecialiseerd zijn in een inhoudelijke doelgroep binnen een regio.

Naar werknemers – zowel personeel als gedetacheerden – is Elevation Group uiterst transparant. Alles rondom verloning, bonusstructuren en de criteria voor promotie is vanaf het begin voor iedereen duidelijk. Dit geeft medewerkers controle over hun carrièrepad en creëert een gelijk speelveld, waardoor talent zich gewaardeerd en serieus genomen voelt. Het bedrijf heeft een sterk kloppend commercieel hart en elk succes wordt gevierd. Het succes, dat volledig organisch en zonder investeerders tot stand is gekomen, inspireert medewerkers dagelijks om nog meer initiatief te nemen en verder te bouwen.

De ondernemersgeest wordt bij Elevation Group sterk gestimuleerd en is in alle merken voelbaar aanwezig. De snelle groei van de organisatie is hiervan het bewijs: het bedrijf bestaat ruim tien jaar en heeft anno 2023 tweehonderdvijftig IT’ers in detachering. Deze groei was tot nu toe vooral gebaseerd op sterke sales en goede resultaten in de markt. Nu is het tijd om de organisatie te professionaliseren en de marketingafdeling strategisch op te tuigen, zodat verdere groei op systematische en datagedreven wijze aangejaagd kan worden.

Vacature: Brand & Strategy Manager

De Brand & Strategy Manager speelt een belangrijke rol in de transformatie van de marketingafdeling bij Elevation Group. Zij/hij brengt in een gestructureerd pad van verschillende fasen en samen met andere cruciale spelers in het team de marketingorganisatie naar het niveau waarop dit team als strategisch partner van de business kan opereren. De Brand & Strategy Manager rapporteert aan de Marketing Director en opereert daarmee direct onder C-level. Zij/hij leidt bovendien een klein, maar groeiend team van enkele specialisten. De direct reports zijn op dit moment een Brand Manager en een Visual Designer. Op termijn worden hier mogelijk nog een Brand Manager en een Employer Branding Specialist aan toegevoegd.

In lijn met de groeistrategie van de organisatie ontwikkelt en implementeert de Brand & Strategy Manager een marketingstrategie. Dit doet zij/hij op basis van inzichten uit data en met heldere targets voor ogen. Zij/hij werkt een scherpe positionering en merkarchitectuur uit voor alle labels, zorgt dat de marketingorganisatie deze te allen tijde uitdraagt (met behulp van een single source of truth-document), en helpt de rest van de organisatie in het naleven en uitdragen van de merkpositionering en de go-to-market strategie. Ook doet de Brand & Strategy Manager onderzoek naar de doelgroep – zowel klanten als kandidaten – en markttrends, en ontwikkelt op basis hiervan nieuwe diensten die Elevation Group aan haar portfolio kan toevoegen.

De Brand & Strategy Manager zet marketingcampagnes en –activiteiten op, monitort de voortgang en evalueert resultaten via datagedreven methoden en in samenwerking met peers uit het bredere marketingteam. In de aansturing en motivering van het team is zij/hij op gebied van resultaatgericht werken een rolmodel. De Brand & Strategy Manager biedt het team de kaders om de juiste lijnen uit te stippelen, activiteiten te prioriteren en hun creativiteit optimaal in te zetten. Zelf draait de Brand & Strategy Manager hierin ook op operationeel niveau mee.

“De nieuwe marketingstrategie die de Brand & Strategy Manager gaat opbouwen is gefocust op zowel klanten als medewerkers – intern en gedetacheerd. We willen ons voor onze klanten positioneren als sterke full-service partner in de IT-staffing branche, met alle facetten van recruiting en detachering. De employer value proposition is uiterst belangrijk, omdat we onze klantpropositie alleen kunnen waarmaken als we de beste mensen aantrekken en aan ons blijven binden” – Michiel Mulder, Marketing Director

In deze functie krijgt een ambitieuze en gestructureerde marketingstrateeg de kans om de marketingafdeling van Elevation Group naar het volgende niveau te tillen: van operationeel naar een strategische businesspartner. De juiste kandidaat is analytisch sterk en kan verschillende merken uitstekend laden en aan elkaar verbinden, datagedreven en vanuit eigen expertise en inzicht. Zij/hij kan in deze rol razendsnel impact maken door de merken vanaf de grond op te bouwen en te positioneren, zowel B2B als B2C. De Brand & Strategy Manager krijgt in deze functie bovendien de kans haar/zijn teamleiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en wordt hierin ondersteund door trainingen van de in-house Elevation Academy.

Het ondernemende karakter van de organisatie maakt deze functie tot een snoepwinkel voor een enthousiaste marketeer. Als het plan goed is, is er altijd budget om het uit te voeren – en er zijn geen grenzen aan de ambitie voor de merken.

Interesse?

Elevation Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via Max.Tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Brand & Strategy Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.