Brand & Product Officer

Brand & Product Officer

 • Marketing
 • Consumer
 • Hilversum
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1373 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pink Gellac werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 10 jaar ervaring in marketing
 • Ervaring met productontwikkeling en/of -innovatie
 • Commercieel
 • Strategisch
 • Analytisch
 • Hands-on
 • Affiniteit met beauty

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Pink Gellac is het marktleidende direct-to-consumer gelnagellakmerk in Nederland en België. Het concept staat als een huis en is klaar om de rest van Europa te veroveren. De Brand & Product Officer is de drijvende kracht achter het ontwerpen, uitrollen en doorvertalen van de marketingvisie waarmee het bedrijf die ambitie kan realiseren.

Over Pink Gellac

Het succesverhaal van het Hilversumse merk Pink Gellac begint in 2013, wanneer de oprichters een direct-to-consumer (D2C) en premium gelnagellak introduceren. Met een keuze uit meer dan tweehonderd kleuren – van Sangria Red tot Surfing Blue, en alles daartussenin – bestellen klanten de gellak en bijbehorende manicureset online via de website, hun eigen brand stores, app of marketplaces. Een tweewekelijks bezoek aan een nagelstudio behoort hiermee tot het verleden; dankzij Pink Gellac kan men de ultieme manicure gewoon thuis doen.

Het D2C-model is key voor het succes van Pink Gellac. Naast de online kanalen, bouwt het merk hier met haar brandstores op voort. Daarvan zijn er nu momenteel zes, onder meer in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen en Antwerpen, en openen er binnenkort nog twee filialen in België. Ook online gaat het hard: vandaag de dag heeft Pink Gellac naast België, Duitsland en Nederland, ook online presence in Frankrijk, Denemarken en Zweden. De komende tijd komen daar in rap tempo verschillende landen bij. Het tempo ligt bij deze organisatie dus hoog – héél hoog.

“Deze markt groeit explosief hard. Dat biedt uitdagingen, maar vooral heel veel kansen. In de Benelux zijn we marktleider, in Europa nog niet. De komende jaren zetten we alles op alles om die rol op te eisen.” – Thera Strietman-Stein, CEO

Het hoge tempo en ambitieniveau van het bedrijf ligt volledig in lijn met de explosieve markt waarin Pink Gellac opereert. Met name in de afgelopen jaren explodeerde de markt: double digit-groeicijfers zijn de norm. In de Benelux is Pink Gellac marktleider, maar op het Europese continent is die positie nog vacant. De potentie voor verdere groei – zowel nationaal als internationaal – is enorm, en Pink Gellac is vastberaden de dominante marktleider in Europa te worden. Met de steun van private-equityfonds Vendis Capital die in 2021 instapte, wil de organisatie de komende jaren verder opschalen.

Vacature: Brand & Product Officer

De groei en internationale expansie staat of valt bij een ijzersterk merk. Onlangs bepaalde Pink Gellac een nieuwe merkidentiteit en voerde deze in het hele productassortiment door. De visie moet nu verder ontwikkeld, aangescherpt en doorvertaald worden. Dat is de belangrijkste verantwoordelijkheid van de Brand & Product Officer.

De persoon stippelt de strategische koers van Pink Gellac uit en bewaakt deze, is in de lead van de ontwikkeling van mediacampagnes en borgt dat alle activiteiten en campagnes bijdragen aan de commerciële doelstellingen. Dit alles doet zij/hij datagedreven, zowel zelfstandig als in nauwe samenwerking met het digital team; waar immers de meeste investeringen worden gedaan. De insights die dat oplevert vertaalt zij/hij door naar een gestructureerde promokalender, waarin eenduidig beschreven staat rondom welke thema’s Pink Gellac campagnes voert, hoe die campagne eruit moet zien om maximaal effect te sorteren, en via welke kanalen dat moet gebeuren.

De Brand & Product Officer werkt samen met collega’s in de organisatie en met externe partijen om de doelstellingen te bereiken. Die vertalen zich naar KPI’s op het gebied van nieuwe gebruikers aantallen, brand awareness en commerciële targets. Het uitdenken en opzetten van nieuwe partnerships, samenwerkingen met influencers, campagnes via andere kanalen en ideeën voor productinnovaties is ook onderdeel van de verantwoordelijkheden van de Brand & Product Officer. Haar/zijn team telt nu 7 fte, waaronder twee Product Developers, een Community Manager, een Brand Activation Specialist en een team van Designers. Zelf rapporteert de Brand & Product Officer direct aan de CEO, Thera Strietman-Stein. In een ambitieuze organisatie die zo snel groeit als Pink Gellac, zijn processen nog niet altijd in beton gegoten. De Brand & Product Officer, die zitting heeft in het directieteam, is indien nodig zelf ook bereid om de mouwen op te stropen.

“Als Brand & Product Officer ben je verantwoordelijk voor onze marketinguitingen, merkstrategie en product development. Je neemt echt ownership, daar krijg je van ons ook alle ruimte en vrijheid voor. Je hebt een heldere visie, vertaalt dat naar een minstens zo helder plan en drijft dat in de hele organisatie.” – Thera Strietman-Stein, CEO

De ideale Brand & Product Officer is strategisch sterk, heeft een goed ontwikkelde business-sense en een uitgesproken hands-on manier van werken. Ervaring met productontwikkeling en/of -innovatie is een must. Ontwikkelingen en trends in de markt volgt zij/hij op de voet, zowel beroepsmatig als vanuit persoonlijke interesse. Een zekere affiniteit met beauty moet er namelijk wel zijn. De combinatie van dit alles maakt de Brand & Product Officer de uitgelezen persoon om het merk Pink Gellac door middel van effectieve campagnes nog steviger op de internationale kaart te zetten, en zo het Europees marktleiderschap te kunnen claimen.

 

Interesse?

Pink Gellac werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.